Igen, de Én azt írtam ,hogy nem hazai bank kell.... ATMből felveszed egy panamai bankkártyával azt nyomozhatják...
Igen, de Én azt írtam ,hogy nem hazai bank kell.... ATMből felveszed egy panamai bankkártyával azt nyomozhatják...
nekem is van egy-két haver aki tényleg csak ebből él.
viszont az,hogy nem nyomon követhető,ez nem igaz,mivel be és ki utalással történik minden egyes tranzakció.
nem nyomon követhető... haverok pókerből élnek és dekát nem adóznak évek óta...
Ez viszont egy érdekes, bár nem magyar vonatkozású hir:
http://www.fortunaweb.hu/Dontott_a_birosag__a_poker_nem_szerencsejatek306?bind_id=7&bind_info=page
külföldi bankártyás utalás is bukik,feljelentés esetén.
nincs törvény még rá,de nem teljesen tisztázott még az adóztatása.
Ja és igazad van, fogalmam sincs hogyan ellenőrzik, elvileg ha nincs közvetlen rájárásuk az oldal szerverére, akkor nem tudják.
Ugyanakkor a pokerakadémián időről-időre cikkezenk olyan (külföldi) játékosokról, akit üldöz saját adóhivatala bizonyos becsült adóhátralék miatt.
Az lehet hogy van infója a külföldről érkező pénzekről(nyereségről),de a pokerstars nem fog nekik tételes listát küldeni a cash-game köreidről,az kb.100%.
Kétségtelen, de nem tudom mi ennek az okoskodásnak az aktuális státusza.
Azt sem tudom, hogy a magyar banktól kérhet-e infót az Apeh azért, hogy beazonositsa a magyar online poker játékosokat.
Mindenesetre érdemes észben tartani a fenti passzust, nehogy 1-2 év játék után $10 nagyvak mellett egyszercsak összehozzunk egy államadósság szintü adóhátralékot.
Ezért is kérdezősködöm, hogy tudjam jelenleg hányadán áll a dolog, de úgy tünik senki nem tudja.
Nem mondod hogy online poker cash game körönként adózik? És ezt a nav hogy ellenőrzi? :) vagy te vezeted egy kockás papíron és bevallod? :) Ez kb akkora ökörség,ha tényleg igaz,mint az 500k/ nyerőgép adó
Amit biztosan tudok, hogy az utolsó állás szerint a cash game körönként adózott volna, a verseny pedig nyereményenként és ott a költség (nevezési dij) levonható.
Azaz a cash game öngyilkosság, hiszen a bukót nem irhatod le, de a nyerő után fizetned kell.
Amit pl. nem tudok, hogy nyomon követhetik-e valamilyen módon a magyarországi bankszámládról a PS felé történt átutalást?
Nem tudom,nyerőt még sose vettem ki :) 500 dolcsit dupláztam és 1k-t legyaláztam nullára. Ingyen játéknak meg semmi értelme. A végkövetkeztetés hogy még ha nyersz is,azt bontsd le órabérre és ha az jó,akkor ok :). Egy nagy, élő versenyre kéne befizetni és ha van némi szerencse is,ott lehet kaszálni.
:) külföldi bankkártyára kell utalni..
Ezt sem megerősiteni, sem cáfolni nem tudom.
De lehetségesnek tartom, mivel van ilyen és van olyan tapasztalatom is.
Engem most az foglalkoztat, hogy a FIDESZ által 2 éve beharangozott online szerencsejáték szabályozás hova, meddig jutott, mi az aktuális státusz?
(Azt tudom, hogy a nyerőgépek ügyben mit léptek, de az online pókerről semmit nem találok, csak 2-3 éves hireszteléseket.)
Egy érdekesség:
Tegnap egy szerb játékossal ültem egy asztalnál, aki Horthy avatárban játszott.
Először azt hittem rosszul látok:-)
Online poker veszélyes :) Sose tudod kivel ülsz szemben és az alap hogy már az asztalválasztásnál kiderül hogy nyerni fogsz-e vagy veszíteni (csak Te még nem tudod)
Legalábbis ez az én tapasztalatom
vannak :)
Úgy látom itt nincsenek póker kedvelők, csak egy róluk elnevezett totyik:-)
Ki mit tud az online póker adózásának aktuális vonatkozásairól?
Változott valamit a szabályozás, hogy van ez most?
http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/engedelyezheti-a-kormany-az-online-pokert-358663
Köszönöm.
nekem is máshol zajlott :)