:)))))))))
:)))))))))
Semmi gond, én nem haragszom :)
Tudod, én 1990-ben (amíg kötelező volt) dolgoztam utoljára, azóta vállalkozó vagyok. Eltartom magam, eltartok másokat. Itt meg olyanok osztják nekem az észt, akik valahol dolgoznak, és elmondják, milyen a vállalkozók élete. Pedig én elég sok vállalkozót ismerek, nem magamból indulok ki.
És azt is nagyon unom, ha valaki nem ért egyet ezzel az unortodox baromsággal, az csak komcsi lehet. Én kereszény családból származom, a szüleim nem tanulhattak azt, amit akartak a hitük miatt. De attól még a hitüket nem tagadták meg. Én kifejezetten rühellem a komcsikat, de attól még miért kellene hozsannáznom ehhez a semmihez sem értő bagázshoz? Járok külföldre elég sokat, látom ott mi van, akik meg évek óta nem voltak sehol, elmesélik nekem, mi a helyzet itt meg ott. És elvárják, hogy el is higgyem.
2 hete jöttem haza Barcelonából. Ha estére nem foglaltunk helyet az étteremben, esélyünk sem volt ott enni, mert mind tele volt, és még vártak is asztalokra. Én ezt láttam. Ezek után elmondhatják nekem, ott milyen szarul élnek, nem hiszem el. És látom, ez az én nagy hibám, a szememnek hiszek, nem pedig az elmondott szavaknak.
És Barcelona tele volt külföldiekkel, mindenféle nyelvet hallottam. Tehát utazgatnak innen-onnan emberek oda, és jól érzik magukat. Az igaz, 2-3 éve sokkal több magyar szót hallottam, most pl csak 1 házaspárral találkoztam, aki magyar. Ez is mutat nekem valamit. Persze lehet, 2-3 éve szerencsém volt, most meg nem, de én mindig ugyanott lakom, kb ugyanarra járok, tehát ennek az általam felépített statisztikának is hiszek.
Szóval, még egyszer, nem haragszom :)
"napi gondokkal küzd a többség, az Ő problémáikkal sajnos nem tudsz, tudunk azonosulni, átérezni...."
én? nyóckerben hatkerben mozgok..rengeteg ismerősöm van.. a barátomnak komoly gondja volt..segítettem..nem csak neki..voltak akik a jeggyűrűjüket rakták már a zaciba..de ez lényegtelen..én javasoltam a 200ezres minimálbért ki lehessen fizetni a mostani járulékterhek mellett..Én írtam az emberek meg vannak feszítve..
szerencsejáték-nyerőgépek az kicsit más..
a segélyek egy része ide ment, bele a gépekbe..kik a tulajok ez a kérdés..bűnözői csoportok és politikusok vannak a háttérben..olvass utána..én láttam anno sz-ék (cigány bűnbanda) törzshelyére hordták a legények a nyerőgép kazettákat..majd el szakadtak..
..kálvintér aluljáró szerda.. szedik le a gépet golyófejű felügyeli..ma a baross/kőrút sarok szintén..
mondom szerkezetátalakítás..stabilizálás..eddig a hitel adta -az egyre növekvő adósság- a stabilitást..ez nem fenntartható, te mint vállalkozó ezt egyből átlátod..
nehezebben megy mint gondoltam..mert iszonyat ellenállás van az érdekszférában..
Orbánék sem erre számítottak..túl nagy az ellenszél és a válság is hosszabb..
amire én haragszom:
- az eus forrásokat rossz hatásfokkal használják ki..elszabotálják..
- a mezőgazdasági zsugát nem használják ki.. ez rengeteg embert felszippant és főleg az alacsonyabban képzetteket..ezt kell nyomatni és visszaszorítani az importot (ahogy lehet) és párhuzamosan újrtárgyalni eu-val a mezg. kvótákat..gondolom nem akarnak új frontot nyitni..de már tök mindegy..
a "8 évig nem volt gondod.".arra vonatkozott..ricsit nem hallottam panaszkodni az elmúlt 8 évben...
"a többség biztos nem, semmi mást ne nézz, csak az emberek arcát az utcán, egy mosolyt nem látsz"
visszaemlékszem az elmúlt évek (előző kormány) felhőtlenül mosolygó embereire..szinte sugároztak..mindenki csupa derü..mindenhol a móka a kacagás..
kevés a mosolygó ember.. de sztem keveset jársz a városban..én vagy autózom vagy gyalog járok.. azért a többség próbál ember maradni..igen nehéz helyzet van..de talán a válság is beletesz.és tán nem orbánék erősítették a chf-et 140ről 240re...és az emberek megcsontosodott pénzügyi kultúrája..egy házra lakásra nem vállalok a ház értékének 60%-nyi hitelt..mellé hitelből autó..+ még a fogyasztási hitelek..hűtő tévé..stb..
beszéljünk világosan:
1. Orbánék fasiszta párt akár mit csinálnak..az őskomik a zsidók soha nem fogják elfogadni őket..nekik csak az a jó ami baloldali és liberális..ez történelmi érzelmi..és ezt a világ minden pontján élő hasonszőrűek támogatják..ott tesznek be ahol lehet..
