Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vakmajom

Re: nincs cím

#552498 banyaiz Előzmény: #552495

Persze jó ez ha az ember látóköre bővül , világot lát.

Végleg az más műfaj.

#552496 banyaiz Előzmény: #552492

Szerintem is az normális , hogy egy 20 éves ember szétnézne minden felé. Viszont ha a mostani 10-20 éves generáció fele el is megy végleg , akkor szépen nézünk ki. Szülőként főleg kemény lehet ezt átélni.

Mondjuk nem is ez a generáció vagyok már egy jó ideje, de nem tudnám elképzelni, hogy végleg elmenjek külföldre, hacsak el nem zavarnak innen mint őseim közül néhányat. Még ezt sem lehet kizárni. :)

#552495 rbbj11 Előzmény: #552486

ne féljetek, többség visszajön. Sztem lányod is. Magam is évekig, több országban éltem kinn, egyetemistaként kezdve. Mégis visszajöttem ;) Bár csak a határig...itt még biztonságban vagyok, könnyen ugorhatok :D

#552492 rbbj11 Előzmény: #552481

pedig már ez a trend, ez a természetes, mi több, az ésszerű is. Nem mondom, h. sajnos, mert nekem nincs azzal semmi bajom, h. zajlik a világ a maga törvényei szerint. Persze szülőként, személyesen átélni teljesen más.

#552491 rbbj11 Előzmény: #552477

én nem tudom, miért nem volt elég nálunk erre 20 év.

De az igaz, hogy pl. jobboldal meglehetősen szoci tud lenni, és azt se értem, egy baloldali párt miért játszott liberálisat, jobboldalit, konzervatívat, és szocit is, egyben, egy ciklus alatt. Az, őskáosz.

#552486 banyaiz Előzmény: #552481

Nem olyan könnyű végleg az országtól elszakadni. Egyetem, munka stb ok, de végleg kint letelepedni azért elég sok érzelem beleszól abba még

Azzal nincs bajom világot látni, tanulni, dolgozni teljesen jó dolog erre lehetőség van. de az nagy gáz , hogy mindenfelől ezt lehet hallani fiatalok végleg el akarnak menni. Úgy éreznek , hogy innen el minél messzebbre.

#552481 Láma Előzmény: #552446

"Ülök a nagyobbik lányom (17) szülőién,"......

Lányom befejezte első egyetemi évét, hazaköltözött a nyárra. Egyszer mondja nekem, gyere ülj le beszélnünk kéne.

Hát mondjad.

Jelentkezett Dániába egyetemre. Most kapta az értesítést. Felvették. Mehet?

Olyan volt mint egy gyomros. Háát, ha ezt szeretnéd, menjél.

Inkább hagyja veszni az elvégzett évet, de ment.

Később készülődés közben készítgetik a költözéshez a cuccokat. Mondom neki: fölösleges sok cuccot kivinni, nem olcsó a költöztetés sem. Vegyen meg ott mindent ami szükséges, aztán ha majd hazaköltözik, akkor csinál egy szanálást, hogy mit érdemes hazahozni.

Rám néz komolyan. Apa, ha sikerül befejezni az egyetemet, nem jövök haza. Legfeljebb látogatóba. Teljesen mindegy melyik nyugati országban találok munkát. Kint maradok.

Ez egyenlő volt egy ko-val. Valami megroppant egy kicsit bennem.

#552480 banyaiz Előzmény: #552477

Ehhez csapd hozzá a magyar átlag életszínvonalat és az ebből adódó problémákat amik megint a populizmus irányába viszik a dolgokat, és máris készen van a nagy magyar valóság, és a magyarázat mi miért történik.

#552477 banyaiz Előzmény: #552456

Még vmi ha már belementünk ebbe VM kapcsán , amit ő említ, hogy hollandiában , hogy reagálták le a dolgokat a választók, az vsz nem azért van mert a holland emberek különbek a magyaroknál. Nem egyáltalán nem ezért, hanem ott , ahogy pl Usa-ban vagy még jónéhány helyen, már hosszú ideje letisztultak ezek a demokrácia kérdések. Arra gondolok, hogy van az illető polgárnak egy elképzelése, értékrendje, ahogy Mo-n is , csak ott van is egy olyan párt amit ehhez tud kapcsolni.

Pl az elképzelése, hogy kapitalimus, piacbarát politika, liberalizmus ehhez xy pártot hozzá tud kapcsolni, vagy az van fejében, hogy szocializmus munkáspártiság stb ehhez megint tud kapcsolni egy pártot, és így szavaz.

