Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nokia

Re: nincs cím

#545487 rbbj11 Előzmény: #545476

sztem mindent helyesen összefoglaltál ebben a hsz-ben, és pontosan ez adja a dilemmát, tehát a magad által leírtak alapján kell döntened, h. venni v. nem venni

#545482 Roberrtto Előzmény: #545478

Közben meg szépen megy vissza.

Az biztos, hogy ez oylanoknak való, akiknek betonseggük van, és tudnak várni.

Össze vissza rángatják, csak szerencsével lehet elkapni egy fel illetve lejmenetet.

#545478 Janicroft Előzmény: #545477

Mert folyamatosan piacot veszít és az alacsony jövedelmezőségű termékekből van neki bevétele. Nyilván a Microsoft-os együttműködés elviheti abba az irányba hogy a prémium szegmensben és az olcsó kategóriában is jól teljesítsen a cég, de egyelőre ez még nem nyert bizonyítást szerintem.

#545476 Janicroft Előzmény: #545458

szerintem sem, de a cikkben azt írták és a marketwatch-on több helyen is hogy elméletileg ez kedvezhet nekik mert elméletileg ez negatívan hathat az összes androidos gyártóra. sztem nem így van, és én úgy látom hogy Nokiánál k ideges a piac, minden információmorzsára ugranak és rángatják le/fel. Már majdnem elragadott a hév és belevettem az előbb, de inkább ráülök még a kezemre. Az a bajom hogy a technikai elemzéshez nem értek, tehát amiket írtok hogy inenn onnan pattanhat az nekem teljesen kínai, fundásan meg kiszámíthatatlan ez a cég, illetve fundásan nem vennék bele mert szerintem a bukás fele megy. De a kp állomány, a bejelentett és meghozott intézkedések, a brand és a know-how miatt mégis alulértékeltnek tartom ezen a szinten.

#545475 Roberrtto Előzmény: #545469

Ha hosszú távon nézem technikailag, akkor egyérttelmű, a 0 fogja csak meg:)

Komolyra fordítva, szerintem a wp8 kihúzza őkat a slamasztikából. Wp7 eladásokban se produkáltak olyan rosszat, de az még egy nagyon kötött, zárt rendszer volt, mondhatni béta teszt.

Tényleg azt nem tudom a bejelentésekre mi fog történni, mert egy hónap alatt a semmire rallyzott ez a vacak, mérhatő eredményeket a piacon pedig kb év vége felé produkálhat wp8 és nokia.

#545469 Janicroft Előzmény: #545465

Persze, ez benne van. Itt minden mindennek a belemagyarázása, sokszor utólagosan, de van hogy nem. Ezt most komolyan mondom. De most hogy visszaad elég rendesen, már elkezdett foglalkoztatni engem is. Csak az a bajom vele hogy a hosszútávú trend az eddigiek miatt nagyon lefele tart, persze lehet épp a WP8 lesz a forduló. De felezni innen is felezhet, a kp állománytól függetlenül. Szabadalmakkal vigyázni kell, mert a Nokia régi játékos és sok szabadalma van ami nem kizárólagos szabadalom hanem FRAND kategóriába esik. Persze lehet baromságot írok.

#545465 Roberrtto Előzmény: #545462

Rimmel a párhuzam nem jó szerintem, mivel rimnek volt honnan esnie, noiának jelenleg nincs piaci részesedése tulajdonképpen 0ról indul, symbiant hagyjuk, wp7 elhanyagolható.

Felezni miért felezhet innen nokia? 5 mrd $ csak szerintem nevetséges egy cégért aminek a nettó készpénzállománya 2-3 mrd, és van 10000 szabadalma? Ráadásul ott a neve, azt is meg kell fizetni:)

Szerintem ha eddig nem vásárolták fel, akkor ezután se fogják, de ha igen, akkor is legrosszabb esetben pénzednél vagy, mint most pl.

Janicroft

Várok még, de szerintem ez a rally nem erre a szabadalmi perre volt, ez csak a belemagyarázása.

#545463 Janicroft Előzmény: #545456

Igen, a jövőhetiekre gondolt:

"Ferragu recommended that clients "initiate a short position" against Nokia heading into the events next week.

#545462 rbbj11 Előzmény: #545453

rimm-et párhuzam példának hoztam fel, mint nokia esetleges elköv. 2 évének forgatókönyvét.