2. a fenti emberek 40-50éves kiváltságaik vannak veszélyben..ezért kepesztenek..ezért kaparnak..ezeknek nem a nemzeti érdek a lényeg hanem a sajátjuk..
nyóc éven keresztül osztották a szocikat, alap dolgokat említek, gáz, benzin...
nézzünk már rá az araikra....
mióta bevásárolták magukat a mol-ba egekben az ára...a gáznál már nem emlékszem, de ott is kavargatnak valamit...a távhő hatósági áras lett, tehát 1 ára van mindenhol, se olcsóbb, se drágább....hiába tudnál olcsóbban távhőt előállítani, nem teheted, mert szabott az ára...
munkahely teremtés, közmunka, röhej, ( mondjuk tanító jellege van) csak statisztika javításra szolgál, jobban élünk mint 4 éve?
NEm hiszem....a többség biztos nem, semmi mást ne nézz, csak az emberek arcát az utcán, egy mosolyt nem látsz, biztos véletlen....napi gondokkal küzd a többség, az Ő problémáikkal sajnos nem tudsz, tudunk azonosulni, átérezni....
Itt van e szerencsejáték téma is...hogy lehet emberek ezreit ilyen lehetetlen helyzetbe hozni egyik napról, a másikra....elmondásuk szerint, összesen 3000 nyerőgép volt az országban....biztos így volt, csak 1 nulla maradt le a staisztika végéről....de a másik oldali statisztikához a 3000-es szám pászolt, mert csak ennek megfelelő munkahely szűnt meg...
Menj be egy barkács áruházba...üres....menj az auchanba üres....menj akárhova üres....
nincs fogyasztás, nincs itt semmi...
jobban élünk, mint 4 éve?
de 8 évig nem volt gondod..2,5év alatt meg követeled a jussod a csodát
"erre a jbk-ra majd kukkantsunk rá tavasszal újra :o) addig is lehet vágni.
még elemzők szerint is, még london szerint is, mert babás topikba betett cikkben részletezik, hogy év végéig mi fog kiárazódni az inflációs számból. "
Disco , azért azt ne felejtsd el, hogy a Londoniak nem csak elemeznek, de etetnek is. Én is azt mondanám a helyükben: spekizzetek csak a kamatcsökkentésekre- egy darabig még jó is lesz a tanácsuk -, ők ezen csak nyerhetnek. Nna, ha ezt észben tartod, nagy bajod belőle nem lehet! :-)
Bocsánatot kérek, ha megsértettelek volna, nem volt szándékomban. Bizonyára igazad van abban: ha az építőipar esik, maga a lakásfelújítások száma is csökken.
Mégegyszer: elnézést kérek.
Nono, azért kicsit szerényebben...
Nem tiltakozom, tőlem mondhatsz rám bármit te is, meg más is, a vallás topicban már megszoktam. Ott is voltam már szűklátókürű, lelki szegény, meg minden egyéb, és jellemzően ott is a viktor fanok osztanak :D
Nem csalok adót, csak van egy szlovák cégem is. Ha az adócsalás, akkor legyen neked...
Sosem kerestem sokat, mindig annyit, amennyire szükségem van. Ha több volt, elosztogattam, most sincs semmim. Bérelt lakásban lakom, 90 000 HUF-ért vettem autót. Nekem pont megfelel.
A termékeimre pl szlovákiában van igény, itthon nincs. Tudom, az nem európa, vagy akkor nem tudom hová tenni a dolgot.
Válság sincs szerintem, csak egy iszonyatos sajtóhadjárat, hogy van. Hol az a válság? Én azt látom, az apple száguld az új, hihetetlenül drága telefonajival, a BMW sosem adott el annyi autót, mint manapság. Miféle válságról beszélünk?
De engem nem érdekel, miben hisztek, hiszen számokat most sem kaptam. Ugye, nincs 250 000 új munkahely, tehát ami eddig konkrét szám volt, az sem igaz. Az államadósság nem csökkent, (leszámítva az ellopott 3 000 milliárdot). A gdp folyamatosan negatív. Mi itt a jó?
De ha nektek ez kell, ám legyen...
Köszönöm szépen a jó tanácsokat, de eddig is elvoltam nélküle...
