Regisztráció Elfelejtett jelszó

Solar

Re: Suntech is kapacitást csökkent

#553940 rbbj11 Előzmény: #553934

igen, nekem is ez a baj a hosszú távval. Amíg ennyire nyomottak az árak a piacon, leginkább kínaiak miatt, addig folyamatosan lebeg a csőd réme mindegyik szereplőn és így nem lehet hosszú távra tervezni. Úgy sem, ha egy cég az államra szorul védőbástyaként

#553934 Janicroft Előzmény: #553927

Van egy olyan érzésem hogy az USA nem fogja veszni hagyni a First Solart, nem tudom elképzelni hogy ezt megtegyék. A megújuló energia, zöld energia egyre hangsúlyosabb lesz, emlékszem amikor évekkel ezelőtt szájtátva olvastam hogy a google beborította az egyik nagy szerverparkjának a tetejét napkollektorokkal és az micsoda nagy dolog volt, azt írták az újságok hogy ez a jövő. Úgy emlékszem 6 éve olvashattam ezt a cikket, azóta sokat változott a világ, meg még sokat is fog, de a solar ipar szerintem mindig tényező lesz. Hogy rövidtávon mi jön, azt nem tudom, de ez az árszint ahogy te is mondtad már többször is, akár hosszabb távú befektetésre is jó lehet, szóval én ilyenben is gondolkozok most hogy hosszabb távra tegyek ebbe pénzt, de ahhoz meg mégiscsak meg kellene bizonyosodni arról hogy az USA nem hagyja veszni a céget, plusz az USA-n kívüli pozíciói milyenek lesznek, ez még egy nagy kérdőjel..

Re: first

#553933 Roberrtto Előzmény: #553923

Pár napja nyitottam egy 8000$-os pozit, azért számít valamennyire, de nem hangzanak túl jól amiket írsz....főleg a fagyások nem...

Sok helyről jött panasz már saxora, lehet meggondolom legyek-e náluk.

Fionál a legnagyobb gond a külön és állandó hitel ami shortoláshoz kell. Me gugye a ki és beutalások is drágák.

Equitashoz szerintem már nem megyek vissza, de majd meggondolom még. Számlavezetésí díj végülis nem olyan sok valóban, 10000$-os számlánál 1$.

Azért vicc, hogy nicns egy oylan broki aki ezeket az árakat agyonverné...

Itt van a kbc októbertől hatályos kondiciós listája:

https://www.kbcsecurities.hu/dokumentumok/letoltheto/2012-09-12_110413_kondicius_lista_20121001_hu.pdf

Re: nincs cím

#553932 rbbj11 Előzmény: #553918

igen, technikailag. És a mai forgalmat is figyelembe véve + feltételezve bizonyos forgalmat a 22-ig leszállásnál.

TA nem kötelező, sőt. Pl. én épp olyan irányban szeretnék elmozdulni, h. semmi dolgom ne legyen TA-val, és csak hosszú távra vegyek rv-t, és olyanokat keressek, amik közt van néhány, ami 10-50szerez 10 éves távon. Akkor nem szorul rá az ember TA hókusz pókuszra, ahogy Peter Lynch se.

#553930 Janicroft Előzmény: #553920

16% nyerő lett rajta, szóval ez szerintem is nagyon szép, ez a kis pénz jobban forgott most itt mint a bankbetétben :)

#553927 rbbj11 Előzmény: #553912

a solar cégekre elég komor évek várnak még, de ettől függetlenül sztem van keresnivaló ilyen árszínvonalon fslr-ben. Őszintén szólva engem leginkább az vonz benne, hogy már min. 1 éve benne van a top10 legshortoltabb rv-k közt USA-ban

#553925 rbbj11 Előzmény: #553910

nekem is a sávos vétel és eladás mindig a célom, és valóban amcsiban vannak rá csak igazán jók, de úgy van, ahogy írod, az nem megoldható a gyakorlatban.

Engem nem zavar itt az off, úgyis csak hárman vagyunk.

#553923 rbbj11 Előzmény: #553908

saxo méregdrága. Itt kezdődik. Miért kéne rv-nyel kereskednem saxon??????? FxPro forexre van, amire való. Részvényre van equitas, esetleg comdirect. Comdirect a származtatott termékekre, pl. certikre. Ezért célszerű 3 számla.

Saxoval a másik bajom a fagyások voltak, terminállal kapcsolatszakadások.De leginkább hogy méregdrága. És a felület sem tetszett. És a helpdesk sem.

És te mikor nyitsz egyetlen pozit 3000 usd felett??? Ha mégis, 4000 usd-nél veszítesz fióhoz képest talán 1 usd-t??? Mintha az 4000 usdnél annyit számítana...

#553920 rbbj11 Előzmény: #553903

az a léyneg, h. az átlag rajta nyerő lett!! És %-osan sztem nagyon szép is, nem?