Ez még nálunk 20 év alatt nem alakul ki. Elég ha megnézed pl a Fideszt, vagy az Mszp-t , ha csak az üzenetekre figyelsz, a megtett lépésekre az egy őskáosz.

Tehát még az az ember akinek határozott elképzelései lennének a világról az sem tud ebből a szánalomtengerből tudatosan választani olyat ami a saját világképének megfelel. :)

Ez a hungarikum a témában. Nem az amit VM mond, hogy a hollandok jófejek, mi meg rossz fejek.

100 év míg ez letisztul nálunk.

#552470 banyaiz Előzmény: #552456

Vagy pontosítva magam foglalkoznak ezzel az emberek de.... , vsz ez a politizálás nálunk úgy néz ki nagy átlagban , hogy a polgár hazamegy a munkából , tele anyagi egyéb gondokkal, feszültségekkel, esetleg holtfáradtan. Meghallgatja a híradót ahol elmondják neki az aktuális ****kodást éppen kivel vagyunk háborúban, kit mitől kell megvédeni stb. Ez párttól függetlenül kb ez a színvonal, nem csak most. Tehát magyarul egyszerű üzeneteket küldenek az agyába. :)

Amire mivel nem követi az eseményeket a mélyére nem biztos benéz ki mit miért mond, vagy nem is érdekli, vagy nem is tudná megérteni sok esetben stb stb.

Miután az egyszerű érzelmekre ható infók lecsapódtak az agyában **** anyázik egyet, vagy tapsol és megmarad valami kellemes vagy kellemetlen emléke esetleg homályosan egy-egy pártról. Kb ennyi a magyar politizálás.

Ezért van ez a nagy színvonal többek között, és ezért lehet sok mindent eladni , nem csak a politikában. :)

#552462 banyaiz Előzmény: #552456

Fene tudja, szerintem az emberek belefásultak a politizálásba , mindennapi kenyérgondok elvették tőle a kedvüket legalábbis nagyon sokaknak. De az igaz itt a focihoz és a politikához mindenki ért és hozzá tud szólni valamit. Új dolog még a demokrácia nálunk, majd 100 év múlva helyére kerülnek a dolgok talán. :)

#552456 rbbj11 Előzmény: #552451

itthon sztem már ott kezdődik a gond, h. a hétköznapi ember sokkal többet politizál, mint foglalkozik a saját anyagi helyzetének javításával. Sokkal szívesebben dumál mindenki a levegőbe és kelti a hangulatot, mint pl. a karrierjéről vagy üzletének felvirágoztatásának lehetőségeiről beszélne, v. arról elmélkedne.

#552451 banyaiz Előzmény: #552446

"Na meg persze nincs olyan teljes nonszensz, hogy a jobboldal pl. kommunista gazdaságpolitikát folytat, természetesen piacbarát és liberális."

"szélsőjobb és a szélsőbal is EU ellenességgel kampányolt, a szélsőségeseknek fő jellemzője EU szerte"

Ráismerek ezekből az idézetekből egy Magyarországhoz "igen közeli" példára. :) Persze ilyen ****ságokkal lehet etetni a népet amikor válság van, romlanak a körülmények. Attól még szégyen , de lehet eredményes

#552446 rbbj11 Előzmény: #551249

Piacon egyelőre nincs újdonság - tán annyi, hogy a kötvénybe is beleadtak egy kicsit, de azért ez a mostani mozgás nem a fejlett kötvények eséséről szól, későn, lemaradva csatlakoztak be a risk on módba.

---

Ülök a nagyobbik lányom (17) szülőién, a végefelé az ofő felveti, hogy van neki egy ismerőse, egy fiú, akit tanított, és aki kint jár(t) egyetemre egy skandináv városban. Nos, elgondolkodtató altarnatívának tartja az oda való jelentkezést az osztálya jobbjai számára is, mert ingyen van az oktatás és angolul megy, és ez a fiú, aki kint van, segít mindenben, csinált egy oktatásszervező céget, ami magyarok kijutását, ottani elhelyezkedését segíti elő - sokan mennek ki, akik nem tudják az ittoni egyetemi tandíjat megfizetni. Szülőket nagyon érdekelte. Majd leestem a székről, ha egy átlagos gimiben ilyen arányban van érdeklődés a külföldre menés után, ráadásul az osztályfőnök is ezt ajánlja, mi lehet máshol? És aki kimegy, annak a fele se fog visszajönni, az tuti, szóval a migrációs hullám csak most kap igazi lendületet a fiatalok, ráadásul a tehetségesebbek körében, mert már vannak kint olyanok, akik kitaposták az utat. Teljesen elterjedt jövőkép az, hogy nem Mo.-ra terveznek - mondjuk érthető.

