Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#556650 Amatoregy Előzmény: #556646

eroben igen. Helyben nem.

Renault grand scenic, citroen c4 picasso. Mar a ford focus grand cmax is kicsi. hatra 3 egyforma ules kell

#556646 KawaBazsy Előzmény: #556645

A céges Corollám anno 6.5-öt evett vegyesben. Télen hetet. 1.4 i, 97 ló, elég. Az nem jó?

#556645 Amatoregy Előzmény: #556644

a matek a kovetkezo volt.

Dizel 6 literes fogyaztas, ar 430 ft literje.

Benzines 8 liter, ara 430.

Gazos 10 liter, ara jvore ado emeles utan 300 ft. A motorok 1.6-2.0 kozottiek.

#556641 KawaBazsy Előzmény: #556639

Én 10 literes fogyi felett gáz párti vagyok. Egyes országokban meghatározó a számarányuk, s nincs vele gond. Rég nem kell már ólom a benzinbe, ami keni a szelepfészkeket..

#556639 Amatoregy Előzmény: #556621

gazos hasznalt autokrol mit gondoltok?

A dizel a mindennapos y*3 km-ek miatt kiesik. A hetvegi 100 km-es turak es nyaralas eseten meg a benzinesre a gatyam is ra megy. A ceges meg nem lutyahoz van kitalalva.

"A német precizitás közt…

#556392 Ibiza

"A német precizitás köztudottan véget ért a második világháború után; a mester szerint léteznek hétfői és pénteki autók, amiket rutinos németek nem is vesznek meg. "

csak kezembe akadt

#556386 Ibiza Előzmény: #556385

".........Bedobtam a régi trükköt, beleöntöttem bő fél liter fékfolyadékot a motorba, tudván, hogy a feketeiszap, amit az öreg, nem időben cserélt olaj alkot nagyrészt gyantás lerakódás, amit a fékfolyadék nagyon jól old. Még a kilencvenes években egy öreg szakitól tanultam ezt, aki a kopogó hidrotőkéket így tisztította. Azóta sokszor alkalmaztam én is, a siker garantált. Nosza, bele a fékfolyadék, beindít, alapjáraton járt a motor, körülbelül 20 másodperc múlva kialudt az olajnyomás lámpa, ekkor már meg mertem emelni a fordulatot."

érdekes megoldások.

"nem olyan régen német B…

#556385 Ibiza

"nem olyan régen német BMW fórumon keresgéltem és találtam egy topikot ahol a motor belső tisztításáról volt szó. Egyrészt felmerültek a szokásos dobozos termékek, ebből egyenesen jött, hogy felesleges azokért fizetni, mert 99 százalékban petróleumból állnak, tehát az is jó. Ami engem meglepett az egy hivatásos BMW szerelő kommentje volt, aki állítása szerint minden olajcserénél leengedi az olajat, feltölti a motort gázolajjal, azzal járatja alapjáraton 15 percet, utána az ki, új szűrő, olaj és kész. Felsorolta az összes, jelenleg is használt autója futásteljesítményét és mind 500k felett volt, vagyis tönkre valószínűleg nem teszi az autót, de ilyen drasztikus tisztításoknál mindig van egy olyan érzésem, hogy ha új korától kap pl motoröblítőt egy autó, akkor nem lesznek komoly lerakódások, ha viszont egy valóban elhanyagolt autó kap gázolaj - vagy a fentiek szerint fékolaj - beöntést, akkor a leoldott nagy mennyiségű mocsok károsíthatja a motort. "

#555627 Láma Előzmény: #555602

Két véglet, ha találkozik, :) Nem szoktam üza szűrőt cserélni, csak ha jelez. (Nem a lámpa, hanem a teljesítmény.) Az első jelzés után több száz, akár egy-két ezer km-t is mehet még a megállásig. Azt nem várom meg. Nem spórolás miatt, hanem mert nem szeretem megbontani az üza rendszert. Az olyan, mint embernél az érvágás, vagy egy műtét. Kockázatos a legnagyobb odafigyelés mellett is. Főleg a cr rendszernél. A rendszer minden felesleges megbontása növeli a kockázatot. Többet árt(hat) mint használ. Nagyobb az esély, hogy a szűrők cserélgetésekor esetleg bejutó szennyeződéstől inkább romlik a rendszer állapota. Szvsz. Minek húzogatni az oroszlán bajszát, ha nem muszáj? Gondolom nem véletlen kezdték el a benzineseknél már évekkel ezelőtt, hogy csak a tankban van szűrő. Jól eldugva, hogy eszébe se jusson senkinek birizgálni. :)

