Re: nincs cím
matgab Előzmény: #567440Soha nem lesz nekünk már világverő csapatunk. Akkor a foci még nem volt ennyire professzionális, nem volt ennyire üzleti és nem volt ennyire globális.
Ahhoz, hogy Magyarország ismét a világ élvonalába tartozzon ahhoz az is kellene, hogy az ország mind gazdaságilag mind morálisan a topra kerüljön.
Akkortájt amikor az aranycsapat volt, akkor a tehetségeket még nem vitték el 13-15 évesen a nagy csapatok. Nem volt internet, minden csóri gyerek (mindenki az volt) a labdát kergette, ma internet van meg sok egyéb ami elviszi a gyerekeket a pályákról. Focizni meg nem lehet hatan -nyolcan (nagy pályán), ahhoz kb. 25 -30 gyerek kell.
Ráadásul ma már sokkal kevesebb gyerek is van, tehát nemcsak gazdaságilag morálisan, de demográfiailag is meg kellene erősödjünk.
És akkor a magyaroknak kultusz dolog volt a labdarúgás, a többi országnak egy-két kivételtől eltekintve nem annyira, tehát elég volt egy szerencsés konstelláció és kb. 10 országnál kellett, hogy erősebbek legyünk.
Én nagyon sajnálom még most is az 54-es elveszített döntőt, mert reális esélyünk már soha nem lesz arra. Ha minden , de minden klappolni fog egyszer és még szerencsénk is lesz, akkor egyszer talán bekerülhetünk a 8 közé, de ez a max. Most már annyi esélye sincs a kis országoknak sztem, mint a 90-es években. Ma már csak futballnagyhatalmak tudnak a legjobb 4 közé érni és ez egyre inkább így lesz szerintem.
Arról nem is beszélve, hogy a magyar sajátosságokból kiindulva, ha van két ugyanolyan játékos, akkor a sztárcsapat az nem a magyart választja, mert a magyar játékosnak tizedannyi marketing értéke sincs, mint mondjuk egy ázsiainak, vagy egy németnek...