Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: nincs cím

#556531 banyaiz Előzmény: #556486

Vannak jó anyagok a jegybanki nem konvencionális eszközök ügyében, tapasztalatok QE miegyéb témában .

Kb amit én ezekből leszűrtem az annyi, hogy olyan esetben látják értelmét ilyen eszköz bevetésének, ha fejlett országról van szó, a bankrendszer forrásbevonási gondokkal küzd, de az állam az alacsony országkockázattal rendelkezik.

Kifejezetten nem ajánlott kategória a fejlődő országokban magas országkockázat, rossz országminősítés esetén mivel éppen az ellenkező hatást válthatja ki tőkekivonás, deviza leértékelődés stb. Éppen mintha ez Mo-ra szabták volna. Egyébként nem is tudok olyan fejlődő országról aki ilyen eszközöket alkalmazott volna, gondolom nem véletlenül.

Angol jegybank pontosan milyen élénkítő eszközt alkalmazott korábban bevallom nem tudom, de annyi különbség van vsz az mnb-hez képest, hogy az angolok kijelentették, hogy ők nem is akarnak eur-t nem is csatlakoztak konvergencia programhoz tudomásom szerint. Egy ilyen kakukktojás itt az EU-ban az ő szerepük.

Az biztos , hogy ezek elég kaotikus idők, hamar felülíródnak a szabályok. :)

#556521 banyaiz Előzmény: #556481

Hát igen a pozitívumok is olyan forradalmárosak de azért valami van, kevés még.

#556515 banyaiz Előzmény: #556477

Csak arra akartam célozni, hogy amíg egy szűkebb réteg rendelkezik átlagban kisebb megtakarítással mint a haldokló nyugaton, és még ott sem megoldható , hogy ezekre a megtakarításokra alapozzák a fogyasztásbővülést , akkor nálunk még kisebb az esélye. Hitel nélkül nem megy vsz.

#556513 Arsene Lupin Előzmény: #556479

"Át kellene menni Magyarország topicba, hogy ne offoljuk Lupin úr topicját"

Nyugodtan maradjanak. Két dologra azonban ügyeljenek:

1. Anyázás ne legyen, legfeljebb lóf*szok röpködhetnek.

2. Spade dokinak mindig igaza van. Akkor is, ha nincs.

#556486 Spade Előzmény: #556372

Mondjuk ez a cikk tök hülyeség, az angol jegybank elvileg pont annyira függ az ECB-től mint a magyar, hiszen ők is EU tagok meg mi is és mi se vagyunk eurosok és ők se. Tehát amit ők megtesznek azt elvileg mi is megtehetjük, nincs az az EU bíróság ami ezért (qe) elkaszálná ezek után az MNB-t.

#556481 nemértem Előzmény: #556439

Tudom, hogy nem az ellentmondás kedvéért írtad, éppen ezért a legnagyobb tisztelet mellett enged meg : "Számomra pozitív az a cél, hogy tartsuk a költségvetési hiányt elvárt szintek alatt"

Súlyos ára van, ráadásul jövőre nem megismételhető

"kamu rokkantak kiszórása , " Három fő csoportja volt a rokkantaknak, akik elveszítették 89 után az állásukat, és újat nem kaptak, szükség megoldásként leszázalékolták őket, / mondjuk zömmel nem is voltak túl egészségesek/ aztán voltak a kigyúrt kan cigányok, meg a " féllábúak"

A második kategóriából kiszűrtek kb. 500 főt, a harmadikból 5000-et az utcára zavartak. Ez

siker????

"sikerült megőrizni a politikai stabilitást. Szóval nem gyújtogatnak az utcán mint pl görögöknél."

A görögök helyett írjál nyugodtan Fideszt. A liberális és baloldali érzelmű emberek/ számtalan hibájuk mellett / soha nem voltak annyira hajlamosak csöcslékbe átmenni, mint a másik tábor.

/mondjuk 1938-ban majd egy millióan szavaztak a nyilas pártra, csak a gyökerek miatt említem/

#556479 prospero Előzmény: #556471

Át kellene menni Magyarország topicba, hogy ne offoljuk Lupin úr topicját.

Be is teszek a fogyasztáshoz egy cikket a Magyarország topicba.

#556478 Spade Előzmény: #556250

"Monjuk, mivel a világ fejlettebbik felén lassacskán nemhogy 6,75 de 2,75% kamatot sem lehet elérni ezért nem lenne nagy csoda, ha csökkenne a magyari kamatszint. Valamiből pénzt kell csiholniuk a londoni fiúknak, és egyre kevesebb helyen tudják ezt megtenni "

.

Így van, az EU-ban franciák olaszok is 3% körülire viszik le a hiányt és az amcsik is csökkenteni fogják,miközben a jegybankok annyi pénzt nyomnak ki h tökig gázolunk benne. És ez fennmarad még legalább 2 évig. Ez azt jelenti h megindul a keresleti verseny a kockázatosabb eszközökért. Ha tehát nem lesz a világban krach és a magyar hiány 3% alatti a vázolt helyzet alaposan berobbantja majd a kamatcsökkentést...