A termék nem drága, nincs konkurenciája, és mindenkinek tetszik, csak nem költenek éppen lakásfelújításra. Persze, ha te máshogy látod, a te dolgod, de azért a statisztika mutatja az építőipar zuhanását.
tudod én meg azt vártam volna tőled, hogy legalább majd tiltakozol az ellen hogy mutyerolósnak titulállak :o) de nem tetted.
mert ez nem titulálás volt, hanem hsz-eidből te magad írtad sokszor hogy mutyizol hogyan csalsz adót hogyan keresed a kiskapukat, mindenben.
ez nem méltó hozzád.
ahogy ez a vergódés se amit itt műveltél.
túl magas az életszínvonalad, túl hamar túl sokat kerestél.
lehet ez a baj ?
konkrétum: itt nemcsak Mo. van recesszióban. hanem az évezred - de minimum az évszázad :o) - válsága zajlik éppen világszinten. te pedig olyan csodákat vársz el, amik talán jövőre megtörténhetnek Isten segedelmével.
2,5 év kormányzást kérsz számon.
2,5 évet.
a recesszióban természetes, hogy előbb azon spórol a lakosság is és a vállalkozások is ami halasztható fogyasztás, tehát neked most nem megy, ezért nem tudod azt a nagyon magas életszínvonalad fenntartani és ezt kéred számon a kormányon.
érdekes.
ahogy az is, hogy felemlegetitek ezt a 1millió munkahelyet csak azt felejtitek el mindig le mögűle, hogy 10 év alatt.
10 év alatt meglehet.
de most ha elosztod arányosan a 2,5 évre :o) akkor tényleg nem tudok mint mondani ...
ezt a fröcsögést viszont amit itt műveltél, kérlek hagyd abba !
én egyébként amikor csak tudok konkrétumot írok, lásd usa totyik, stb. azok konkrté számok, szintek, de még ott se mindig tudok pontos időtávot kötni hozzá.
egész eccerűen azért mert nem Jézus vagyok, se csodatévő Szent János, stb.
a jbk-ra is kaptál konkrétumot és időtávot is: 2013 tavasza 3,5% (ha mégis nyárra lesz meg vagy csak őszre kérlek ne kövezz meg azért :o)
viszont az is konkrtéum hogy mehetsz bárhová most európában, most a te termékedre sehol sincs szükség és nem is lesz kb. 2-3 évig legalább.
és ehhez semmi köze a kormánynak.
ehhez a válaságbank van köze és legfőképp annak hogy túl sokan túl előre hozták a lakásfogyasztásukat, azaz amit 20-30 év alatt kellett volna megépíteni felépítették 6-8 év alatt.
ennyi történt.
nem több.
ezért ment akkor jól most meg szarul és még fog is egy jó darabig, neked, a te profilodban.
ha ezt átlátod, akkor tudsz esetleg váltani vagy elfogadni hogy lejjebb kell adnod a luxusból (amit persze te nem annak élsz meg :o) de hidd el az, kevesen élnek úgy mint te), de mehetsz bárhova ugyanezzel fogsz szembesülni, halott most az a piac és még halott is lesz az ingatlanpiac még kb.2023-ig.
Ha már elhíztál 120 kilósra, és ott stagnálsz ,akkor még nem jelenti azt, hogy éhezel.... mégtovább meg hova híznál már?!
Nem kérdem mit termelsz, de számos oka lehet annak, hogy nem megy olyan jól mint korábban, s mint írtad, sőőőt: lelankadt a kereslet az árud iránt, kiütött a konkurencia, túl drágán árusítasz..... valami miatt elhagytak a vevőid. Vagy: ugyanúgy megy a biznisz, csak a nyereségmarzs leesett.
Már megbocsásson mindenki, de mért egy kormányzatot tesznek felelőssé azért, ha rosszúl vállalkoznak? A kormánynak persze az a dolga, hogy optimizmust serkentsen a népben, és szebb jövőképet fessen mindenki számára. Na de én most ettől nem fogok bevásárolni egy halom cuccot, fejetlenül, és ki fogja más megtenni?!
Szerintem Ricsi, próbálj változtatni kicsit a perspektíván, ha a régit akarnád folytatni.
Sok sikert!
bla-bla-bla
tényeket és számokat. A dumából 2,5 év kormányzása után elég.
2 dolog ami már önmagában sem semmi..
1. nem szabad rablás megy.. mutyi a pofátlanság és erkölcsi romlás
2. szerkezeti átalakítás megy..enélkül sehova nem jutunk..
az elmúlt 8 év egy másik nyolc év helyrehozást igényel..megspékelve a válsággal..
nem vágja a pofádba egy nyelesfejű..ha nem tetszik el lehet menni..
Én, és akik nem gondolják zseninek a fijjúkat és holdudvarukat, az nem ért semmit, és komcsi, és idióta, meg mindenféle. Érdekes felfogás, bár nem is vártam mást. Pont, mint a vezéretek...
