Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

Re: fizikai arany

#546725 Konkapot Előzmény: #546701

"nagy a marzs vétel és eladási ár között"

Ez csak spekuláció szempontjából érdekes. Szerintem fizikai arannyal spekulálni butaság. Léteznek ennél jobb termékek is. Befektetésnél nincs jelentősége a marzsnak. Ugyanígy az árfolyam sem számit, ha több részletben vásárolsz hosszú távra. Mellesleg Te is írod, hogy most magas az ára, de még mehet az egekbe. Most akkor venni, vagy nem venni?

„lapkaarany gagyi”

Inkább megveszem a svájci Argort lezárva, egy olyan cégtől melynek termékeit évente többször is bevizsgálják, és bármelyik földrészen beváltják (sértetlen csomagolás esetén vizsgálat nélkül), mint egy thaiföldi ékszerészét, aki 20$-os Rolexeket árul. Egyébként thaiföldi, meg török ékszerekért nem kell olyan messzire utazni. A legtöbb olasz autópálya benzinkútnál, és parkolókban kéz alatt kapható.

Érmékben benne van az eszmei érték, amit nem biztos, hogy kifizetődik, ha szabadulni arksz tőle.

#546702 hosszhuszár Előzmény: #546701

Az usa arany tartaléka, elméletileg meg van, de jó ideje lezárva valahol, ezzel kapcsolatban olvastam 1 cikket, hogy bizonyos körök, meg szeretnének győződni róla, valóban ott van e... ha kiderülne, hogy nincs már meg, akkor azt ugye pótolni kellene.....

mindjárt megkeresem a cikket...

#546701 Ibiza Előzmény: #546639

lapkaarany gagyi..nagy a marzs vétel és eladási ár között.egyik kiadó nem fogadja be a másikét....le van zárva azt sem tudod mit kapsz..

éxert kéz alatt is el lehet adni..zálogházba..legrosszabb esetben törtaranynak átveszik..

sztem még az érmék is jobbak..az nemzetközi..

sztem arany túl van árazva..most is 40%ot esett az ékszer eladás..majd lemegy..

égbe mehet ára ha benyomják aranytartalék kell eunak usának.. de ezt sem ezen az áron fogják bejelenteni..

#546639 Konkapot Előzmény: #546534

Spekulálni, vagy befektetni?

Spekulálni napokra, hetekre, hónapokra találni jobb termékeket. ETF, CFD. Fizikai aranyba fektetni évekre, évtizedekre sem jó ötlet. Egy kis infó Zsiday blogjából:

http://www.zsiday.hu/blog/arany-f%C3%A9nylik-e

Ahogy Ő is írja hiperinfláció és háború, amikor kapóra jön, ha van mihez nyúlni. Ha pedig nem kell hozzányúlni, a kölkök megöröklik. Szerintem tőke 5-10%-nál többet nem érdemes őrizgetni.

Ékszer, érme, rúd (lapka)?

Ékszer, érme felejtős! Amikor szükség lesz rá nem ér semmit. Legalább is nehéz lesz túladni rajta. Szerintem Good Delivery minősítésű, sorszámozott, csomagolt lapkák, amik megfelelnek erre a célra.

http://screencast.com/t/GjgdUbfv

Ezek is sokat veszítenek értékükből, ha sérül a csomagolás, mert a bevizsgálásért is szép összegeket elkérnek. Szerintem érdemes több kisebb lapokatt venni, mint egy nagyobbat. Megszabadulni is egyszerűbb így tőle, és a stratégia szempontjából is jobbak a lehetőségeink.

Mikor, mennyiért?

Egy spekuláns úgy gondolkodna, hogy akkor amikor alacsony az árfolyam. Vannak akik a DJ indexet (most 13080) elosszák az arany árfolyamával (most 1691$), a kapott érték 10 fölött van, akkor vesznek, 4 alatt eladnak. Ez az érték most 7,7. De pl. 2007 októberében majdnem 19 volt.

Én inkább azokkal értek egyet, akik nem foglalkoznak az árfolyammal, inkább felosszák a vásárlást több részre, és azonos összegekre. Tegyük fel 10 millió a tőkém és szeretnék 1 millióért fizikai aranyat, a saját nyugalmam érdekében. Akkor fél évente vásárolok 100 000-ért, ha fél év múlva lemegy az ára többet tudok venni, ha felmegy akkor kevesebbet. Így 5 év alatt be van fektetve aranyba az 1 millió. A befektetési lapkák 2g-tól kezdődnek és ÁFA mentes.

Hol?

Nem akarok egy céget sem reklámozni. A neten keresve sokat találni. Mindig el kell olvasni az Általános Szerződési Feltételeket, lehetnek benne egyéb költségek, amik befolyásolják a termék árát.

A lapkákat én otthon tartanám jól eldugva, elzárva. Lehetőleg csak 1-2 olyan közelálló tudjon róla, akikben teljesen megbízunk.

#546534 Ibiza Előzmény: #546377

8k/gr felett sztem drága..én elötte veszegettem magánszemélyektől amikor még 2700at adtak törtaranyért.. meg kedvesemnek vettem külföldön..hoztam thaiföldről is 22-24karátost anno (olasz 14karátos drágább volt ott a boltban mint 24 karátos)

#546471 hosszhuszár Előzmény: #546459

Bernanke szerint szükség van a quantitave esaingre. A kérdés már csak az, hogy mikor döntenek úgy a jegybankárok, hogy beindítják a pénznyomdát. A következő lehetséges időpont jövő csütörtök, de lehet, hogy ez még túl korai, hiszen az augusztusi foglalkoztatottsági és munkanélküliségi számok egy nappal később, pénteken jelennek.

Ezt követően idén még kétszer üléseznek a Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) tagjai: október 22-23-án, és december 11-12-én. Utóbbi talán azért fontosabb, mert a jövő heti ülést követően legközelebb akkor látnak napvilágot a Fed friss gazdasági prognózisai.

Ezt még kivárnám a longgal,, persze, ha be van árazva.....akkor short...