szia rbbj11,
írtam neked egy pü-t
szia rbbj11,
írtam neked egy pü-t
platina pí az alap neve, amire én gondoltam
Ajánlom ellenőrzését pl. mabisz lapon
"alapkezelésre gondoltam"
Rendben, akkor tessék: Beteszem állampapírba öt évre a pénzt, kérek egy százalék jutalékot és ezzel a rendkívül komoly erőfeszítéssel ötször akkora hozamot csinálok, mint ők, vagy akár Nyilasi. Hol is van akkor az a rengeteg pénz valójában? Ki is a sikeres? Azért valahol ott kezdődne az, hogy valaki "hozzáértőnek" merje magát nevezni, hogy legalább infláció feletti hozamot tud csináni, de azért illene az állampapír, de legalábbis a lekötött betétnél jobbat csinálni... ez meg erre sem képes. Mi előtt boruljak le mégis? Ott a megoldás arra, hogy leiskolázzam könnyedén a VM kötvényt. Akkor most én lettem Magyarország legjobb alapkezlője? Ne bosszants már...
Az alábbiak MÁR NEM a VM-ről szólnak, hanem a korábbi rendszerről, annak működéséről, illetve arról, hogy egyre inkább látható az, hogy például "mitől lett valaki sikeres".
Azt vedd észre, hogy amig korlátlanul ömlött a magyup által az államtól ellopott pénz a magafajtáikhoz, amivel nem kellett elszámolni, amivel kockázat nélkül seftelhettek, ügyeskedhettek, tehették át más számlára a pénzt, ahol nekik többet hozott, és ennyi. A világ rohadtul kiszámítható volt, könnyű volt benne játszani. Pláne milliárdokkal, amit alád tolnak. Ingyen. Amihez értenek, az az, hogy eddig is csak a szót f*sták, csak eddig az ő világuk volt (lopás, privatizáció, kirablás, állam átverése, adóbevételek ellopása), amiből könnyű volt ingyen élni munka nélkül. Az egyetlen ötlet ebben az, hogy erre rájöttek, rácuppantak és mivel mindenhol a világban ez látszódott, hogy ez a jó irány, ezért "zseninek" kiáltották ki őket.
Ahogy dolgozni kellene, tudást mutatni, mind megbuktak.
Aztán most, hogy az egész világ rájuk borult, mert nincs ingyen pénz, az ügyfelek meg morgolódnak, hogy nincs hozam és viszik el a pénzt, most elkezdik újra és újra felmondani a mantrát, hogy az állam igenis újra csatornázza hozzájuk az adóbevételeket, kótyavetyélje el a vagyont, mert azon "könnyű nekik hasznot csinálni", mert egyébként dolgozni kellene. Mostanában pont az látszik, hogy időnként megvillannak, mintha értenék a világot, de egyebekben csak a rendszer szidására képesek, de annak felfogására nem, hogy ma már ilyen a világ és méginkább erre halad minden. Amikor meg hall például VM egy ilyen baromságot, mint azt, hogy kastéyok, kúriák, várak értékesítése JOBB MAGÁNTULJADONBAN, mint ÁLLAMIBAN, arra rácuppan, mert "ezt más ismeri, ezt a zenét el tudja játszani, akkor gyorsan beszáll a kórusba".
Ettől viszont ez az egész ötlet például az akkora baromság, hogy csak zeng tőle a ház, mert az ilyen alakok tényleg képesek arra, hogy a saját gazdagodásuk érdekében eladnák a királyi várunkat is, meg ledózerolnák a belvárost undormány épületek érdekében, mert jobb lesz magánkézben a világ. Mármint, amiben neki csak a kezét kell tartani, de nem kell dolgoznia.
Basszus, Olaszországnak van sacc/kb 2000 milliárd EUR adóssága, az aki azt mondja, hogy ennek a csökkentése 50-60 milliárd EUR befolyása után értelmes, az kötöznivaló hülye. Mert ezzel a logikával az a baj, hogy nem lesz vége, és mindent kiárultat az országban, a házakat, hidakat, ingatlanadóztat, és a végén nem marad semmi az olaszok kezében, a profit meg az ilyenek kezében fog landolni, miközben a részvényeseik, kötvényeseik szemét pofátlanul alacsony hozammal szúrják ki. Mindenkit átvernek és erre mondjam azt, hogy ez ügyesség? Ez nem ügyesség, ez aljasság, ha már jelzőt kell rá aggatnom.
Erről az emberről tetszik beszélni?
2006:
"Már több mint két milliárd forintot kezel Magyarország legfiatalabb, október 14 óta működő abszolút hozamú befektetési alapja, a Vakmajom (VM) alap. A Concorde Alapkezelő által igazgatott instrumentum legnagyobb ügyfele egy meg nem nevezett nyugdíjpénztár (SIC!, SIC!, SIC!), amely a kétmilliárd forint java részét adta. A január 3-i állapot szerint a VM alap egy befektetési egységre jutó árfolyama 1,00677 volt, a tőkeállomány pedig jelenleg 2,1 milliárd forint – mondta a Világgazdaságnak Bilibók Botond, a Concorde Alapkezelő Rt. igazgatója. Most a Concorde-on kívül a Raiffeisen Bank fiókjaiban lehet belőle venni, januártól pedig a Takarékbanknál is. A forgalmazói jutalék legfeljebb 5 százalék. A befektetési döntésekben a Concorde nagyban támaszkodik a Vakmajom Team tanácsaira, innen származik a név is."