És valamiért nem Azerbajdzsánba meg más szennyes keleti diktatúrákba mennek, hanem liberális demokráciákba.

---

Mutasd a láncfűrészesed!

Meglepő holland választás: úgy fest, hogy a kormányzó jobboldali Liberális párt megtartotta az első helyét és összességében EU (Merkel)-pártiak nyertek, mindenféle demagóg szélsőségek jelentősen visszaszorultak - a szélsőjobb és a szélsőbal is EU ellenességgel kampányolt, a szélsőségeseknek fő jellemzője EU szerte. Az elmúlt egy-két évben nem ez volt a trend, hogy a status quo fennmaradt, a megszorítások közepette (kvázi minden kormány belebukott), szóval inkább pozitív esemény a szorosabb EU integráció szempontjából. Pedig elvileg a hollandoknak volna miért EU ellenesnek lenni, az egyik legnagyobb nettó befizetők (ők is fizetik pl. az ide ömlő EU pénzeket), de mégse ültek fel a demagógiának. A holland választók jó fejek. Na meg persze nincs olyan teljes nonszensz, hogy a jobboldal pl. kommunista gazdaságpolitikát folytat, természetesen piacbarát és liberális.

Az ottani EU ellenes kommunistáról (Roemer) ilyen kihajtható poszter jelent meg az egyik újságban:

Chobani Egy klasszikus …

#551249 rbbj11

Chobani

Egy klasszikus amerikai sikersztori, török csávó 94-ben kikerül Amerikába tanulni, majd a tanulmányait abbahagyja és pár év lógás után joghurtkészítésbe kezd. Mára a "görög" joghurt koronázatlan királya, a harmadik legismertebb joghurt márka az övé - nincs semmi titok benne meg összeesküvés, csak nagyon akarta és megcsinálta. Egyébként az amcsi joghurtpiac válságban is erősen növekszik, mindig meg lehet találni azt a szegmenst, ami nehéz időkben is erős.

http://money.cnn.com/2011/11/29/smallbusiness/chobani_yogurt_hamdi_ulukaya.fortune/index.htm

Nekem ez a rész jön be legjobban:

"Nobody's job is more important than anybody else's. The person who was answering calls is now the head of purchasing. We interact very humanly with the farmers, the consumers, and the suppliers. There is a spirit in this country I've not seen anywhere else in the world. We don't make work a stressed place; we make it a fun place. You should have joy together." (kiemelés tőlem)

USA továbbra is kiemelkedő (szellemi) tőkevonzó képességgel rendelkezik, ez a fickó sem Európában csinálta meg a joghurt-üzletét.

---

Még a sztorihoz.

"Four years ago, when the Summer Olympics were held in Beijing, traditional yogurt dominated supermarket shelves. Greek yogurt was a niche product, with little awareness among consumers; annual sales totaled a paltry $60 million. Chobani was an obscure company operating out of a dilapidated Kraft factory in the hills of central New York.

Four years later, it’s a dramatically different scene. Greek yogurt is expected to double last year’s sales, to $1.5 billion. Chobani is owned by Agro-Farma, the leading yogurt manufacturer and a Team USA Olympic sponsor. “Despite the fact that Chobani started five years ago with five people, we are now the No. 1 yogurt brand,” says Doron Stern, the company’s vice president of marketing. “There are a lot of parallels between what we’ve been able to do with our company and what the athletes go through to get where they are.” ( http://www.businessweek.com/articles/2012-07-31/chobani-takes-gold-in-the-yogurt-aisle)

Négy éve 60 millió dolláros volt az egész görögjoghurt piac az USÁ-ban. Idén 1500 millió dolláros (!). Attól tudott ilyen brutális ütemben nőni a cég, semmiből 5 év alatt idénre várhatóan 1 mrd-os forgalmúvá, hogy nem egy létező piacra tört be, hanem saját maga teremtette meg a piacát.

Re: wow

#550180 lagwagoner Előzmény: #550142

Nem tudom, miért csinálja ezt időnként. ezért szoktam időnként az alapblog.hu-ról belinkelni az URL-t, eddig ha onnan linkeltem be, még nem volt ilyen gond.

#550149 Netmaster Előzmény: #550142

Technikai korlátozás, a webhely nem engedélyezi a hotlinkinget. Ha behívod a vakmajom.hu -t, akkor látni fogod a képeket.

#550142 Janicroft Előzmény: #550113

Akármikor meg szeretnék nézni egy képet amit belinkelsz, mindig ezt az üzenetet kapom: Forbidden

You don't have permission to access /pages/hold.jpg on this server.

Miért van ez?