Hát szóval, meg vagyok lepődve.
Anno azt írtam, talán ha három napig fog rám valaki emlékezni, aztán minden megy tovább, és ezt komolyan is gondoltam. De tévedtem. A valóság az, hogy számos topic, ami korábban pörgött, az nemhogy három napot, de adott esetben egyet sem bírt ki és már másnap sem született hozzászólás. A legmeglepőbb számomra az, hogy ezek gazdasági témájú topicok voltak. Valahogy azok, amiknek itt, ezen az oldalon kellene ON-nak lennie.
Megnéztem, hogy vajon jöttek-e vissza régi hozzászólók. Nem igazán láttam. Viszont feltűnt, hogy mennyien mentek el azalatt, mig én elmentem és hogy mennyien mentek át gyakorlatilag nulla posztolásba azóta, hogy nem jártam errefelé, és elég komoly számot kaptam, ami ha figyelembe veszem a korábbi aktivitásukat, akkor igen számottevő.
Ezen túlmenően döbbetenetesen alacsony színvonalat (chat--) láttam szinte az összes topicban, ami érdekelt korábban, és legnagyobb meglepetésemre, - az egy szem E-star nevű spammer forumon kívül - az összesben kevesebb volt a hozzászólás, mint ami adott esetben korábban pár nap alatt megesett errefelé, és azokból is számos olyan volt, amiben Netmaster postázta kizárólag (egyetlen válaszreakció nélkül!) magányosan a liberálkommunista agit propagandát.
A forgalmi adatok (oldal alja: http://whos.amung.us/stats/iawq2ag8yg74/) döbbenetes visszaesést mutatnak, a jellemző forgalom szeptemberben még a nyári(!) uborkaszezont sem érte el, októberben is csak addig-addig húzta fel magát, és közel a fele annak, ami a nyár elején volt. Ha figyelembeveszem, hogy egy másik, komplett tőzsdeforum (a tozsdeforum.hu) összes korábbi posztolója gyakorlatilag ideköltözött, akkor ez döbbenetes visszaesést jelent, ahogy az is, hogy ennek a forgalomnak immár a jó részét az E-star generálja szinte kizárólagosan: Összesen nem született annyi hozzászólás a többi topicban, mint az E-starban, de az általam figyelt ~30-40 topicban biztos, hogy tizedannyi sem, mert pár óra alatt az egészet át lehetett olvasni.
És nem volt benne semmi érdekes.
Hogy úgy mondjam, nem igazán érződik az, hogy javult volna a színvonal, vagy nőtt volna a VALÓS olvasottság. Ha nincs az egy-két napos vicces maximum userszám (október 23) akkor nevetségesen alacsony értékek adódnának a korábbi értékekhez képest - hiszen például a korábban állandó problémát okozó (apache hiba, ha még emlékeztek rá) 100 fős limitet mindössze négyszer, azaz négy alkalommal érte el a site októberben, egyebekben jellemzően jóval az alatt volt a forgalom.
Kissé megzuhant az egész. Mondjuk nem csodálom. Amit látok, az persze egyfajta kedélyes sörözéses hangulat, de pontosan azon a színvonalom, már nincsenek kommentek, saját vélemények, csak a korábbi szövegek bemondása, egyfajta kiábrándult unottság, amibe néha néha egyesek még megpróbálnak lelket önteni, de leginkább már nekik is elegük van belőle, mert azt érzik, hogy "minek". Tényleg nincsenek viták, nincs veszekedés, mert tényleg nincs semmi sem. Nyugodt állóvíz, ami semmit sem mos.
Ilyen forumból százezer van a neten, csak éppen több a téma és jobb a témákban a felhozatal. Azt álmomban nem hittem volna, hogy pusztán a Porfolio és az Inforádió olvasásával több információ birtokában leszek, mint ami itt előkerült, de azt végképp nem is tudtam volna elképzelni, hogy ezekkel kapcsolatban sincs semmiféle vélemény sem.
Úgyhogy kawabazsi kezdhet mást kitenyészteni a haverokkal, hogy majd az pörgesse ezt a haldokló forumot.
Én nem fogom.
Aki pedig arra, hogy azt írom neki, hogy "marhaságot írt" azzal reagál, hogy "akkor vonja meg az accountot, amikor csak akarja", az a törpediktátor, és még visszataszító is akkor, ha mindezt úgy csomagolja be, hogy én vagyok az "érzékeny", méghozzá a szó negatív értelmében. Pedig nem erről van szó, csak én nem bírom azt a fajta álszentséget, amit a liberálkommunizmus művel a világgal: Azt, hogy minden közösködést nem bíró egyén a liberalizmus nevében kíván hatalmat a kezébe kaparintani, hogy azzal élje ki frusztrációit.
Mert erről szól a liberálkommunizmus: arról, hogy mindenki diktátor lehessen a saját portáján, hogy ott parancsolgathasson és hogy ebben élje ki magát. És ez nem korlátozódik erre a site-ra, sőt még csak nem is igazán erre igaz. De példának tökéletes rá. Ha a "vezér" véleményét megkérdőjelezik, akkor példát kell statuálni.
Megmondom őszintén, hogy a Lúd-milla féle plasztikai műtét bemutató eseményen (10.23) - amin leginkább a szép nagyra plasztikázott orra tűnt fel -, mi az, ami ekkora érdeklődésre tarthatott számot 23.-án, azon kívül igazából semmi kérdés nem merült fel bennem, hogy mi is történt a forumon.
Erre nem számítottam. Sok mindenre számítottam, de arra, hogy ennyire hidegen hagyjon két hónap történése, ez álmomban sem jutott volna eszembe.
Hát ennyi. Számomra döbbenet, nektek öröm, hogy mindössze ennyivel összefoglaltam az eltelt időt.
Lehet kövezni.