Regisztráció Elfelejtett jelszó

Facebook a parketten

Re: Facebook helyett :

#543618 Bendeguz Előzmény: #543497

A Citibank legalább 100 éves intézmény. Csak nem gondolod, hogy egy alig 8 éve működő, szedett-vetett toldozott-foltozott, ementáli sajtéval vetekedő mennyiségű biztonsági lyukkal operáló közösségi marhasáson fogja bankoltatni az ügyfeleit? :)

Pont 3 hete csábítottak el, lett náluk több számlám is, de a facebookról szó se esett. És amint ilyenre kényszerítenek, azonnal meg is szüntetem. Több ismerősöm is banki szoftvereket fejleszt, nem beszélhetnek a munkájukról, de annyit elmondhatnak, hogy sokszoros védelem van minden egyes netes tranzakción. Bár ez nyilvánvaló.

Roberrtto, néha az évekkel ezelőtti önmagamat látom Benned. Egyre kérlek, ne keresd a bölcsek kövét és a bennfentes infókat. Sose fogsz kapni! Ezekhez születni kell.

Re: nincs cím

#543523 Dr. ursi Előzmény: #543428

igazad van robbaj.

már öregszem.

és most eléggé nyúzott is vagyok.

igaz beteg is voltam.

szóval nincs okom a külső önbizalomra :o) de főleg nincs okom a fölösleges kommunikációra :o)

#543498 Előzmény: #543497

"Ők is egy egyprofilú céggént kezdték, annak idején adtál volna rá sanszot, hogy egy ekkora mammutá növi ki magát és ennyi midnennel foglalkozik?"

Ennek a kérdésnek nincs értelme. Amikor a google indult, akkor egészen más volt az üzleti környezet, egészen más volt az internet megítélése, és egészen más egy tőzsdei bevezetés esélye. Az, hogy akkor látott-e valaki fantáziát valamiben, vagy ma lát-e valamiben az nem összehasonlítható, mert akkorát változott a világ ilyen rövid idő alatt.

"De a nyáron felröppent pletyka se hiszem hogy kacsa, miszerint a citibank a facebookon bankolna!"

Hát ha minimális informatikai ismereted lenne, akkor ordítanál a fájdalomtól, pusztán a hír hallatán is.

"Rengetek mindenre fel lehet használni egy ekkora közösséget, szerintem bele se tudunk gondolni hoigy milyen tertvek lehetnek asztalon."

Ez már nem közösség, hanem tömeg, ami a legjobb esetben sem irányítható, vagy kezelhető. Ezért más például egy LinkedIN.

#543497 Roberrtto Előzmény: #543486

Mennyivel másabb a google mint a facebook?

Ők is egy egyprofilú céggént kezdték, annak idején adtál volna rá sanszot, hogy egy ekkora mammutá növi ki magát és ennyi midnennel foglalkozik?

A facebook jővője korántsem a reklám lehet, hanem az integrált szolgáltatások pl facebookon keresztül keres az ember egy terméket, átnézi a kínálatot, ebay, amazon mit tudom én még mi, és ott is veszi meg mondjuk paypalal fizetve!

De a nyáron felröppent pletyka se hiszem hogy kacsa, miszerint a citibank a facebookon bankolna!

Persze lehet modnani, hogy facebooknak a biztonság terén van elmaradása, am iigaz is, de ez sok esetben a felhasználó hanyaghsásán is múlik, pl nem kell linkeket megosztani illetve rákattintani gyanúsabbakra.

Ráadásul igy a bank "látja" az igényeit a felhasználónak a facebookon, akár ajánlatott is tud neki küldeni bármilyen dologgal kapcsoaltban és ugye nem csak bankoknál végez az ember pénzügyi müveleteket.

Rengetek mindenre fel lehet használni egy ekkora közösséget, szerintem bele se tudunk gondolni hoigy milyen tertvek lehetnek asztalon.

#543495 Roberrtto Előzmény: #543485

Ezt csak viccből írtam természetesen!