Távoli fantazmagóriákból elegem van. Jelenleg nő a munkanélküliség, nő az államadósság, csökken a gdp. Az emberek egyre nehezebben élnek, rengetegen vesztik el a lakásukat, az állásukat. Az egészségügy színvonala zuhan, mint a kő. Én semmi jót nem látok, és nem is lesz jobb, tetszik, nem tetszik.
Mondj 1 valamit, amit a kormány eredményének fogok betudni 2114 tavaszáig. Mármint, hogy addigra meglesz.
5%-os gdp növekedés? 1 millió új munkahely? Komolyan növekvő belső fogyasztás?
Most kérem utoljára, mondj valami konkrétumot, amiről majd akkor lehet beszélni. A süketelésből elegem van.
1,5-2,5 év az nem távoli homály ...
itt nem elődökről van szó, hanem a folymaatról ami történt a "rendszerváltás" óta.
tudod hogy ha fölösleges 4-es metró helyett demszkí papa mondjuk lecseréli az ösze bkv- járműt (busz, villamos, 3-féle metró és a hév) tudod hogy kijött volna belőel ?
eheleyett lesz majd 4-es metró és rinyál mindenki hogy a bkv milyen szar.
hát ezért.
euró 2007-ben lett volna.
de nem lett.
miért is ...
á, nyilván viktor miatt :o)
látom nem érted a folyamatot még idehaza sem hát még más országokban.
örülök, hogy boldog vagy.
Pont ugyanúgy maszatolsz, mint a kormány...
Most már 1,5-2,5 év a növekedés, ha meg buknak a fijjúk, akkor meglett volna, csak az utódok elcseszték. Ilyet is hallottam már sokat, folyamatosan ezzel etetnek minket, és mindig vannak, akik ezt el is hiszik.
Én viszont nem hiszem el a maszlagot, tényeket akarok. És nem 1,5-2,5 év múlva, a távoli homályba, hanem értelmes távlatokban.
Mindig mindenki az elődjére mutogat, ez is a legjobb a négyévenkénti választásban. Mindig jön más, aki majd mutogat az előzőre. Ebből is elegem lett.
Tudod, vagy 15 éve fogadtam egy barátommal, akkor lesz magyarországon euró, amikor négyes metró. Eltelt 15 év, és még mindig aktuális a fogadásom, szégyen és gyalázat. Ezalatt mindenütt épült mindenféle, egy pár éves országnak Eurója van (szlovákia), néhánynak is előbb lesz, mint nekünk.
Na nem ragozom, szóval a maszlagból elegem van. Akkor ha jól értettem, a tavaszi 5,5%-ot már törölhetjük, így te sem mondassz semmi konkrétumot, pont mint a kormányod és az abban található zsenik.
Nekem jó kedvem van és nyugalmam. Sokkal nagyobb a nyugalmam, mint az emberek 99%-nak, mert nekem olyan Uram van, aki ...
Nem ennek a témája, szóval most nem teszek róla bizonyságot.
én értem.
de ezek sosem fogják mégcsak megsejteni sem.
miről szól ez az egész.
a hsz-eikből lejön egyértelműen.
kaparkodó mutyizó macskajancsik.
nem érdekli őket h 52% volt és 87 % lett 8 év alatt
ahogy az sem hogy most emiatt 27%-a a gdp-nek ezen adósság kamataira megy el.
a kamataira.
nem a törlesztésére !
ezek olyan bagatel dolgok,amiket nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni.
másutt említett országokban 17% a legtöbb ha jól sejtem :o) és az is nagyon sok.
ahogy az sem számít ahogy szétkúrták az országot privatizálás címén 90-től.
ahogy leépítettek megszüntettek a földig taroltak ágazatokat.
nem üzemeket.
ágazatokat!
ott emberek tízezrei százezrei dolgoztak.
ők lettek a segélyysek.
és még csak pénzbevétel se volt privből mert volt amiért még a magyar állam fizetett hogy odaadhatta: növényi olajipar és olasz maffia esete á la horn kormány ... és ez scak egy a z irdatlan sok közül, szóval az ilyen macskajancsik akik ezekkel nincsene tisztában felőle elmehetnek a fenébe :o)
szétcseszték a mezőgazdaságot..ami sok ember megélhetése volt és felszívta az alacsonyabban képzett munkaerőt..mellette fejlődött a kapcsolódó szolgáltatás hőtőházak raktárak malmok..a GDP nagy részét adta..
most zárják be a húsüzemeket.miközben jön be a külföldi áru..és állítólag nincs elég sertés..
srác voltam a cukorrépák 100m-es prizmákban álltak a vasútállomásokon..