hát nem 30%-ot löknének a rövidre az nem teljesítés szerintem, tehát a többi is aktuális
hát nem 30%-ot löknének a rövidre az nem teljesítés szerintem, tehát a többi is aktuális
De fel is mondták Lézerékkel a szerződést? Mert nekem csak annyi maradt meg a jegyzőasszony egyszer csak kijelentette már rég nem él a szerződés, a cég pedig állította még él. Itt leragadtam, hogy megint Kambodzsa van Hódmezőn. :)
Hathor: az ok ha csőd akkor a későbbi lejáratok is nagy bajban. De most ahhoz ne kerüljenek csődeljárás alá a lejárt szállítók és a 2012-es kötvény a kulcs. Lehet rosszul értelmeztem de nekem a közleményből az jött le az összes lejáratra tesznek majd ajánlatot tőzsdén. Ehhez azért akármilyen minimális %-ot feltételezek pár milliárd kell. Míg a 2012-re pl 30%-on a töredéke is elég lenne.
Az egésznek vsz akkor van bármi értelme ha otp-vel és más intézményekkel akiknél nagy 2012-es kötvénypakk van előre lebeszélték mi az a % amire bólintanak. Akkor a 2012-es téma nagyjából rendeződhetne.
Egyébként intézményi hazai forrásban azért nem hiszek, mert már rég kiszivárgott volna valami bennfentes infó.
a Faragó cikkben úgy tűnik csak a 2012-eseknek akarnak alamizsnát lökni teljes fizetés helyett, hátha megusszanják a csődöt így
"2012-es lejárat itt van, most tételezzük fel vki nem fogadja el az ajánlatot és 2012-es kötvénye van akkor mi történik vele, vagy a céggel? Egyáltalán milyen elfogadási arány számítana sikernek? Pl felajánlja 80% kötvényes 50%-on akkor a maradék 20%-nak fizetnek majd határidőben 100%-ot mert arra lesz pénzük?"
bizony ebből pont ezt lehet kiolvasni
ennek tudtában csuda hülye az aki 100% alatt tesz ajánlatot
és ha még 1.5mrd sincs mi a fenéből fizetnének ki 3mrd felett???
Ezt már nem lehet követni. Este légyszi foglaljátok össze, ki mit mondott, ígért, elemzett. Addig is pá!
"A chart nem mutatott előre semmit."
Mit keres maga a chartban? Az nem ér semmit, illikvid papírál nem érvényes. Meg hagyjam már..
Ma érvényes? Chart nem mutatta? Nézze meg.. van napos, hetes, havi.. ma linkeltem.
Na én megyek ebédelni, utána munka.
További szép napot! Jó fejtörést!
Ha a részvény is akkorát fordul, mint a topic, az nem lesz semmi. Néhány embernél némi pánikot érzek, de nem azoknál, akiknél eddig...
Természetesen így lesz teljesen a dolog, mert ha fordul, a balek beragadtak már semmire nem mennek vele, mert vagy nem maradt már semmijük, ha eddig tartották, vagy úgysem merték már visszavenni, ha eladták már, és bele is fáradtak. De a friss traderek, akik egy forintot se vesztettek, majd szépen tripláznak vele egy jót. És ilyenkor szokott kiderülni, hogy egy csőd előtt álló cégbe ők sok milliót mertek beletenni, mert érezték. (Hathor nem számít, ő előre írta, meg nagy kockázatot vállalt buxban is, mikor néztem.)
Én várom Kissherceg vételét, az lesz állítólag a fordulópont.
A csókosok lelépőjéhez nagy fogalmat kellene generálni. Annyi libát pedig nem tudnak összeterelni. A chart nem mutatott előre semmit. Ez azt jelenti, hogy nagyon hirtelen jött a gyorssegély. Az ilyen általában durva feltételekkel jár. Az is lehet, hogy a korábbi durva feltételeket fogadta el hirtelen Csabika.
Abban felesleges bízni, hogy az az OTP kezdi el venni a részvényeket, amelyik bebukta a kötvényeket
"új projektek, van olyan hülye aki ezt elhiszi?"
Jelentem én igen! :D
Bízzunk a jövőben! ,-)
csacska macska vagyok? :D
Azért tart itt az ország, mert elveszett bennetek a hit! :D
Cinkelitek a másikat, földig ér a lekonyult orrotok, nem látjátok a fától az erdőt!
a cikk nem arról szól mint az erstes
itt főleg a 2012 van emlegetve, főleg abban akarnak perkálni
Úgy kerültek képbe a későbbi kötvények, ha nem fizetik ki a mostaniakat, akkor mindenki bukja a csőddel. Tehát nulla vagy ennyi.
Vagy valami hasonló... :D
"A tranzakcióról külön bejelentést tesznek majd közzé, a forrást egyelőre nem dokumentált kölcsönből hajtják végre. Az aukció komolyságát mutatja az is, hogy holnapig szünetel a részvény kereskedése."
az utóbbi monból pedig pont az sejthető, hogy próbálják komolynak beállítani
a csókosok lelépője lesz ez
Bezony, van egy szép kis lista kivel pereskedik az E-kaki, Hódmezőizé benne van, már elég régen (szerintem már tárgyalási nap is van, mert Sárospatakon állítólag volt (a polgármester mondta).
Szerintem nagy kérdés honnan is milyen feltételekkel tudtak pénzt szerezni. A részeletek.
Aki kötvényes gondolom a cég túlélési esélyei alapján fog dönteni és az alapján mekkora %-ot ajánlanak. Most azt mondják 30% azt elfogadni egy 2014-ben lejáró kötvényre ha a cég talpon maradhat elég furcsa lenne. 2012-es lejárat itt van, most tételezzük fel vki nem fogadja el az ajánlatot és 2012-es kötvénye van akkor mi történik vele, vagy a céggel? Egyáltalán milyen elfogadási arány számítana sikernek? Pl felajánlja 80% kötvényes 50%-on akkor a maradék 20%-nak fizetnek majd határidőben 100%-ot mert arra lesz pénzük? Ez is zavaros nekem.
Azt sem értem , hogy keveredtek a sztoriba a későbbi lejáratú kötvények mikor eddig a közeli lejáratúak és szállítók finanszírozása is probléma volt.
Egy csapásra egy nagy befektetővel rendeznék a kötvényeket stb? Máshogy logikailag nem látom értelmét. VAgy arra gondolnak parában majd olcsón a nagy többség odaadja a kötvényeit?
Zavaros nagyon. Fogalmam nincs mit fog csinálni az árfolyam alsó felső limit is benne van vsz .
"új projektek, van olyan hülye aki ezt elhiszi?"
van még irtandó erdő a Nordica síaréna területén, kellenek az "új projektek".
"Ki van tömve, most nincs miből rendelnie. Amúgy a cikk ugyanolyan sz*r, mint az előző. "
Sosem állítottam, hogy nem vagyok kitömve. Azt sem, hogy nem tudok triplázni, vagy tízszerezni még, ha akarok..
Mindig büszkén viselem a pozimat.
Mindenki nem nyerhet!
Hogy a cikk sz@r, mondtam nem tehetek róla.
Ha elhiszi elhiszi, ha nem nem.
Nem vagyok Faragó, nem vagyok Weed.
"Az is bizonyos, hogy a kötvények visszavásárlása jelentősen javítaná a társaság likviditási helyzetét, hiszen ennyivel is csökkenne a 24-én esedékes kötelezettség."
24-én csak a 2012/A az esedékes
vagy ha nem egyeznek meg az összes feléről, akkor mind....