Azzal nincs bajom, hogy az üzembiztonság (dugulás elkerülése) miatt általában a szükségesnél többször cserélődik a szűrő. Ennek ellenére 10-15e km-t akkor is extrém dolognak tartom, de ennek megítélése egyéni. Viszont a 7106-ból azt olvastam ki, hogy a sűrű szűrőcsere növeli a rendszer élettartamát. Vagy azt, hogy a ritkább szűrőcsere rövidíti. Mindegy melyik irányból közelítem. Igazáből ezzel nem értettem egyet.

#555626 Láma Előzmény: #555614

Ha a szimmering elkopik akkor is csak kifele az olaj esetleg. Befele nem megy semmi. Ahhoz a váltónak el kellene merülni valamiben. Persze autóról beszélünk, nem Niva, vagy Uaz difiről. :)

Nézegettem már hibátlan Audi váltóból leeresztett szintetikus olajat. Hát szabad szemmel nem igazán látszik benne fém. Egy ideje már a mágnest is elspórolják a leeresztő csavarokról, mert minek? Napsütésben felrázva némi csillanás itt-ott Hagytam a váltóból leengedett olajat hónapokig ülepedni pet palackban. Sznte semmi olajsár nincs benne.

#555611 hosszhuszár Előzmény: #555602

Váltóba nem kerülhet kosz, mert az is zárt rendszer, a szimmering nem engedi ki az olajat, a piszkot be nem.

#555602 Waszeitung Előzmény: #555282

Ilyen logikával elég lenne akkor cserélni a gázolajszűrőt ha nem megy...sztem a megelőzés lenne a lényeg,a 10-15e km enkénti szűrőcserével elébe mégy annak a problémának hogy a Mo-n nem csekély számban előforduló,nem megfelelő minőségű üa miatt lerobbanj vhol.Víztelenítő csavar szép és jó dolog,de 100 emberből 90 nem tudja hogy hol keresse és azt sem tudja hogy van ilyen,ha automatán víztelenít az más tészta.

Egy műszaki vénával rendelkező ember gondolom megérteni hogy a korszerű dieselmotorok lényegesen nagyobb terhelésnek vannak kitéve mint egy 300D Merci,bár az olaj is fejlődik,de véleményem szerint a motor élettartama hosszabítható meg ha 10-15e ként ledobod az olajat...még ha a gyári előírás 30-45e-t ír,a gyártónak gondolom elég ha 300e km-t megy az autó a tulajnak nem annyira. De ha láttál már 45e km-t futott olajat és mellette 15e km nél cseréltet akkor a különbség tapintható...mereszebbeknek kóstolható! :D

A teljes élettartamot kibíró olajon mindig jót mosolygok...és a marketingduma által jól élnek a váltószervízek,vw tipronic váltóban sem kellene olajat cserélni,majd elég a váltót.Érdekes módon olajcsere után a váltót mintha kicserélték volna,biztos nem fáradt el benne az olaj.

Corsa mechanikus váltójában sem kell cserélni,gondolom hogy nézhet ki egy csomó fogaskerék,léptetővilla,kapcsolórész kopsásából adódóan...mivel a váltó nem zárt rendszer is kerülhet bele kosz a szimmeringeknél,a motornál hatványozottabban megy bele a dzsuva így az megváltoztatva az olaj tulajdonságait sosem lesz örökéletű.

Ha egy autóban olajszivattyú kell cserélni mert már nem nyom eleget,mert annyit kopott akkor el lehet képzelni hogy a többi mozgó alkatrészről mennyi fém részecske válik le,legyen az vagy motor vagy váltó.

Szép és jó a hosszú élettartam marketing az olajnak és a fogyasztói társadalomnak! :D