Amúgy én a fórumozást még annó a portfolio-n kezdtem, belevettem és ott beszéltük ki a fájdalmainkat:)

Sly és Zotya tudna erről mesélni:)

#543490 Előzmény: #543425

Én mondjuk inkább köszönni szoktam neki :)

Biztos ismered az ide tartozó viccet: "Ha pénzt akarsz kérni a bankban, akkor vedd fel a legjobb öltönyöd, menj el fodrászhoz, legyen tökéletes a cipőd és kedveskedj nekik. Ha pénzt viszel, akkor mehetsz akár strandpapucsban is :)"

#543486 Előzmény: #543423

"még nem jelenti, h. csak divat"

Ehhez kénytelen vagyok annyit hozzátenni, hogy az internet nem más, mint maga a 15 perc hírnév megvalósulása, csak kicsivel hosszabb időtartammal. Errefelé sokan meg sem születtek, amikor az internet tényleg el kezdett működni, óvodások voltak, amikor modemen be lehetett jelentkezni koreai szerverekre az olimpia idején és megelőzni az MTI-t ezzel a módszerrel, majd utána voltak a BBS-ek, Fidonet, az Aol, az Iwiw, a Myspace... és ezek mára sehol sincsenek, a nevüket sem ismeri a többség, pedig a régmúltba, adott esetben 5-10(!) évvel ezelőttre datálódnak. Ha azt mondom, hogy a világ legjobb keresője az Altavista, vagy a fordító a Babelfish, azt leginkább a "történelem" oldalon keresnék az emberek.

Ez az internet, mert ez az internet lényege. Én pedig a Facebookban az égvilágon semmi olyat nem látok, ami bármiféle többletet tudna ehhez hozzátenni.

Most tekintsünk el attól a jövendöléstől, hogy lesz ehelyett is más oldal, maradjunk inkább annál, hogy mennyire félremegy az üzleti modelljük. Az összes üzleti modell ugyanis az, hogy az algáknak is legyen accountjuk, meg legyen tele az egész "facebook.com/takarékoskodjapelenkával" oldallal, amiket "aktív oldalnak" neveznek ki. Ez egy darabig működni fog, de ez csak múló divat, mert már most ott tartunk, hogy ezeknek a címeit hosszabb beírni, avagy megjegyezni, mint egy önálló weboldalét. Bizony, erre sem sokan szoktak gondolni!

És innentől már talán látható: Az egyre nagyobb költségekhez egyáltalán nem fog egyre több bevétel tartozni, hiszen ezek az oldalak "ingyenesek", mert ezek nem reklámfelületek, és ezekért senki sem fizetne, mert olcsóbb ha saját domaint indít. Ehhez pedig már csak annyit kell hozzátenni, hogy a Facebook keresője immár deklaráltan nem működik, adott esetben beírsz egy nevet és nem ad rá találatot

Egy ilyen ötlet addig poén, amig messze alul van az egész biztosítva, amig alacsony költségvetésből kendácsolják, de egészen más költségekkel kell számolni, ha komolyan veszik. Ez annyit tesz, hogy a jelenlegi profit valójában úgy mutatható csak ki, hogy nem elégséges hátteret nyújtanak. Ha ezt felfejlesztenék profi szintre és úgy írnák meg a rendszert, akkor a költségek elképesztő méretűre nőnének, ahogy ez minden normális üzleti rendszernél van, tessék csak megnézni egy yahoo, vagy google ilyen célra fordított költségvetését. És akkor fejlesztésről még szó sincs, holott a felhasználószámmal az infrastruktúra fejlesztési igénye egyértelműen növekedne.

Namármost, ha ezeket a költségeket is figyelembeveszed, akkor az fog adódni, hogy valójában normális üzemszerű működésnél gyakorlatilag nem lenne profitja a cégnek. Ehhez tedd hozzá azt, hogy értelemszerűen a felhasználószám növekedéséből a hirdetési bevételek nem fognak növekedni, mert miért növekednének?

Mindehhez tedd hozzá az agresszív és egyre visszataszítóbb kampányukat (akinek nincs Facebook profilja az biztosan gyilkos), és valójában arra fogsz jutni, hogy az oldal egyre inkább lesz megosztó és kezdi átvenni a korábban utált "nagymulti" szerepkörét a Microsofttól és a Google-tól. Ez utóbbiak mára stabilan működő, rengeteg lábon álló vállalkozások lettek normális üzletmenettel és tekintélyes profittal, ezzel szemben a Facebooknál ez nyilvánvalóan még csak tervben sincs, amit azért egészen jól alátámaszt a kezdeti befektető szinte "pánikszerű" menekülése.

Adj ehhez hozzá egy kis Zynga megingást, egy kis tőzsdei felügyelet vizsgálatot, egy EA pert, és máris egy olyan cérnaszálon függő lufit láthatsz, aminél szerintem már nem értelmezhető, hogy az a "szkeptikus", aki nem lát ebben fantáziát, mert szerintem itt már egyfajta fanatikus hitre van inkább ahhoz szükség, hogy ebben FENNTARTHATÓ PROFITÁBILITÁSÚ üzleti modellt lásson valaki.

