Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: Lemondott az E-Star felügyelő bizottsági tagja

#545184 rbbj11 Előzmény: #545169

egyelőre én továbbra is vkinek az ügyes gyűjtögetését látom, h. mellette ne hajtsa fel az árat. Ha egy nap csak 5 millióért kap, akkor annyiért vesz, ha néhány eladó előkerül és 20 millióért kap, akkor annyit vesz meg.

First Solarban volt pár hónapig nagyon hasonló 13 usd körül. Aztán elszállt, és azóta is megy a rv. mint a rakéta

Re: lemondott

#545181 Előzmény: #545096

Valóban nem, mert nem egészen tudom elképzelni egy tőzsdei cégnél ezt:

"Leányvállalat: az a gazdasági társaság, amelyre az anyavállalat meghatározó befolyást képes gyakorolni."

Mert ez szerintem fogalmi, avagy képzavar, hiszen egy többségi tulajdonos nem egyenlő egy anyavállalattal:

"Anyavállalat: az a vállalkozó, amely egy másik vállalkozónál közvetlenül vagy leányvállalatán keresztül közvetetten befolyásolást képes gyakorolni, mert az alábbi feltételek közül legalább eggyel rendelkezik:

-a tulajdonosok szavazatának többségével (50%-ot meghaladó) tulajdoni hányada alapján egyedül rendelkezik;

-más tulajdonosokkal kötött megállapodás alapján a szavazatok többségét egyedül birtokolja;

-a társaság tulajdonosaként jogosult arra, hogy a vezető tisztségviselők és a felügyelő bizottság tagjai többségét megválassza vagy visszahívja;

-a tulajdonosokkal kötött szerződés alapján döntő irányítást, ellenőrzést gyakorol."

Szóval szerintem ha egy társaság alapít egy Nyrt-t (minden joga adott hozzá), akkor annak egyszemélyi tulajdonosa lesz a kibocsájtásig, de a kibocsájtástól már legfeljebb többségi tulajdonos lehet, viszont a klasszikus anya-lány viszony már nem állhat fenn, amelyben direkt irányíthat, hiszen az Nyrt-nek a közgyűlésen meghatározottak szerint kell működnie.

Egyébként, valóban nem gondoltam bele minden részletbe, de most az E-starra koncentráltam, és ott valahogy elképzelhetetlennek tartom azt, hogy a Zrt bevállalta volna azt, hogy nyrt legyen a leánycége, tehát hogy az Nyrt-ért anyagi felelőséget vállaljon, mint egy anya-leány estében. Ugyanakkor például a MOL és az INA esetében sem hinném, hogy pusztán attól, hogy a MOL megszerezné az 50%+1 szavazati jogot, attól az INA leányvállattá válna, illetve, hogy ETTŐL válna azzá.

És úgy egyébként, nagyon nehezen tudom azt elképzelni, hogy sokan fektetnének bele olyan Nyrt-be, amely egy Zrt-nek a leányvállalata, tehát minden irányítás, jog onnan fakad és gyakorlatilag az Nyrt eredményét, működését egy teljesen a Nyrt-n kívül álló szervezet/tulajdonos határozza meg.

Ettől még jogilag valószínűleg igazad van, hogy semmi sem tiltja, de én a gyakorlatban ezt nehezen tudom elképzelni a fentiek miatt.

#545177 Arsene Lupin Előzmény: #545160

Arra utaltam, hogy fontos egyetemi és közéleti tisztséget viselő ember nem engedheti meg magának, hogy a nevét adja egy markecoló céghez.

#545169 Sly-- Előzmény: #545049

Nem! Nem az e-starra gondoltam jelen esetben, hanem az itt lévő emberek mentális képességeire...

Kivárás egyelőre. 400 megtartotta, oldalazunk, szűkülünk, nagy mozgás várható, irány kérdéses. Lehet akár fals leszúrás is még, bármi. Forgalom kell elsősorban.

Re: lemondott

#545164 Előzmény: #545094

Szerintem itt most összekavarodtunk, én arra kívántam utalni, hogy nem tudjuk, hogy a zrt esetében miért van végrehajtás, hiszen a nyrt mérleg be nem adási konzekvenciája nem terhelhető ilyen formában át a zrt.-re, ez tehát egy MÁSIK ügy.

#545160 Előzmény: #545089

Az E-starban szerinted meddig lehetett "erkölcsről és szakmaiságról" értekezni?

#545142 macika Előzmény: #545103

az eldugott otp pakkal mit fognak varázsolni?

tiszta "kreg" már ez egész cég, tán még apport is lesz? )))

Re: nincs cím

#545130 Dr. ursi Előzmény: #545126

nem értem mi a bajotok at-vel.

dettó mint spade.

lehetetlen megmagyarázni neki, hogy nem minden úgy van ahogyan ő gondolja.

mondjuk én is ilyen vagyok :o)

és még ön is lupin.

csak mi kevésbé írunk hosszút és kevésbé vagyunk tudományosak :o))) asszem ennyi a különbség.

#545106 Spade Előzmény: #545102

így hirtelen nem is tudom, de gondoljon egy bazi nagy számra :) Az öné mennyi ? :)

#545102 Arsene Lupin Előzmény: #545099

"innentől már komoly óradíjat kellene fizetned h tovább magyarázzam :)"

Doki, mennyi az óradíja?

#545099 Spade Előzmény: #545077

Azt mondom h te nézted be és alapvetően nincs fogalmad se a vállalati pénzügyekről se a könyvelésről se a tőkepiacról, a matematikai optimalizációs részéről nár ne is beszéljünk, de hagyjuk, innentől már komoly óradíjat kellene fizetned h tovább magyarázzam :)

A témát részemről zártam.