Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Solar

Re: first

#553900 rbbj11 Előzmény: #553618

eqitas 7 usd.

Saxo?? Fxpro helyett??? Sose! Volt hozzá szerencsém....és FxPro-nál is van magyar desk

Hogy egy kicsit ON is le…

#553886 Janicroft

Hogy egy kicsit ON is legyen: ma annyit esett hogy nem tudom eldönteni eladjam-e vagy várjak-e még míg esik és rávegyek....

#553885 Janicroft Előzmény: #553605

Ugyanaz a bizonytalanság megvan bennem is, mindig is megvolt. Kicsit féltem is pénzt odavinni, legfőképpen azért mert a felügyeleti szerv (cseh ill szlovák nemzeti bank) illetve a befektetés garanciaalapja sem magyar: http://www.garancnyfond.sk/english-version/

Bár a garanciaalap több hatalmas piaci szereplőt is ügyfelei között tud, valamiért mégis megvan bennem az érzés hogy egyszer csak nem tudok hozzáférni az accountomhoz és futhatok a pénzem után. Ez remélem nem valós félelem, de a Fio tehetne valamit jobb marketinggel azért hogy eloszlassa ezt a félelmet.

#553618 Roberrtto Előzmény: #553605

Fio drága? Én úgy tudom az egyik legolcsóbb broki nem? Fix 10$ mennyiségtől függetlenül az ár USA piacon. Ez erstehez és equitashoz képest nagyon jó szerintem.

Ami gond náluk, hogy shortoláshoz külön szerződést kell kötni, aminek akkor is van kamata ha nem is nyitsz shortot. Ez azért igy gáz. Saxo szerintem az arany középút, főleg akinek fontos a magyar ügyfélszolgálat. Fio-t meg meg lehet tartani ha mégis centes részvényt venne az ember.

Más alternatíva sajnos nincs is, interactivebrokers-nél én biztos nem nyitnék számlát, bármi gond van csak angolul lehet kommunikálni velük.

#553605 rbbj11 Előzmény: #553357

sztem úgyis naponta megnézed az árfolyamot min. 1x, szal semmi többletmunkát nem jelent a stopot módosítani, nem? ;)

Fio nekem nagyon unszimpatikus volt már évekkel ezelőtt, mikor piacra lépett. Nagyon drágállottam a nyugati piacokra felszámított díjait, és vhogy az egész nem tetszett, nem tudom megmagyarázni, de irtóztam tőle.

#553357 Janicroft Előzmény: #553153

Igen, de az épp egy ilyen hektikus papírnál heti több módosítgatást jelentene, bár a pozíció védelméért mondjuk ennyit megtehetek... Csak kényelmesebb lenne ha automatán be lehetne állítani az ilyet, nem is értem miért nem létezik ilyen opció a Fionál.

#553150 rbbj11 Előzmény: #553035

nem tudok felgyorsulásról, így nem is gondoltam arra, h. j shortokat zárnának. Egyszerűen arra gondolok csak, hogy a hatalmas short állományból esésben logikus szinte sose zártak semmit, mióta pedig nincsenek új mélypontok, újabb és újabb sc hullám éri a piacot, és ez várható sztem a továbbiakban is. Borzasztóan hektikus és nehezen managelhető ezért bármilyen fslr pozi. Ugyanakkor a profi swing traderek paradicsoma az ilyen helyzet.

Igen, FSLR is kapott ilyen garanciát. De én úgy tudom, ezeket "ideiglenesen" visszavonták már rég, mint ahogy az állami támogatásokat is. Azokra a hírekre is esett rendesen.

Az nem csoda, h. csődbe ment cégeket említenek, m. fslr-en kívül minden nagy amcsi csődbe ment, és így van, velük úszott rengeteg állami pénz is.

