Regisztráció Elfelejtett jelszó

ingatlan (ügynökök kíméljenek)

Re: nincs cím

#544066 Ibiza Előzmény: #542652

én is tudok egyet..még nem hirdetik ..beírom hátha..

6.ker Rózsa utca Podmaniczkyhez közel 60nm + 28nm épített galériával (mármint szerkezeti födémes galéria,a galérián járólap) hatalmas alutokos portálokkal....nemes anyagokkal elkészítve fűtés a ház kazánjával..riasztó inverteres hatalmas klíma..

mögötte app32nm tároló/garázs..járólapos.. nagy ablakokkal oldalra nyíló garázsajtóval (kb 5 x 2,6m porta..de le van kicsinyítve amúgy 4m)(kb 1milka volt..)

egyben 33milka körül eladó..ha kell van még plusz egy mélygarázs beálló hozzá (500as merci volt benne) tároló 3milkáért..jól beállható jól védett (2-2 oszlop közé állsz be)

Re: nincs cím

#544065 rbbj11 Előzmény: #544045

én megírtam a hivatalos utat.... az az 50e sztem ablakon kidobott pénz lesz ilyen problémás embereknél

akkor kéretik az offokka…

#544064 Ibiza

akkor kéretik az offokkal áthúzni a dumcsiba vagy a sima ingatlanos topikba..

Re: nincs cím

#544063 Ibiza Előzmény: #544037

"De nem tudom, kinek csak végösszeg a lényeg..."

nem? ha van 1mrd Ft-od akkor megveszed amire szükséged van..vagy megépítteted.

ha van 5gurigád akkor csak a nyálad csorgathatod a 25 milkásra ha van 25 milkád akkor hiába nézegeted a 100gurigásat.. sztem nem bonyolult..

okos a paraszt.. kiszámolja ha gyerek 5évig jár suliba és 40k-t kifizet akkor 2,4 milliót kidob az ablakon ezért vesznek inkább 6-7 milkáért ingatlant..odavesz magához egy-két srácot akkor még a rezsi is ingyen van....ha meg vége a sulinak vagy eladják (ha jól vették akkor drágábban mint amennyiért vették) ha a gyerek pesten marad dolgozni akkor már lakás is van.

lehet jelen és jövőértéket számolni.. de benne van az ingatlanárak időközben elmozdulnak..sztem most jó áron vannak lakások..

Re: nincs cím

#544057 hosszhuszár Előzmény: #544045

Elméletileg, bérbeadás esetén, az összes közüzemi mérőt, ill szerződést, a bérlő nevére kell íratni, a bérleti időtartam idejére.

Ezt gondolom kihagytátok, mert akkor nem titeket terhelnének a ki nem fizetett számlák...

A nemfizetésre, meg Én 1 + zárat szoktam felszerelni, amihez csak nekem van kulcsom, így ha pénz nincs, bezárom, a bérlő nem jut be az ingatlanba....

Re: nincs cím

#544042 Primo Előzmény: #544013

Az utóbbi 4 évben rendszeresen éltem át hasonlót.Kisebb-nagyobb károkat,rendezetlen számlákat.Az utolsó 50e vel tartózott ebből 35e volt a kaú. 15e értékben vissza tartottam egy szekrényét.Megbeszéltük ha hozza a pénzt viheti a szekrényt.Kb 1 hét múlva a rendőrök jöttek előállítani,kihallgatás,helyszíni szemle.A nyomozást lezárták a szekrény maradt,pénzem nem lett.Hát erről ennyit.

Re: nincs cím

#544037 rbbj11 Előzmény: #544036

17 nem, de az a 16, ahol a ház van, igen. Csömörrel határos domb, Várig ellátsz. Persze, hogy jó messze van, akik odaköltöznek, épp azért, mert tisztább a levegő, kevesebb forgalom stb.

Persze, h. nem 7 milka a végösszeg. De nem tudom, kinek csak végösszeg a lényeg. Nyilván, ha vki gyerekének vesz egy lakást, csak h. ne kelljen albérletbe menjen a poronty, annak ideális az a lakás, amit írtál. De lakni benne tartósan...

Re: nincs cím

#544036 Ibiza Előzmény: #544017

16-17.kerület nem drága környék..jó messze van... de gondolom nem 7milka a végösszeg..mert hiába olcsó a nm ha 20guriga felett van a végösszeg..

ez egyetemekhez közel..jó a közlekedés..

Re: nincs cím

#544035 rbbj11 Előzmény: #544034

én a köv.-t csinálnám: elengednék nekik némi pénzt, mondjuk 50e-t, de cserébe kérném, hogy fizessenek ki 50e-t, és a maradék tartozásról írjanak alá egy új tartozáselismerőt (amit közjegyzőnél csináltatnék meg, de ezt nem közölném előre velük). Még az is belefér, hogy havi részletet ajánlanék fel, és a közokiratban rögzíteni kell ezeket a részleteket, és a pontos fizetési határidőket.

