Akkor nem marad, ha a felszámolóbiztos veszi át az irányítást.
Szerintem komoly dilemma előtt állnak majd a kötvényesek.
Akkor nem marad, ha a felszámolóbiztos veszi át az irányítást.
Szerintem komoly dilemma előtt állnak majd a kötvényesek.
"csalárd management vagy rossz üzleti döntések vezettek idáig" LOL..... Még a feltételezés is nevetséges hogy pusztán rossz üzleti döntések vezettek idáig... Ezzel nem azt mondom hogy feltétlenül csalárd (a mostani) management, de azért nehogy már megsajnáljam a végén ezt a managementet mert szegények ilyen rossz üzleti döntéseket hoztak. Egyem meg a drága szívüket, milyen rossz lehet nekik. Közben százmilliós vagyonokon csücsülnek és röhögnek a markukba...
maradjunk annyiban, h. az esetek túlnyomó többségében a csőd után semmi nem marad...
l. GM, a linkelt cég, Gardenia, Genesis, Lehman stb stb
Ha valóban ment a kitalicskázás, akkor kapják is el őket,tekintet nélkül hogy magánzsebekbe vagy a síarénába ment a pénz--mondjuk én azon csodálkozom, hogy eddig nem volt ilyen vizsgálat. Egy ilyen vizsgálat végre tisztázhatná Soós, Kassai szerepét és erősíthetne meg vagy cáfolhatna városi legendákat.
Ekkor végre lehetne dönteni, hogy csalárd management vagy rossz üzleti döntések vezettek idáig. Ha az utóbbi, akkor a befektetők is rossz döntéseket hoztak,ezt bizony be kell nyelni.
Ha az előbbi, nincs miről beszélni és botrányt kell csapni.
A holnapi várható hír és vélemény-cunami szerintem egy elég izgalmas időszak kezdete lesz
sztem inkább azért nem olvassák sokan az e-star topikot (nem a fórumot), mert elbukták mindenüket ezzel az egyetlen rv-nyel. Ha jól emlékszem, te is egy vagy a kitömöttek közül.
"Ha sikeres a csődvédelem,s ledob a cég magáról pár milliárdnyi terhet,..."
Nem ledobja, hanem a cégből kilopott milliárdok "alternatívaköltségét" is átterhelné a már most is szanaszét szopatott befektetőkre. Remélhetőleg példát statuálnak a társasággal és alaposan utánajárnak az egykori cégvagyon magánzsebekbe áramoltatási módszereinek, pld. a rendszeresen és feltűnően nagy értékben veszteséges határidős ügyletek kapcsán. Az eplényi beruházások is könnyen szemet szúrhatnak a NAV-nak, különös összefüggésben a donor rv-társaság csalárd csődjével. Egy tételes adó- és bizonylatellenőrzés a síaréna azonnali bezárását jelentené, jónéhány év börtönbüntetés alaposan valószínűsíthető kiszabása mellett.
Hogy mit érnek és mennyit adnak érte az két külön dolog.
Ha sikeres a csődvédelem,s ledob a cég magáról pár milliárdnyi terhet, ezáltal túlél, marad értékelhető eszköze vagy kp termelő képessége,akkor egy harmincadolás után akár egy komolyabbat is emelkedhet. Feltéve mégegyszer, ha sikeres a csődvédelem.
Arról nem beszélve, ha valakik ezt az időszakot szemelik ki a cég átvételére.Mert aki nem adja oda a kötvényét, s nem kis tétellel rendelkezik,akkor annak oka lehet: felszámolás után is magasabbra értékeli az eszközöket, mint az ajánlat. ha ráadásul a kötvények összértéke 10-szerese a market cap-nek, akkor bizony akár sok úri huncutság is megfogalmazódhat nagykötvényesi fejekben. Arról meg ne is beszéljünk, ha ezek az nagykötvényesek esetleg meghatározó, de nem többségi tulajok is már a cégben, mert akkor összeállhat egy olyan elegy, amely esetben nem is olyan rossz dolog most részvényesnek lenni.
A123 (AONE) ma kért csődvédelmet.
74,16%-ot esett ennek örömére.
"Szinte minden--akár az aukció utáni csődvédelem is--pozitívnak tűnhet fel"
Olyat azért nem sokat látunk hogy egy csődbe ment cég részvényei sokat érnének. Ha csőd lesz vagy átstrukturálás akkor a részvények jellemzően semmit vagy majdnem semmit sem érnek. de ezt beírtam már egy éve is.................
Már lebukott, nem csaj. Klón, hozzátok most ért el az internet? Nem tanultál meg óvakodni a lánynak álcázott felhasználóktól? :D
3-1 )
A kedves vezető meg az orrát piszkálja a vip lelátón :-)
Mi bajod a meccsel?
2-1-re alázzuk ezeket az amatőröket...:)
Ez egy önarckép, kedves Bíborka?
a csődfelügyelőt is érdekli majd
3 hónapnál nem régibb méghozzá