Dilemmázok, mert kínai dömping bármikor újra "feléledhet" + politika is erösen bejátszhat, és ha minden vacakul alakul, FSLR 1-2 év alatt csödbe mehet, szinte akármilyen jó pillanatnyi helyzetböl.

Nokiánál u.akkor nincs számomra csödveszély, mert legrosszabb esetben is felvásárlás lenne a vége. U.akkor nem nehéz a múltjával összehoznia legalább megállnia a lejtön, és ha csak megáll a lejtön, és újra nyereségessé válna, akkor máris kb. 5 eurora ugrana a fair értéke, ami igen jelentös potenciál innen.

Szóval nagyon mások a két cégnel a hozam/kocka arányok.

Fslr innen simán 4x-ezhet vagy még több hosszu távon, de nullázhat is.

Nokia talán felezhet, haramadolhat (ha jol veszem, akkor inkább elöbbi), de a max kapac is inkább csak duplázás, amire játszanék.

#545461 Roberrtto Előzmény: #545460

Szerintem csak érvelek, plussz ajővőt kémlelem:)

De a first solarra írhatnám én is, hogy elfogult vagy.

De amúgy Te is érvelj:)

#545458 rbbj11 Előzmény: #545443

sztem ez butaság, nem azért húták meg. A per hidegen hagyja a nokiát, mert vagy az egyik vagy a másik riválisa erösödik meg, de nem gyengül meg mindkettö. Egyébként apple hatalmasat nyert a perben, én pl. összes hosszú távú samsung vételt innen lezárásra javasoltam, és az elmúlt években felvett samsung pozik lezárását is, profit eltétele. Apple jó úton halad a már-már monopol helyzet irányába, samsungot is ki fogja ütni a nyeregböl, másodhegedüssé válik a köv. néhány évre

#545457 rbbj11 Előzmény: #545440

nem shortolok, de nem is longoltam az idö nagy részében. Én mielött vmit veszek, sokszor évekig figyelem.

De ennek semmi köze az eredeti felvetéshez: hogy mennyi most az egy rv-re jutó kp és mennyi volt 6 hónapja.

#545456 Roberrtto Előzmény: #545443

Milyen bejelentés?

A jővő szerdai? Elvileg ott mutatnak be 4 wp8 mobilt ,meg 2-3 S40-est.

Igaz láttam már oylat, hogy jó hírekre esett a papír.

#545453 Roberrtto Előzmény: #545438

Solar ipar szerintem akkor lesz jó ha végre az amcsik és kínaiak kibékülnek, meg európa.

Szvsz nem akkora fantázia ez a solar biznisz, a hatásfokon kellene javítani, azért sem elterjedt még, különben már minden tetőn ott figyelne.

De azért látom igy is dilemmázol, hogy nokiát a padlóra várod, solarban pedig nagy lehetőséget látsz.:)

Microsoft hátszél azt garantálja, ohgy a wp8 nem fog megbukni, főleg msot, hogy hardveresen is felveszi a versenyt a többi gyártóval a plattfrom, ráadásul marketingköltségébe is beszáll microsoft nokiának.

Forradalmi találmány egyenlőre nem kell, talán majd a hajlékony kijelző lesz az, ezen is úgy tudom nokia dolgozik!

Forradalmi dolgok meg azért nem kellenek, mert 2 rendszer van, egy prémiumszegmensben érdekelt iphone és az android amit egyszerűen képtelen jól optimalizálni google.

Írtam már az én esetemet, referenciakészülék és vannak benne fagyások, akadsáok, de a samsung galaxy s2 is iylen ismerősnél!

Az olcsó kategóriában is arathat igy wp (és ezáltal nokia), mert a wp8 legalább egyszerűen kezelhető és nem fagy, lagol!

És mostantól nem csak dizájnban veheti fel a csúcskészülékekkel aharcot nokia (mint pl lumia 900) hanem hardverben is. 41 megapikszeles kamerát egy ideig más gyártó nem fogtudni bepakolni a mobiljába.

Ráadásul ott vannak a nokia extra szolgáltatásai, navigáció, nokia drive, egyedül a wp market ami még szegényesebb a két konkurensnél, de ez is beindul szvsz.

Rim-mel meg nem keverném össze, ők egyedül vannak, arra meg a nyakamat, hogy nokia wp8ból többet ad el mint wp7ből.

Amúgy szerintem rim is életbenmaradhat, de az már egy más tészta.