Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#565670 ikszf Előzmény: #565669

Ott is bukod a kamatkülönbözetet, csak tőkeáttét nélkül, illetve nem 10-15%pontot hanem kb 6-ot.

Évente 6%-ot kell gyengülni a forintnak, hogy helyben legyél, és csak az afölötti gyengülés a profitod.

Mondjuk 2008 nyarán elkaptad az alját 230 körül. És mondjuk idén nyáron kiszálltál 300 körül. Szép profit. Csakhogy eltelt közötte 4 év. Ezalatt a 4 év alatt lehetett találni évente átlagosan 6%ponttal magasabb kamatozású ft betétet, mint eur-t.

vagyis: 230*1,06^4=290

290-es árfolyamnál még csak helyben van a 230-on vett eur-od. És akkor viszonylag jól elkaptad az alját és a tetejét és ennyit idő alatt beszélhetünk viszonylag hosszú távról.

+ akkor még ott van, hogy jó árfolyamnál fel kell törnöd az eur betétedet, és ott bukod az eur kamattartalmat és hozzávehetünk min. 1% konverziós díjat.

#565669 Boby. Előzmény: #565665

A forex ilyen, rövidtávra való. Hosszabb vagy hosszú távra - mármint huf gyengülés irányába -a devizakonverzió a megfelelő. A legjobb az egyedi áras, az már-már forex real time árnak felel meg.

#565665 rbbj11 Előzmény: #565566

megmondom őszintén, hasonlóan gondolkodom, csak éppen a kamatkülönbözet miatt sokkal jobb eurhuf shortot tartani, hisz ez a longom nekem napi 9 pontba kerül (swap). Tehát ha nem gyengül a forint, csak stabil marad, pár hét alatt úgyis komoly bukó jön össze.

#565566 Boby. Előzmény: #565548

"engem jobban érdekel, h. merre megy a huf a köv. napokban? "

Én hosszabb távon gondolkozom, ezért számomra elég az, hogy a magyar forint és kötvény piac egy lőporos hordó, ami előbb vagy utóbb robbanni fog. Az igaz, hogy a gyújtózsinór a kormány kezében van, ezért aztán azt gondolják, hogy teljes mértékben uralják a folyamatot, csakhogy a mi hordónkban olyan robbanó elegy fejlődik ami nyomásra is képes lesz robbanni.Amíg eljön ez az idő addig ráérek néha billenteni egyet vagy menedzselni az éppen aktuális eurós pozit. Természetesen forexen máshogy működik a történet, de azért a nemzetközi hangulatot követve, 5 forintos sávokban mozogva, túl nagy kockázatot nem kell vállalnia senkinek sem.

#565565 Zotya32 Előzmény: #565564

http://www.bankweb.hu/itt-a-magyarazat-az-eros-forintra/

Változik a CDS-ek kereskedési rendszere

Egy másik tényező, ami erősíti a forintot, az az, hogy november 1-től változik az EU-ban a CDS-ek kereskedési rendszere, mégpedig úgy, hogy csak az vehet CDS kontraktust, aki az állampapírját akarja biztosítani ezzel. Megszűnik tehát a spekuláció az országkockázattal. Emiatt tömegesen építik le a befektetők a CDS-pozícióikat, vagy ha meg akarják tartani, akkor kötvényt kell mögé vásárolniuk, ehhez pedig forintot kell venniük, ami folyamatos és erős keresletet biztosít a hazai deviza piacán.

#565555 rbbj11 Előzmény: #565551

de most az a nagy kérdés, hogy a pénteki jelentős kockázatkerülés átterjed e hétfőn a huf-ra? Ugyanis az esés idejében már nem nagyon lehetett huf eszközöket eladni. Az biztos, hogy a német állampapírokba durván belevettek

#565551 hosszhuszár Előzmény: #565548

valami olyasmit halottam a gr-ben, hogy a cds-re spekulálóknak, államkötvényt kell vásárolniuk fedezetként, amihez forintot kell venniük....ezzel magyarázták az eddigi ft erősödést....

engem jobban érdekel, h.…

#565548 rbbj11

engem jobban érdekel, h. merre megy a huf a köv. napokban? Elvileg a külföldiek rekord állománya a magyar eszközökben és az eddigi általános pozitív hangulat pénteki megtörése komoly ft-gyengülést vetít előre.

TA alapon is fontos támaszról pattant, naposon doji után megerősítés megvolt felfelé eurhuf-ban.

De a mai költségvetési tervekben elrejtett célzás a mihamarabbi imf megállapodásra (l. EU-s társfinanszírozás problémája) lehet felrúg mindent és mindenki rohan még több forintot venni? Különösen a hétfő-keddi illikvid napokon érdekel, mi lesz

#565537 Boby. Előzmény: #565490

"igen..és Orbánék meg maga az ördög..akik nem akarják az országnak a jót..miközben itt nyújtogatják nekünk a mannát..a növekedés titkos kulcsát..és mindezt csurdutig telt jó szívvel."

Természetesen nem ez a riport mondandója, de mint köztudott, az utóbbi időben szövegértésben sem vagyunk a világ élvonalában.

#565490 Ibiza Előzmény: #565415

gyenge mókus,felmondja a leckét..

"Az IMF nem ellenség, hanem egyértelműen barát, Magyarország legfőbb szövetségese."

igen..és Orbánék meg maga az ördög..akik nem akarják az országnak a jót..miközben itt nyújtogatják nekünk a mannát..a növekedés titkos kulcsát..és mindezt csurdutig telt jó szívvel.

#562750 Boby. Előzmény: #562604

Mitől lenne a 280 alá bukás lakossági devizakötvénybe erőltetés?! Hetekkel ezelőtt, már 275 alatt is jártunk és akkor még szó sem volt a lakossági devizakötvényről. Én inkább az imf pletykákra szavaznék.