#553918 Janicroft Előzmény: #553897

Egyébként már kezdtem azt hinni hogy napi minimum körül adtam el ma, de úgy tűnik megy ez tovább lefele. A 22-es szint az technikailag fest neked jól? Lehet el kellene kezdenem ezt a TA dolgot mert már szégyellem magam az ilyen hozzászólásaim miatt.

#553915 Janicroft Előzmény: #553913

Igen, a ki-beutalás Fioba az elég szar (nekünk). Számolgattam hogy lenne jobb, de sehogy se jó. Utalhatsz forintban és ott váltasz dollárra, sz nem jó. Ha a saját bankomból utalom eleve dollárban akkor a saját bankom is leveszi a hasznát, plusz még a Fio is. szóval ezzel a sok utalgatással meg konverzióval már annyi pénz elmegy hogy mire felveszel egy pozíciót, annak hoznia kell valamennyit ahhoz hogy nullában legyél.... Ez sajnos így megy.

Egyébként adtam már el mínuszban részvényt úgy hogy a végén nyereséggel szálltam ki de csak azért mert még 188-as dollár árfolyamnál váltottam a forintot és 220 felett adtam el..... Érdekes világ ez..

#553913 Roberrtto Előzmény: #553910

Igen, sajnos nekem is ez a problémám, ha sávosan akarsz kereskedni akkor még mindig az equitas a legjobb szerintem.

Két dolog ami nem zsimpatikus náluk: az egyik a számlavezetési díj (tudom aprópénz, de akkor is, van pofájuk ezt az aprópénzt is elszedni az embertől, pedig ez csak csepp a tengerben nekik..) a másik pedig a digipass.

Saxo azért tetzsik, mert komplett, mindent elérsz, ha nem kereskedsz fix 6%-os kamatázással "áll" a pénzed. Európai piacokra 0.1%-tól minimum 10 eurótól lehet kereskedni. Ez agyonveri az equitas árait, az erstet említeni sem érdemes.

Amerikai piac ami kcisit gázosabb, ott 0.02$ egy részvény minimum 12 $. Na msot itt az a baj, ha nokiából veszel jócsomót, akkor simán lehet a költséged 100$ is...

Igaz nokiát meg tudod venni német piacon is, igy nem lesz ennyi, de zyngával például csak Usa piacon lehet kereskedni. Vagy yingli green, de sorolhatnám még a cégeket.

Erre jó esetleg megtartani a fio számlát. Fionál viszont a ki-be utalás költsége nem tetszik, sokat elvonnak....

Bízom randomban, hogy nemsokára kijön jó árakkal.

#553910 Janicroft Előzmény: #553908

Nyugodtan offolhatjuk ha nektek belefér, engem is érdekel a téma. A fionál az a baj hogy mondjuk sávosan 30-40-50ezer forintnak megfelelő összegekkel nem lehet veszegetni mert a fix minimum 7,9 dolláros kötésdíj miatt nem éri meg, pedig nekem az lenne a stratégiám sok esetben hogy csipegessek egy olyan keretből amit egy részvényre szánok, majd amikor eladom akkor már nagyobb darabokban, 1 vagy 2 részletben tenném ezt. Erre a fio nem jó, nézegettem sok külföldit is, pl usa-ban fillérekért kötögetnek, de ott meg kell kinti lakcím, blabla, szóval nem elérhető.

#553908 Roberrtto Előzmény: #553900

Equitasnál a 7$ az alap, és ha 3000$-on felül veszel valamit akkor már több mint 7$ lesz, mivel ugye 0.25% a kötés.

Fxpro és saxo nem egy kaliber.

Előbbinél részvények nicnsenek csak cfd-k, mig útóbbinál szinte nincs oylan termék vagy piac amit ne érhetne el az ember. Igaz 12$ a minimum költség egy kötésnél.

Amúgy mi volt a problémád saxoval, akár priviben is jöhet, hogy ne offoljunk.

Amúgy egyik céggel se lő mellé az ember, mindhárom megbízható szvsz.

Én amúgy azt várom ,hogy randomnál is lehessen végre amcsi piacon kereskedni. Ők biztosan az equitas árai alá mennének még.

#553904 Janicroft Előzmény: #553900

Az Equitas tényleg nem rossz, a pozikat amiket szoktam nyitni, 8 dollár tranzakciós költség terheli a Fionál, ha melléteszem a KBC nevét és presztízsét, na meg azt hogy egyébként is van náluk számlám, nem is tudom min gondolkozok még.....

#553903 Janicroft Előzmény: #553897

Nekem sajnos 23,22-n ment el a maradék, ha azt veszem hogy az első felét még 24,75-ön adtam el akkor mondhatnám hogy bánom (persze bánom), de legalább nem követtem el megint azt a hibát hogy megvárom míg egy szép nyerő totál bukóba fordul.

#553902 rbbj11 Előzmény: #553885

őszintén szólva én messzire kerülöm az összes brokicéget, ami nem óriás (mind ügyfélszámban, mind cégméretben, mindenben). És ezt szeretem nem alaptalanul teszem, az eddigi botrányok tükrében