Le a kalappal...
Mondjuk, volt benne 2 tömő nap (szerintem), de kit érdekel, ráéreztél és megcsináltad. Pedig én nagyon meglepődtem az utolsó, rengeteg vásárlásodon, de téged igazolt a piac.
Komolyan grat :)
Le a kalappal...
Mondjuk, volt benne 2 tömő nap (szerintem), de kit érdekel, ráéreztél és megcsináltad. Pedig én nagyon meglepődtem az utolsó, rengeteg vásárlásodon, de téged igazolt a piac.
Komolyan grat :)
szója short 9,8%-kal, 1743-on
Eur bund long 140,66-on, 20%-kal, stop 140.4
FSLR és bux zárók után:
+3,39%
egy fslr pakkot meghagytam, de lehet, ma az is repül
összes e-star zárása után, úgy, h. volt benne 4000 feletti beker is, +5,59%-ra esett vissza a realizált (tehát szűk -1%-omba került az e-star. Nagy kimentés volt).
Az elég durván hangzik. Látom ma is esik rendesen. Azért ugrál is az árfolyama, 18.60ról 18,74 amíg írtam. (most meg vissza)Ja, és véget ért a Nasdaq akció is, jobb lett volna akkor már pénteken túlesni ezen.... én 4$-os jutalékkal vettem rv-t, több mint 2,5x annyit vontak le most eladáskor...
Jó volt pedig az a 4$, maradhatott volna...
ezt nem hiszem el....FLSR 18.53-on kistopolva
visszaveszem majd 16.05-ön.
Ezt nagyon elqrtam. 30% profit fordult egy hét alatt 10%-os bukóba
most is 1,5x szorzó jut a teljes portfólióra, az elég kemény
engem a szektorbeli kitettségemnél jobban zavar, hogy elég agresszívvá váltam, jelentős tőkeáttétekkel mozgok, és már az egész portfólióra vetítve is 100% fölé megyek tartósan, ami nálam nem szokványos. Ez vagy jól v. nagyon balul fog elsülni
az olajipar még nem kizáró, csak ha a cégek gyaníthatóak bizonyos emberiség elleni büntettek mögött, mint az néhány Afr-ban tevékeny nagy olajcégnél fennálló veszély.
Egy mol pl. simán beleférne az elveimbe, csak épp a mol sztem nagyon rosszat jelentetett.
Lehet, h. energia van dögivel, mégis az energiahordozók ára meghaladja az elmúlt 5 év átlagárát, söt, a 2006-os csúcs bull piac körüli árakon forognak. VM is néha picit szükített látószögü szemüveget vesz fel
ideiglenes állapot ez, most valóban nagy a kitettség egy irányban. N
Nemrég még nokia is volt, van bux long is, az sem ez a szektor. CIG is van és lesz más is, szinte csak véletlen együttállás a jelenlegi helyzet és sztem nem is olyan kiélezett, ahogy levetted. De semmi gond, észrevételeket köszönettel fogadom.
rbbj írta blogjában, hogy csak morálisan elfogadható "fenntarthatóan fejlődő" ágazatban kíván befektetni/spekulálni.
Vakmajom msoatnában blogol, hogy energia van dögivel, olcsón.....
De nem is kell tudni mi lesz, ugysem lehet megmondani, csak így tényleg egy irányba áll a zászló.
rbbj jó fej, helyén kezeli az észrevételeket.
Ezt én is néztem, mindenütt bull, semmi bear. Így nehéz lesz komoly nyereséget elérni.
fslr vagy mi, és e-star. 2, ugyanott érdekelt cég, ezt sem értem. Én ha nyitnék, akkor zöld energia long mellett nyitnék nem zöld energiával foglalkozó papírban is longot, legalább valamelyik tán felfelé fog menni. (persze e-star helyett nem MOL-ban gondolkoztam).
Ehhez csak az kell, hogy igény legyen energiára, aztán majd a piac eldönti, milyen fajtát akar használni. Ha meg nincs szükség ennyi energiára, akkor meg tök mindegy, milyen energetikai cégben van részesedésem...
De eddig sem osztottam itt észt, eztán sem fogok, csak most épp a tiedre válaszoltam, bocsi Rbbj...
Hát érdemes lenne lefedezned már a "bull" portfoliódat, amiben az elemek nagyrészt korrelálnak.
el is szomorít nagyon, mert ez volt az egyik legnagyobb nyerőben lévő trade-m, és végre úgy éreztem, hátradőlhetek hónapokra, és folyamatos emelkedést kell majd csak néznem :(
De hát ez van, úgyis min. 1 éves tartásra készültem, akkor várok tovább
táblázat folyamatosan frissítve, de most szövegesen is: utóbbi napokban bux hati long, fslr bővítés, e-star bővítés