A qe nyilván valami olyasmi lesz h MFB, takarékbank, otp kötvényeket vesznek, meg lehet h a külföldi leánybankokét is ha vállaljákh a hitelezést mondjuk 10-20%-kal bővítik, meg sztem, lesz állampapír vétel is...

#556477 prospero Előzmény: #556471

"Egy apró bökkenője van Mo-n a lakosság 20%-a rendelkezik bárminemű megtakarítással (és ez is alacsonyabb átlagban mint a vergődő imperialistáknál)"

2 hozzáfűznivalóm van:

ad1.) Éppen azért, mert csak a lakosság 20%-a rendelkezik megtakarítással van értelme a jövedelmek alacsonyabb szintű adózásának, tehát a 16%-os kulcsnak. Azaz a nyugaton már meglévő középosztály megteremtésének.

ad2) a magyar megtakarítások szerkezete eltér a nyugatitól, mert bár a pénzügyi megtakarítás alacsonyabb átlagban, mint nyugaton, nálunk az emberek zömében saját ingatlanban, (illetve banki jelzáloggal terhelt ingatlanban élnek,) ami Nyugaton megfizethetetlen luxus.

#556471 banyaiz Előzmény: #556464

Szóval a gaz kapitalisták csak mérgezzék magukat a hitellel, saját fogyasztásukkal segítve a magyar fellendülést, de a forradalmi Mo-n ezt hagyjuk meg a halódó nyugat ópiumának mint annak idején a szexualitást, nálunk megtakarításból és jövedelemből pörögjön fel a fogyasztás, és a gazdaság?

Ez egy ravasz terv, meg kell mondjam van benne fantázia. :) Egy apró bökkenője van Mo-n a lakosság 20%-a rendelkezik bárminemű megtakarítással (és ez is alacsonyabb átlagban mint a vergődő imperialistáknál). A többiek hónapról hónapra élnek kb.

#556465 Palimadár Előzmény: #556464

Bocs, nagyon aranyos vagy ezzel a "nem arról beszélünk, amiről korábban elkezdtem beszélni" stílussal! :-D

#556464 prospero Előzmény: #556460

Számomra nem mindegy, hogy hitel vagy megtakarítás és/vagy jövedelemből indul be a magyarországi fogyasztás, hogy az export piacainkon mitől indul be az viszont teljesen hidegen hagy, hogyha a magyar gazdaság ezt ki tudja használni.

#556460 Palimadár Előzmény: #556455

Arra a felvetésre, hogy mitől indulna be most a fogyasztás, miután az egykulcsos adó sem tudta azt beindítani, Varga Mihály úgy reagált, hogy "előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előtt-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni". "Attól, hogy valaki két évig nem vesz meg valamit, mégiscsak eljön az az idő, amikor lehet, hogy ezt meg kell tennie. Azt gondolom, hogy az emberek két évig a válság okozta sokk és bizonytalanság miatt kivártak, de 2013-ban ez már változhat" - mondta Varga.

Magyarán a fogyasztás növekedésétől várja a gazdasági növekedést, meg sem említi a forrást.

Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy nem mindegy, holnap kedd vagy szerda lesz, az kb. annyira lett volna releváns Varga kijelentésével kapcsolatban, mint a forrás emlegetése...

#556457 prospero Előzmény: #556450

A 0,9% és 1,6% között, nem tátong akkora ellentmondás, mint egy 10% és egy 0,9% között. Kis szerencsével elérhető lenne a különbség.

#556455 prospero Előzmény: #556452

Azonban az is fontos, hogy miből vásárolnak az emberek. Hitelből vagy megtakarításból, jövedelemből? Most mindenki megtakarít aki tud, mert fél a jövőtől. Ha majd látszanak a kilábalás jelei a világban is, akkor mindenki megnyugszik és elkezd fogyasztani.

#556452 Palimadár Előzmény: #556444

Azért azt látni kell, hogy a "Vásárolj, vásárolj!" alapú fogyasztás növekedésnek több hozadéka lehet.

1. Növekszik az állam adóbevétele - ÁFA.

2. Termelő munkahelyek jönnek létre.

A 2. akkor igaz, ha a tartós fogyasztási cikket az adott országban állítják elő.

#556450 banyaiz Előzmény: #556446

Szerintem azért lenne jó az ilyen huncutságokat elkerülni mert bizalmatlanságot kelt, kétségbe vonják a megalapozottságát a költségvetésünknek, amúgy is néhány tétel elég kérdőjeles.

Ilyen logikai alapon tervezhetnénk 10% növekedésre is, hogy kellő optimizmust sugározzunk. :)

#556446 prospero Előzmény: #556440

Nyilván nem akar módosítani a növekedési előrejelzésen, 2 okból én sem tenném:

1. a várakozásokat rombolja, ami önmegvalósító erejű

2. intézkedéseket tell tenni, ami szintén önsorsrontó, azaz visszafogja a nem túl acélos növekedést.

Tehát intézkedések nélkül a századvég 0,9%-ot jósol. IMF tapasztalat szerint 1%-os kiadáscsökkentés 1,5%-kal veti vissza a gazdaságokat. Akkor mi értelme lenne a növekedési prognózison visszavenni és intézkedéseket hozni, hogy még rosszabb helyzetbe lavírozzuk magunkat??