A Facebook hype felfutott, hisztériává vált, de a tőzsdei befektetéssel kipukkadt, méghozzá nagyon csúnyán, és ezt már nem fogja lemosni magáról a Facebook, ami az ÜZLETI világban meglehetősen rossz hangulatot áraszt.

Ettől függetlenül én is tartom azt, amiben korábban maradtunk, egy olyan 12-13 USD részvényár az még elfogadható lehet egy darabig, mert talán annyi profit termelésére még képes lesz, és ha csoda történik (mindig benne van a pakliban), akkor akár ugorhat is az árfolyam.

#543485 rbbj11 Előzmény: #543484

nem is fogsz itt tuti receptre vagy bennfentes infóra találni. :)

De elárulok egy titkot: amíg ezeket keresed, nem is lesz (nagy és tartós) sikered a tőzsdén

#543484 Roberrtto Előzmény: #543422

Na, de én nem is vagyok ismerőse, az egész világgal megosztotta a gyerekének a képét. Meg ahogy láttam van neki 1000 "ismerőse". Ez is csak nekem furcsa, 1000 ember, én ismerősnek még 100 emebrt se tudnék mondani, akikkel meg kapcsoaltbanvagyok jelenleg az olyan 10-20...

Persze más tészta az akivel csak köszönöviszonyban vagyok, de azokkal minek facebookozni?

Komolyan nem értem, számomra egyszerűbb lenne tényleg emailben elküldeni, de akkor is csak pár embernek, vagy ha valakit annyira érdekel, az majd a gépemen megnézi a képeket.

Valahogy nekem az is furcsa, 5 éve nem látott emberkével minek tartsam a kapcsoaltot, vagy figyelgessem hogy éppen milyan képeket töltött fel vagy osztott meg bármit is? Ha nem tartjuk a kapcsolatot a való életben élő szóval, akkor ennyi, ő se keres engem, én se őt.

Egy másik sztori: kb 1 éve beszélgetek egy sráccal az utcán, jön egy csaj, mondja: Látod azt a jó csaj aki szembe jön? Mondom: Látom. Ő erre: Többször cseteltem már vele facebookon! Erre én: Haver, akkor miért nem köszöntetek egymásnak?

Ennyit a szép új világról! Virtuális életet élünk, de ez vonatkozik ránk is fórumozókra, igaz én például legalább olyan topikokat látogatok ahol valami érdekem hasznom fűzödik, nokia, facebook, ilyesmi.Igaz sok hasznát ennek sem veszem, benfentes információkat eddig még nem sikerült emgtudnom innen!

#543436 Csusza Előzmény: #543414

Csak a lájk! Tök mindegy, hogy mit, csak lájkoljuk!

:-))

Minap éppen kis kedvencem, az otpbank facebook oldalára tévedtem. Csudálkozva láttam, hogy több, mint 59ezer ember "lájkolta".

Kik ezek a birkák vajon? Ott volt egy gomb, meg lehetett nyomni, hát nyomták?

Mellesleg az oldal egy igazi retek, információ nincs, érdeklődni nem lehet, az egész csak arról szól, hogy az otp önmagát teszi boldoggá orálisan. Ja, meg gondolom az az 59 ezer ember is élvezi...

#543428 rbbj11 Előzmény: #543282

nem teszed, mert kedves, jóindulatú és önzetlen ember vagy? :)

De önbizalom az megvan :)

#543425 rbbj11 Előzmény: #543274

a banki ügyintézőm kedvenc zenéit stb-t se perc alatt kiderítettem, így személyre szóló ajándékkal lephettem meg egy virág helyett, erősítve az üzleti kapcsolatot

#543423 rbbj11 Előzmény: #543247

üzletileg az a lényeg, h. van rá igény. Nyilván ha nem érted az egészet, itt sok más szkeptikussal együtt, akkor nem vennél fb rv-t. Ez így is helyes. De attól, mert vmit nem értesz, még nem jelenti, h. csak divat (mivel nem tudsz láthatóan semmit az egészről, ez nem vélemény, csak egy behasalt szó, attitűd, semmi több), és h. nem lehet belőle profitálni

#543422 rbbj11 Előzmény: #543242

azért csinálják, mert egyszerre megosztotta a képet minden ismerősével, nem kell egyenként mailben küldeni, vagy linket küldeni a képmegosztóhoz stb

#543415 Spade Előzmény: #543397

én igazából nem a f@szbúkra írtam a disliket h van hanem h normálisabb rendszereken pl youtubon van, ahol nem bináris világ van hanem több eset is lehet, pl szeretem, nem szeretem, meg pont lesz@rom is lehet.

az amit írsz az az undo funkció f@szbúk színvonalra lebutítva...de most haladjunk tovább :)