http://kepfeltoltes.hu/view/121027/DSC00391_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Családi kalandpark . Megkiméljük magunkat a kömüvesektöl nincs plussz ez az és ezt nem csinálom azt sem csinálom stb. Ezek még mindig a múlt században vannak.
http://kepfeltoltes.hu/view/121027/DSC00391_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Családi kalandpark . Megkiméljük magunkat a kömüvesektöl nincs plussz ez az és ezt nem csinálom azt sem csinálom stb. Ezek még mindig a múlt században vannak.
Hozzám jöhetnek. Aki nálam lelkesebben vágja 3-5centisen hetente, annak becsókolok. Ideje nincs kivirágozni, port szórni.
És mint mondtam egy egy négyzetméteres területen van.
Elmentem nyaralni indulás előtti este ott voltam, megjöttem, aznap ott voltam.
Mit csináljak ennél többet nekik?!
Pedig lehet, hogy fogsz, ha megbüntetnek a parlagfű miatt......szoktak.
Nálam ugyan ez a helyzet, szomszédból jönnek a gaz magvak..))
Krumi,
köszi a tanácsot. Nem akarok kapálni, ültetni semmit..
árulom, így semmit nem invesztálok bele..
Köszi. Válasz ment.
Egyébként nem értem ezt a parlagfüvet.
Július 28ig volt türelmi idő a kaszálására. Ok. Júli 28ig lekaszálták a mezőket, szántókat, telkeket. Aztán hogyan oldják ezt meg hektáros területeken? Minden héten vágnak?
Tudom, be kell takarítani, bérbe adni. Na de mennyi ilyen terület van parlagon.. azok mit csinálnak? Mezőket nem kapálnak fel.
Írtam privit.
Hívj előtte.
Gazdabolt, kerepes felé a jobb oldalon.
Ott nekem csak jó szereket adtak, bemész, mondod mit szeretnél, adják.....
csajra nem rámenni..)))
Lehet igénybe venném.. Legalább egyszer a nagy gaz/fű levágáshoz.
pár utcára vagyunk egymástól.
Köszi Józsi, majd jelentkezem.
Már megérte írnom.
Van nekem ilyen motoros fűkaszám, damilos, szívesen kölcsön adom alkalmanként, tankolod, meg damilozod, oszt ennyi....kicsi, könnyű vele dolgozni, de arra számolj, hogy retkes meló....
Én kettőt is vettem, tavaly, meg tavaly előtt, s mindkettőt kaszálom, kipöröghetnének nekem is. :-)
Nem tudom, gyomirtókhoz nem értek.
A parlagfűről olvastam ezt-azt, az egész kaszálós-fűnyírós harcmodor meddő, épp azért, amit te is írtál, mert gyorsan hajt, néhány centisen is virágzik, és vígan szórja a magot.
Én a helyedben valami fűszernövényt ültetnék oda, a parlagfű nem szeret "közösködni" (a neve is jelzi, hogy ott érzi jól magát, ahol nincs más növény :))
Arra pedig senki nem szólhat tényleg semmit, ha pl. bazsalikom van a kertedben :)
Még vagy 1,5-2 hónap ha jó idő van.
Építsd be vagy add el. :)
Gyomirtó kiviszi?
Glialka.. stb?
Mikor áll le ez a parlagfű hajtás?
Növekszik addig, amíg zölddel egy kert?
Tavasszal egyet sem láttam.
A parlagfüvet minél jobban kaszálod, annál gyorsabban nő. A jó megoldás, ha felkapálod a kertet, és ültetsz a helyére valami mást, ami kiszorítja. (Ausztriában is ezt csinálják parlagfű ellen.)
Igen, valami ilyen emberre gondoltam én is.
Sajnos a parlagfű heti nyírással is virágzik, mint mondtam.. mivel nem húztam ki, így pár centisen bokrosodik, és jön ki a virágja.
Ez kezd megőrjíteni.. ahol lesarlóztam a füvet és pár centis lett, ott is elkezd egyre jobban nőni, ahol nem vágtam le a füvet, ott nem hajt. Mondtam is a szomszédnak, hogy ezért nem vágom le, mert egyébként ez már amúgy sem nő feljebb.. de ahol levágom, a kiszáradt parlaon nő a parlagfű, mint a fene.
Erre azt mondja, hogy akkor meg a vadfű magja megy át..
Az olcsó fűkszától féltem, láttam most valamelyik újságban 18.000körül.
Lehet ez lesz a megoldás.
Megvehetné már valaki ezt a befektetésemet, nem gondoltam, hogy nem pörög ki a nyáron.
Én korábban kaszáltattam, nem kell azt csak egy évben 3 -szor, nem golfpálya az. Az emberem 800 nm-t egy 5 ezresért nyírt le.Oszt vettem még több ilyen kaszálandó ingatlant, úgyhogy tavaly vettem egy fűkaszát. A legolcsóbb Auchanos, 19000 volt, hibátlanul működik, amin én is meglepődtem. :-) Damilt, olajat, benzint fogyaszt. 2000nm nagy gazt (a fű az csak 10 cm, a többi szar nő meg olykor méteresre is) kb 8 óra alatt vágok le. Anyám meg azt tanácsolta, h vegyek olyan irtószert, ami kiírtja a kétszikűeket, akkor csak fű marad..
Üdv.
Nem találtam kertápolással kapcsolatos topikot, bár növény van talán, de az más.
VAn egy olyan kérdésem, hogy van egy befektetésem budapesten, amihez tartozik 700nm telek, parlagon hagytam egész nyáron, nem gondoztam.
Szomszéd már kezd morogni, hogy nem ártana kaszálnom már, mert térdig ér a fű/gaz és átrepül hozzá a fűmag gaz magja, nála meg mintakert van.
Baromira elkezdett hajtani a parlagfű négyzetméteres területeken, ezt minden héten lesarlóztam, nehogy zavarjon valakit, de egyre jobban burjánzik a parlagfű, 3centisen is kezd virágozni. Megigértem a szomszédnak, hogy most már csinálok valamit, de nincs kedvem hetente gazt nyírni ott. Áram ki lett kötve, mert állam tuljadonában volt pár évig, onnan lett visszaszedve, így ki lett az áram kötve annak idején,. így fűnyírós megoldás nem megy.. max benzinmotoros, de azt nem veszek erre a célra, meg nem is vinné a térdig érő gazt. Lehet motoros kaszát bérelni napi 7500Ft-ért, ahogy néztem a neten, de napi 7500FT+az ott töltött munkám+oda vissza járás kocsival szerintem nem éri meg, mert 10.000ért már szerintem odajön valaki és levágja, ahhoz nekem nem kell ott melóznom..
Nincs kézi kaszám, azzal levágnám kis sport gyanánt.
Lehet azt kéne vennem?
Van valakinek a fészerben, amit már egyébként lomtalanításra tenne?
Vagy vegyek glialkát és gyomírtozzam le az egészet? Akkor viszont kisárgul az egész kert.
Fogadjak fel valakit aki levágja? na de hetente ezt sem fizetem ki egy olyan ingatlanra, amit nem használok.
Ötlet?