Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Ricsi Előzmény: #553563

Én ezzel a gondolkozással nem tudok egyet érteni.

van néhány olyan ismerősöm, akik hitelt vettek fel egy vállalkozás beindításához. Aztán a cég ment, és gond nélkül visszafizették a hitelt. Most nincs hitelük, viszont van egy jól működő vállalkozásuk, és élnek mint Marci Hevesen.

Ha nem vettek vonal fel hitelt, sosem lett volna semmijük. A hitel nem ördögtől való, csak okosan kell felhasználni. Én a rendelkezésre álló pénzt nem visszaadnám, hanem termelést indítanék belőle. Ezzel munkahelyek keletkeznének, javulna az ország gazdasága. Aztán, ha termelnék mondjuk évi 10% nyereséget, akkor abból kifizetném a kamatokat (6-7%), és 3% tőkét is visszatörlesztenék. Ha most nem számolok azzal, hogy nőhet a nyereség, csökken a tőke, tehát csökken a kamat, és így gyorsul a dolog, akkor is 33 év alatt letudnánk a hitelt. Mégpedig úgy, hogy közben működő országot építettünk.

Ha az ellopott nyugdíjvagyont, vagy a megszorítások értékét költjük erre, akkor visszaadtunk valamennyit, a többi tartozás fent fog maradni, viszont már a kamatokat sem fogjuk tudni fizetni, sosem fogunk előrébb jutni. A nyugdíjvagyon elfogyott, megszorítani már nincs kit, tehát ez szerintem zsákutca.

Ugye, a gdp arányos eladósodottság kétféleképpen csökkenthető. Vagy adunk vissza pénzt, vagy növeljük a gdp-t. Én a második módszerrel értek egyet.