Regisztráció Elfelejtett jelszó

612 milliárd Viktor új projektje

Re: nincs cím

#567452 banyaiz Előzmény: #567448

Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem dob fel, hogy én mint magyar állampolgár vállaljam át államadósság formájában azt, hogy vhol vmelyik településen szétlopták az önkormányzatot, szarul gazdálkodtak , és én konszolidáljam. Oldják meg ha el tudták költeni a pénzt , húzzák szorosabbra a nadrágszíjat stb, vagy hozzák vissza a lopott holmit, vagy menjenek csődbe. Ráadásul ezért még az államtól fizetést is kapnak, hogy a végén csődbe vigyenek egy önkormányzatot.

Jó persze sok önkormányzat lehetetlen helyzetbe került esetleg önhibáján kívül is, de hát csak meg kellene nézni miért és azt is kezelni az okot, feneketlen zsákba ne öntsük már a pénzt.

Fájdalmas dolgok ezek.

#567448 banyaiz Előzmény: #567435

A gondom az és erre nem látom a választ mi fogja azt megakadályozni, hogy a most átvállalt önkormányzati adósság ne termelődjön újra egységnyi idő alatt, vagy gyorsabban?

Átvallaljuk, önkormányzati adósság csökken, államadósság nő , egyik zsebből rakjuk a másikba, de hol a strukturális átalakítás, hogy a pénzpazarlás ami miatt ez részben/egészben kialakult megszűnjön?

Sehol. Pedig ez lenne a lényeg, nem az, hogy címkézzük.

Ugyanez állami szinten is. Hiányolják nemzetközi szervezetek a hiánycél tartását , mit teszünk? Bankadó , közműadó, adó adó, és még az adó adójának az adója. Hol van a kiadáscsökkentés a rendszer hibáinak a felszámolása, a strukturális reform hegyek, pénzpazarlás megszűntetése, racionalizálás?

Valami van, de silány ez a munka. Ezt a nagy bátorságot amit a kapitalistákkal folytatott háborúban mutatunk inkább ilyen területeken kellene bemutatni , még értelme is lenne.

Persze ha pl megvonják a közösségi közlekedés támogatásait azt nem lehet melldöngetve a kapitalizmus elleni harcként bemutatni. :)

#567435 Krumenaker Előzmény: #567425

Simor jövő év elején feláll, Orbán a saját emberét ülteti az MNB elnöki székébe, és onnantól kezdve lesz pénz erre is.

#567418 pepe01 Előzmény: #567416

Szerintem ez csak formalitás, hogy ne lehessen leállítani a fűtést az iskolákban, legyen közvilágítás stb.