Regisztráció Elfelejtett jelszó

♥VIDEOTON FC ♥

Re: nincs cím

#571476 banyaiz Előzmény: #571474

Ha következő fordulóban basel megveri őket akkor 2 ponttal biztos kiesők.

Persze otthon lehet így is komolyan veszik. Pozitívan közelítettem a kérdést. :)

#571473 banyaiz Előzmény: #571469

Esetleg még arra számíthatunk mire utolsó fordulóban Sportinggal játszunk már nem lesz matematikai esélyük sem, és leszarják a meccset. :)

#571472 banyaiz Előzmény: #571469

Igen.

Jelenleg:

Genk 8, vidi 6, basel 5 sporting 2 pont.

2 forduló van vissza. Ha a Basel nyeri mindkét meccsét, és mi csak 4 pontot szerzünk, úgy, hogy a Genk 3-at akkor kiestünk. Ha 3 pontot szerzünk , de a Basel csak 3-at tud szerezni akkor továbbmentünk.

Genk ellen itthon győznünk kellene vsz, mert sporting ellen idegenben elég esélytelen még a pontszerzés is. Még az is lehet sporting nyeri mindkét meccsét akkor a genk elleni döntetlen kevés lesz. 1 szerzett ponttal szinte biztos kiesünk vagy a sporting, vagy a basel valószínű megelőzne.

Nagy szerencsével tovább mehetünk. Bár itthon eddig egész jók voltunk. Arra már nem számíthatunk lebecsülnek minket, szóval nehéz lesz.

#571469 matgab Előzmény: #571467

HA a Genket megverjük és lesz 9 pontunk, akkor továbbjutottunk minden valószínűség szerint.

Mert ugye tegyük fel reálisan a következő fordulóban nyer a Lisszabon és bármi lehet a másik meccsen,

azaz lesz:

vagy

Genk 10 ponttal Genk 9 Genk 8

Vidi 6 Vidi 6 Basel 8

Basel 5 Basel 6 Vidi 6

Sporting 5 Sporting 5 Sporting 5

és ezek után ha a Vidi nyerne (ami nem valószínű azért)

Genk 10 Genk 9 Basel max 11 (vagy 8)

Vidi 9 Vidi 9 Vidi 9

Basel max 8 Basel max 9 Genk 8

Sporting max 8 Sporting max 8 Sporting max 8

Ergo győzelem esetén csak akkor eshetne ki a Vidi, ha a Basel mindkét meccsét megnyeri és ez azért nem valószínű (bár ha fogadnék ezen kombó ellen, akkor biztos ez lenne...)

#571467 banyaiz Előzmény: #571465

Nem tudtuk kivédekezni. Nem sokon múlott.

Védelmünk nem rossz. De így, hogy középpályán kb átlag 10 másodpercig van nálunk a labda kell egy malac is a sikerhez.

Hátralévő 2 meccsből kellene legalább 4 pont és még az sem biztos elég lesz.

#567481 banyaiz Előzmény: #567479

Ez igaz, de pl utóbbi vb-ket megnézed Uruguay, vagy horvátok is voltak a legjobb 4 között. Nem sokon múlott nekik a döntő ott pedig már bármi lehet. Ők kb olyan méretű országok mint mi. Elméletileg azért lenne rá lehetőségünk vsz, ha nem is sok.

#567479 matgab Előzmény: #567440

Soha nem lesz nekünk már világverő csapatunk. Akkor a foci még nem volt ennyire professzionális, nem volt ennyire üzleti és nem volt ennyire globális.

Ahhoz, hogy Magyarország ismét a világ élvonalába tartozzon ahhoz az is kellene, hogy az ország mind gazdaságilag mind morálisan a topra kerüljön.

Akkortájt amikor az aranycsapat volt, akkor a tehetségeket még nem vitték el 13-15 évesen a nagy csapatok. Nem volt internet, minden csóri gyerek (mindenki az volt) a labdát kergette, ma internet van meg sok egyéb ami elviszi a gyerekeket a pályákról. Focizni meg nem lehet hatan -nyolcan (nagy pályán), ahhoz kb. 25 -30 gyerek kell.