#553035 Janicroft Előzmény: #552996

Látod ez az én bajom, a TA-hoz semmit nem konyítok (bár nem feltétlenül hátrány ez minden esetben), a trailing stop-ot meg jó ötletnek tartom nagyon, de a Fio-nál nem lehet :S

FSLR témára visszatérve: http://www.huffingtonpost.com/2012/09/14/no-more-solyndras-act-house-vote_n_1884656.html

Itt olvastam hogy a republikánusok most akarnak egy olyan törvényt hogy ne nagyon adjanak már hitelgaranciát solar cégeknek, és név szerint hozzák a Solindrát, ami 500 millio USD-be került az amerikai adófizetőknek (vagy inkábbb az USA államadósságát finanszírozó befektetőknek... :)), szóval a lényeg hogy az a cég becsődölt és ugye most választás van, hát persze hogy elpufogtatják az ilyeneket hogy Obama csapata az égeti a pénzt és nem ilyen irányú energiatermelésre van szüksége az országnak, amit nem tudok hogy FSLR is részesül ilyen bankgaranciában? Vagy számolnak ők ezzel esetleg hogy kaphatnak ilyet? Mert 5 céget említenek, mindegyik csődbe is ment, de a First Solarról nincs egy szó sem a cikkben, érdekes.

És az sc téme: igen, azt olvastam hogy valami irdatlan mennyiségű short van nyitva a cég részvényeire, de azt hittem felgyorsult ennek a menete itt az utóbbi időben és azokra gondoltál hogy azokat zárják ma.

#552993 rbbj11 Előzmény: #552981

nem, a tömeges sc a 100 usd alá kerülésével épült fel. Már kb. 2 éve szét van shortolva a papír. Amíg ezt a funda támogatta, nem voltak nagy rángatózások. Mostanában, hogy megcsillan az alagút végén a fény, és előkerültek igazi befektetők long oldalon, azóta megy az sc, majd újra a spekik öntése, majd újra felspek hírre stb. A sok short okozza a rángást.

Az átlagforgalom a folyamatos esésben 4 M-t se érte el. Az emelkedő szakaszban annyi, amit írsz. De az is órisási szórással, a 10 m feletti napok felhúzzák az átlagot. Manapság is magas forgalomnak számít minden, ami 5 felett van. Ma 8,5-nél tartunk. A rekord napok 15-20 M-sek. Attól, mert ma sc van, nem biztos, hogy hétfőn nem lesz még nagyobb sc. Sztem rengeteg stop lehet a korábbi lokális csúcs felett, 26-27 körül.

#552981 Janicroft Előzmény: #552968

Most már próbálom okosabban csinálni ezt mint korábban, szóval ma eladtam 24,75-ön a 40%-át annak amit 20,22 dolláron vettem. Ha a maradék 60% megy még fel akkor azt is eladom, de most van még tér lefele is ennek úgy, hogy még mindig jól jöjjek ki belőle.

Szerinted akkor vették fel ezeket a short pozikat tömegesen amikor beesett napon belül vagy 18%-ot? Ahhoz képest nem túl nagy a forgalom viszont hogy sc legyen, vagy rosszul látom? Nekem úgy tűnik mintha átlag forgalommal ment volna ez ma, mondjuk nem, mert az átlag 7M, most meg már 8M fordult meg a piacon.

#552968 rbbj11 Előzmény: #552949

így van

u.akkor rövid távon most gondolkozz szvsz eladáson. 24.5 felett szinte biztos, h. tömeges stopok aktiválódtak, e percekben is megy az sc. Ha sc kimerül, akkor jelentősebb korrekció jöhet sztem

#552949 Janicroft Előzmény: #552875

Személy szerint én jónak tartom hogy ebbe az irányba tartanak (teljes projektek kivitelezése az eddig beszállítói szerepkör helyett). Az analyst astimate-ekkel meg nehéz foglalkozni úgy hogy pl. az E-Star is 14.000-es célárral van az Ersténél és egy éve van felülvizsgálat alatt.....