Ha a közokiratot nem tartják be, az azonnal végrehajtható (persze a bírósági végrehajtásnak is van ktg-e, aminek egy részét meg kell előlegezned, ha odáig juttok)

Re: nincs cím

#544034 rbbj11 Előzmény: #544032

ha a tartozaselismeres nem közjegyzői okirat, akkor semmire nem mész vele, nem értem, miért javasolta akkor az ügyvéd.

Faktoring megoldás, de sztem senkit nem találsz, aki ilyen kisösszegű tartozást megvesz, és ha már ilyet javasol az ügyvéd, akkor illene azt is javasolnia, mégis hol kopogtass a faktorálással. Vannak faktoring cégek, azok talán adnak érte néhány tízezret.

p.s: nem azért, de látva a tanácstalanságod, ne ezt az ügyvédet tartsd az ügyeidre a köv. évtizedekre...

Re: nincs cím

#544032 certibalazs Előzmény: #544029

Volt kaucio, de mivel szetcsesztek a lakast, mondtuk h viszlat. Akkor kertek h meg 1 honapot maradjanak, feltetelnek szabtuk, hogy irjanak ala egy papirt, tanuk elott, amiben elismerik, hogy az okozott kart megteritik es a kovetkezo honap berleti dijat es a rezsit is kifizetik.(100% biztos voltunk benne, hogy nem fognak fizetni, ezert irattuk a papirt).

Most van egy papirunk, 260 ezer Ft elismert tartozasrol, ami egy maganszemely fele all fenn.

A bajom, hogy szeretnenk a koveteleskezelest bekesen es legalisan lerendezni, de ilyen ugyekben meg nincs gyakorlatom, ezert irtam ide.

Ugyved van, csaladi barat, 15 eve, a szerzodest is meg a tartozaselismerest is o irta. O javasolta a faktoringot vagy FMH-t.

Kernem a segitsegeteket ebben az ugyben.

Re: nincs cím

#544029 rbbj11 Előzmény: #544022

nekem se világos: nem volt kaució?

Más: hogy ismerte el a tartozást? pontosan milyen papírod van róla?

És egy jótanács: bár nekem van hasonló ügyem és nyilván sok dologra tudnék válaszolni, de sokkal értelmesebb elmenni ügyvédhez, már eleve akkor is, ha rendszeresen bérbe adtok. Olyan ügyvédet válassz, akihez min. évekig, inkább évtizedekig fogsz menni minden problémáddal.

Re: nincs cím

#544027 certibalazs Előzmény: #544026

7eve csinalja a csalad en csak azert kapcsolodtam be, mert ezekkel volt gond es kellett a segitseg. Volt, hogy a gyereket a rendorok hoztak haza az utcarol, volt hogy az elozetesbol. Az anyjuk, aki kivette, az meg feketen melozik, egyszer egy korhazban csiptem el, mert megprobalt eltunni elolunk... Korhazban nem tudtam mit tenni, sok ember volt ott..... Van ezekkel gond, az osszes eddigivel egyutt nem volt ennyi.

Re: nincs cím

#544024 certibalazs Előzmény: #544018

Faktoringra meg koveteleskezelokre en is gondoltam, de az a baj amit irtam, hogy a legalisokkal nincs tul nagy gyakorlatom. :-)

Re: nincs cím

#544018 pepe01 Előzmény: #544013

Amennyiben publikus érdekelne, hogyan tudták otthagyni a tartozást. Kaukciót megtartottad?

Re: nincs cím

#544017 rbbj11 Előzmény: #542338

u.ilyen nm-áron rokonaimnál eladó xvi ker-ben, zöld területen családi ikerház egyik fele...sőt, még talán ennél olcsóbb nm-áron is...

Kedves ingatlanosok es m…

#544013 certibalazs

Kedves ingatlanosok es masok!

Kiadtunk egy lakast, a berlok par dolgot tonkretettek es ott hagytak 260 ezer ftos tartozast. Alairtak egy papirt, hogy elismerik a tartozast. A tartozas elismeroje maganszemely.

Van lehetoseg, hogy behajtassam, de nem szeretnek kesobb esetleg ezert kihallgatasokra jarni. (de legalabb gyors es tanulnak egy eletre, hogy kivel szorakozzanak)

Azert fordulok hozzatok, hogy van-e mas megoldas, hogy szoktak az ingatlanosok ezt a problemat kezelni.

Koszi elore is!

Jo hetveget!