Ráadásul ma már sokkal kevesebb gyerek is van, tehát nemcsak gazdaságilag morálisan, de demográfiailag is meg kellene erősödjünk.

És akkor a magyaroknak kultusz dolog volt a labdarúgás, a többi országnak egy-két kivételtől eltekintve nem annyira, tehát elég volt egy szerencsés konstelláció és kb. 10 országnál kellett, hogy erősebbek legyünk.

Én nagyon sajnálom még most is az 54-es elveszített döntőt, mert reális esélyünk már soha nem lesz arra. Ha minden , de minden klappolni fog egyszer és még szerencsénk is lesz, akkor egyszer talán bekerülhetünk a 8 közé, de ez a max. Most már annyi esélye sincs a kis országoknak sztem, mint a 90-es években. Ma már csak futballnagyhatalmak tudnak a legjobb 4 közé érni és ez egyre inkább így lesz szerintem.

Arról nem is beszélve, hogy a magyar sajátosságokból kiindulva, ha van két ugyanolyan játékos, akkor a sztárcsapat az nem a magyart választja, mert a magyar játékosnak tizedannyi marketing értéke sincs, mint mondjuk egy ázsiainak, vagy egy németnek...

#567468 Arsene Lupin Előzmény: #567460

"egy sikeres vállalkozó megjelent a csapatnál."

Azért nem önként és dalolva jelent meg az a sikeres vállalkozó. Tény, hogy a másik verzió a sitt lett volna. Viszont okos fiú, ebbe is beletanult. Minden híresztelés ellenére a foci nem bonyolultabb a kvantumfizikánál. Mert hogy ahhoz is ért.

#567460 pepe01 Előzmény: #567359

Igen, diósgyőrben is éveken keresztül mindig újabbnál újabb tőkeszegény tulajdonosi körök vitték csődbe az aktuális Kft.-t, majd megfordult a világ, mert egy sikeres vállalkozó megjelent a csapatnál.

Viktorék stadion rekonstrukciós programja (előző kormányzásuk idején kezdődött) nagy nehezen kezd beérni, és végre van dvtk-s sör (kőbányai) illetve sok olyan dolog amiből bevételhez juthat a klub.

Csányi és Viktor hatása végre kezd érződni, és a Videoton nemzetközi szereplése bebizonyította, hogy nem a rallys sikkasztóknak kell adni a MOL-os szponzori pénzeket. A vidi a nemzetközi porondon szép pénzt kalapozhat össze, főleg, ha továbbjut a csoportból.

#567440 banyaiz Előzmény: #567359

Azt mond meg Matgab mikor lesz még egyszer egy ilyen csapatunk? Azt mi már nem valószínű megérjük. :)

Nekem igazán az tetszene minél több fociakadémia , onnan rengeteg fiatal és azokból raknák össze ezeket az nbI-es csapatokat. Egyetértek azzal amit mondasz nagyjából, csak az a hihetetlen a számomra, hogy olyan szintű magyar tizen huszonéves játékosokat nem lehetne találni mint pl a Vidi-ben ezek a sokadrangú külföldiek. Nem azt mondom rossz játékosok, és tényleg szép eredményeket mutattak , na de azért nem Neymarok, C Ronaldók, vagy Messik stb. Szóval semmi földöntúlit nem látok, nem értem ezt miért ne tudná megoldani egy 18-20 éves magyar srác akit focira képeztek ki. Futni , és belerúgni a labdába megtanul és egy kis tehetség van benne ezt a szintet minimum hoznia kellene . Vhogy mégsem jön össze nem értem.

Sajnálom, de én leragadt…

#567391 Krumenaker

Sajnálom, de én leragadtam ott, hogy ha látok egy csapatot, tizenegy játékost pályára lépni, és közülük kettő magyar, az nekem nem magyar csapat. Eszembe se jut, hogy magyar lenne. Nem érdekel, hogy Videotonnak hívják őket, és hogy kikkel játszanak és milyen eredményeket érnek el.

Esetleg azon elgondolkodom, hogy milyen szándékok alapján és mennyi pénzből vásárolgatták össze őket, és halva, hogy OV minden meccsükön ott van, az önátverések és sikerhajszolás lélektanán is elgondolkodom.