szóval te vetted meg az 1 darabomat? :D
azok, amikben közvetlen befolyásom van, az osztrák élelmiszeripar és mezőgazdaság területén még az évi 8%-ot sem érik el átlagban (tőkére vetítve).
A magyarok nekem erősen szolgáltatás jellegűek, ezért értelmetlen a tőkemegtérüléssel összehasonlítani, hisz az extrém magas (kis cégméretek, kevés eszköz, nagyrészt know-how és forgóeszköz), inkább a teljes forgalomhoz mérném a rátát, az pedig kb. 20-25%-os profit, ami szerintem nagyon jó. DE ahogy nő a méretem, egyre nőnek a fix költségek, és egyre csökken a profitmarzs.
Hmmmm.... ezzel megerősítetted azt a mikroökonómiai tézist, hogy az átlag vállalkozás csak normál profitot (a piacon bárki által elérhető profit pl. tőkejövedelem: állampapír hozam) érhet el, kivéve a multikat, hisz ők jellemzően magas bekerülési árazású technológiai újításokkal (vagy kimagasló marketing/piaci tevékenység, magasan képzett alkalmazottak alkalmazása stb) magasabb profitot érhetnek el.
Gondolom itt is, mint a tőkepiacon meg van az átlagnál sikeresebb felső 5-10%, de az átlag annyi profitra tesz szert mint ha "átlag" munkavállaló vagy átlag "tőkés" lenne.
kimutatásról, statisztikáról nem tudok (ksh honlapján biztos erre is van szám, csak ksh adatai kb. semmit nem érnek), de vannak saját környezetemben ismereteim.
Környezetemben az 5 éves mutató már nagyon jónak számít, inkább jellemző a 10 éves.
A teljes forgalomra vetítve pedig jellemzően 5% körül szór a nettó profit, igen nagy különbségekkel a kül. években és szektorokban.
Ausztriában kisebb szórásokról, stabilabb működésről tudok, de ennél is jóval alacsonyabb mutatókról.
A legnyereségesebb vállalatok, pl. Apple vagy a luxuscikkgyártók (pl. Gucci) 30-40%-os profitmarzzsal dolgoznak, tehát 1 usd befektett tőkéjükön 0,3-0,4 usd adó előtti profitot, ritkán nettó profitot érnek el. Tehát mintha évi 35%-os hozammal tőzsdéznének.
Tényleg, jut eszembe vállalkozó urak. Mennyi kb. átlagosan Magyarországon (vagy máshol a világban) egy átlagos vállalkozásnak a (nettó) tőkemegtérülési mutatója vagy olyan mutatója ami összehasonlítható tőkejövedelemmel?
Van ilyen vagy hasonló kimutatásotok?
Az enyémben sem sok az okoskodás. Van 1-2 emberke, aki negyedévente leírja, ez mekkora baromság, aztán ennyi. Persze, a számok nem győzik meg őket, én inkább azt gondolom, savanyú a szőlő...
"mert előre nem lehet tudni az eredményeket..."
de: _AT_
"Én bárkitől szívesen olvasnék olyan táblázatot, amiben vezeti a kötéseit ELŐRE. Mást kritizálni tipikus magyar hozzáállás."
Én is szívesen olvasnék. Gondolkodtam én is ezen, hogy vezetem a sajátomat, de előre látom, a trollkodásokat.
Figyi, tőkédet bevédted. A legfőbb tőzsdei alapszabályt teljesítetted, nem kerültél bele a kényszerkereskedés ördögi körébe. Sokan, nagyon sokan itt elvéreznek már pszichológiailag.
1). Ha elér 5 százalékot, és adott magának esélyt 15 megszerzésére, akkor jól döntött, hogy nem bankbetétbe tette a zsét. Van sok olyan vállalkozó is, aki jobban keresett volna, ha elmegy alkalmazottnak, de adott magának esélyt. Ha nem adna, sosem vállalkozna senki, mert előre nem lehet tudni az eredményeket...
2). Én bárkitől szívesen olvasnék olyan táblázatot, amiben vezeti a kötéseit ELŐRE. Mást kritizálni tipikus magyar hozzáállás. Én sosem kritizáltam őt, pedig jobban az eredményeim, és előre beírom. Aki ezt nem teszi, annak semmi joga egy rossz szót is szólni.
Hajrá Rbbj, húzz bele, komolyan drukkolok neked...
mert egy kalap szar telefonostul, szoftverestül. :) Email kliense a legjobb, de ez önmagában senkit se érdekel... Az örök blackberry hívők is fordulnak el tőlük. Nem felhasználóbarát telefon és kötött a platform. A cég úgy járt, mint a nokia sztm
ebben az évben valóban sokkal jobban jártam volna vele. Csak hát ez nem egy éves műfaj :) Tudom, h. tudod
"Nagy siker lenne, ha évfordulóra, tehát nov. 1-re lebegőkkel együtt sikerülne +5%-ot hozni. "
Erre mondaná _AT_, hogy bezzeg ha bankbetétbe fektettél volna....csak kecsegteted magadat ezzel az ügyeskedéssel :-)
e pillanatban így van. De miért gondolod, hogy így is marad?
(Egyébként én felvásárlásra számítok)
egyetértek, simán esélyes az új minimum, de jelenleg más a helyzet. Jelenleg esélyes a trendtörés, nekem e pillanatban ez látszik a grafikonon.
Az, hogy lejtőn a cég, egy dolog, ennél sokkal veszteségesebb vállalatok is magasabb árazással is forognak. Van a cégben érték, amcsi tech világban a legális szabadalomvásárlás komoly potenciál, még ha ez aktuálisan nincs is beárazva.
Kb. olyan haldokló, mint Nokia, és bár egyiktől sem várom az egykori piaci szerepük visszanyerését, de simán elvárok Rimm-től 12 usd-s árat, felvásárlással vagy anélkül több éves távlaton. A bővítést sztem dobom, ha a chart letörli a fordulós lehetőség jeleit.
vállalati szektorból durván szorulnak kifelel és az érintőképernyős telojukat se viszik már. Drága a havidíjuk és felesleges... Sztm felvásárlási sztori a max, de egyébként kuka
Ez a RIMM elég ergya lett, vagy már ki is dobtad? Mire számítasz egyébként? Ha IBM vagy valaki más csak egyes részeit veszi meg akkor ez innen még sokkal lejjebb is megy. És ha napokon belül nem jön a hír (vagy újabb pletyka), akkor új éves minimumra is megy majd szvsz.
50% esés után megtehettem :)
Ha innen is felez, akkor már nem biztos, hogy fokozom ezt sado-mazot :)
perverz :)