Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Újbóli nekifutás

#553827 Sly-- Előzmény: #553801

Elnézést, a helyesírásra pedig kényes vagyok én is. Gyanús is volt volt, hogy valami nem stimmel, de aztán elsiklottam felette. Többet nem teszem.

Nehogy aztán a mogyorózás helyett a f.ngás legyen egy egész hétvégi téma.

:-)))

#553802 Arsene Lupin Előzmény: #553793

A magasban beragadt füllentős kamumedve viszont nagyon rá szeretett volna bukni a mogyoróimra.

#553800 Sly-- Előzmény: #553793

Lélegzetvisszafolytva figyelte az eseményeket, meg sem mert szólalni, aztán egyszer csak óvatosan megkérdezte: "Mit szeretnék"? :-)))

#553793 Spade Előzmény: #553627

nem követtem a reggeli eseményeket csak látom az árakat, szal árulja el, élvezte a mogyorózást ? :)

http://www.vg.hu/gazda…

#553749 banyaiz

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/fidesz-a-2008-as-imf-hitel-utan-gyorsan-csokkentek-a-nyugdijak-386282

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/varga-elofordult-nyugdijcsokkentes-az-imf-dokumentumban-386278

Egyszerű eszközök napirenden. Rogánon ezen a celebpolitikuson nem csodálkozom, hogy eladja magát néhány ezüstért, és egy kis rivaldafényért, de Mihályon nem szűnök meg csodálkozni egy ennyire értelmes normális ember, hogy süllyedhet ilyen söpredék közé. De biztos megvan az oka. Azért szégyellje magát. Nem tudom elképzelni mivel beszélhették rá, hogy ez a jancsibohóc szerepet eljátssza.

Re: nincs cím

#553677 banyaiz Előzmény: #553575

" ezért is fogja őket lemosni a pályáról kerály" Hát ha a tárgyalások meghiúsulását lemosásként fogjuk fel akkor erre van esély, mivel az emberi hülyeség mint tudjuk határtalan, és erre még a politikusi rá tud tenni egy lapáttal.

Egyébként szerintem ez a király max a morzsákat fogja lesöpörni az asztalról amit aztán meg is eszik mert nagyon sportos alakját elnézve elég éhes mostanában. :)

#553622 Razamanaz Előzmény: #553616

3957 környékén van egy pici rés 15 percesen ha jól gondolom-látom.Van rá esely hogy nekimegy?

#553609 Arsene Lupin Előzmény: #552818

"Az OTP a várt 4050 helyett csak 4061-ig ment le, lesz mit pótolnia hétfőn."

Pótolta is, úgyhogy longok újranyitva. Továbbra is uptrend hullámzás a tipp.

#553607 banyaiz Előzmény: #553592

Ezen nem csodálkozom, nagyon egyszerű okból. Az imf hitel nem jár agyátültetéssel is. mivel ott gáncsolják a végrehajtását annak amit általában kérnek ahol csak lehet, és amint egy kicsit jobb a helyzet máris letérnek a kijelölt útról nem meglepő a végeredmény. Remélem ezt is tanítják azokon a menő egyetemeken? :)

#553592 vincentlauria Előzmény: #553563

ezt csak megerősíteni tudom, írtam már, hogy tanítják komolyabb nyugat-európai egyetemeken, hogy az ájemeff hitellel még egy ország sem jött ki jól.. case studykban! röhejes

#553575 Arsene Lupin Előzmény: #553565

"A hitel nem ördögtől való, csak okosan kell felhasználni. "

Egyetértek, sőt hitel nélkül nincs növekvő gazdaság sem. Egy bank nem szokott beleszólni magánügyekbe a hitel kapcsán, az IMF viszont Magyarország szintjén abba is bele akar pofázni. Az más kérdés, hogy az én nézeteim szerint fontos dolgokat próbál kizsarolni, de az elvvel nem értek egyet.

Az sem jó, ha az IMF belekeveredik a kerály elleni levadászási kísérletekbe, még ha nekem tetsző lenne is dolog. Viszont alternatívát nem tudnak felmutatni, ezért is fogja őket lemosni a pályáról kerály. Ennek sem örülök, de ez a realitás.

#553565 Ricsi Előzmény: #553563

Én ezzel a gondolkozással nem tudok egyet érteni.

van néhány olyan ismerősöm, akik hitelt vettek fel egy vállalkozás beindításához. Aztán a cég ment, és gond nélkül visszafizették a hitelt. Most nincs hitelük, viszont van egy jól működő vállalkozásuk, és élnek mint Marci Hevesen.

Ha nem vettek vonal fel hitelt, sosem lett volna semmijük. A hitel nem ördögtől való, csak okosan kell felhasználni. Én a rendelkezésre álló pénzt nem visszaadnám, hanem termelést indítanék belőle. Ezzel munkahelyek keletkeznének, javulna az ország gazdasága. Aztán, ha termelnék mondjuk évi 10% nyereséget, akkor abból kifizetném a kamatokat (6-7%), és 3% tőkét is visszatörlesztenék. Ha most nem számolok azzal, hogy nőhet a nyereség, csökken a tőke, tehát csökken a kamat, és így gyorsul a dolog, akkor is 33 év alatt letudnánk a hitelt. Mégpedig úgy, hogy közben működő országot építettünk.

Ha az ellopott nyugdíjvagyont, vagy a megszorítások értékét költjük erre, akkor visszaadtunk valamennyit, a többi tartozás fent fog maradni, viszont már a kamatokat sem fogjuk tudni fizetni, sosem fogunk előrébb jutni. A nyugdíjvagyon elfogyott, megszorítani már nincs kit, tehát ez szerintem zsákutca.

Ugye, a gdp arányos eladósodottság kétféleképpen csökkenthető. Vagy adunk vissza pénzt, vagy növeljük a gdp-t. Én a második módszerrel értek egyet.

#553563 zeeh_ Előzmény: #553502

Hány ország van,ahol az IMF színrelépésével nem lett még nagyobb recesszió?

Mindenki isteníti őket, de sokkal nagyobb nyomor lett ott,ahová betették a lábukat.

Én örülnék neki,ha nem lenne rájuk szükség + az MNB-ben feleslegesen heverő IMF zseton vissza kerülne hozzájuk, ezáltal egy csapásra csökkene a kamat kiadás és az adósság mértéke.