Haverok, buli, hype. Ennyire alacsony Magyarországon a színvonal, hogy ezzel a mínusz nulla teljesítménnyel valaki "legjobb" tanácsadó legyen Magyarországon (a VM-et jelenleg a Concorde alapkezelő kezeli). Tudod olyan ez, mint az év "üzletembere díj", erről is azt hitették el, hogy van mögötte tudás, pedig csak a korlátlan pénz és a "kit érdekel a kockázat" volt mögötte. Most hogy mást ne mondjak, nézzél már rá a VM (Vakmajom) kötvényre és sírd el magad azon, hogy négy év alatt összesen 10%(!!) hozamot nem hozott, vagyis ha csak egy évben állampapírba tette volna valaki a pénzét négy éve, akkor már több pénze lenne, ha meg végig betette volna állampapírba, akkor döbbenetesen agyonverte ezt a "legjobb alapkezelőt".
Ne röhögtess már, ha ez az "egyik legjobb alapkezelő", akkor a többi végtelenül sz*r.
Ja, hogy kik is hypolják ennyire?
Hát csak nem ugyanaz a kör, akiket én oly szívből utálok belterjessége és ideológiája folytán? Hát de bizony de:
http://www.vg.hu/penzugy/mit-tud-a-vakmajom-110807
"Benne van a Vakmajom néven ismertté vált befektetői csoport (Makara Tamás és Faragó Ferenc) VM alapja"
Magukon kívül kiket is tettek gazdaggá és hogyan is?
ebben most kivételesen egyetértek veled
nekem is ez a véleményem egy ideje
erre csak azt tudom mondani, keresni kell egy olyan helyet, ahol megfelelő ügyfélkör van ;)
Pl. osztrák v svájci privátbankok
esetleg pár embernek aláfeküdni :o) gondolom ez is gyorsítana :o)))
nincs ilyen ügyfél.
csak nagyügyfeleknél van ilyen.
nagyon nagyoknál.
itt mindenki rögtön akar meggazdagodni :o)
én meg rögtön bukom amint nyomást tesznek rám, vagyis nem én döntök szabadon és kérdezgetnek mit miért teszek a legrosszabb amikor ügyfél dönthet csak és amikor megmondja h ő mennyit akar keresni x idő alatt és amikor venni kéne nem vesz amikor meg eladni nem ad el, hanem várjunk még aludjunk rá egyet stb.
ezektől hülyét kapok.
aztán meg amikor mondom h ki kéne venni a pénzt, de nem és akkor már ott a nyomás mert több kell (nekem is h éljek is) növelem a pozit közben tudom nincs mögötte elég tőke és persze bukom és aztán kiderül h a tőke nem szabad tőke ... hanem kell valamire, na így nem lehet tőzsdén semmit se csinálni.
sztem meg ez az ami alap.
van nagypénz.
ott nincs nyomás.
ott lehet pf-t építeni.
alapkezelésre gondoltam, nem swing és egyéb kereskedésre, azért is írtam az alapkezelés szót.
Nyilván, ha a kisebbség is, de van olyan ügyfeled, ill. kéne legyen, aki min. 10-25 éves távlatban gondolkozik. És máris ott a lehetőség, hogy bizonyíts.
"Nagy pénz"....ezt a fogalmat is szeretem. Meg az "okos pénz"... ezek mind haszontalan fogalmak a hosszútávú siker szempontjából, ebben P.Lynch-csel kell egyetértsek.
Egyébként ha komolyan szeretnél alapkezelő lenni, és nagy alapé, lehet, más hozzáállással meggyorsítanád a dolgot.
Pl. olyan helyekre jársz, ahol adódik ilyen lehetőség? Pl. golf klubok, yacht klubok?
rajta vagyok az ügyön :o)
de ez nem erről szól.
voltak jó időszakok, amikor pl. ő kezdte.
azóta is abból él.
de a tudása beragadt, leragadt egy kaptafán.
és arról szól h egész más nagypénzzel "dolgozni" és sok kicsivel, akik mind rögtön akarnak meg havi szinten ... azzal nem lehet alapkezelni - ezt neked is tudnod kéne.
az alapkezelés a hosszabb távokról szól a befektetésről a hosszú távú jó fundás meglátásokról a sávosságról a nagypénzekről és arról h nincs rajtad semmiféle nyomás
a portfolió építés más mint a kereskedés.
bármikor kenterbe verném.
a mostani körülményű piacon, ami uyge elég kiszámíthatatlan :o)
ugyan már...ez a fajta összeesküvés elmélet már-már gyerekes fantazmagória. Olyanok ópiuma ez, akik hiányában vannak számos képességnek, ezért azzal vigasztalják magukat, hogy akárhova csak xy enged embereket.
Saját életem alakulása a cáfolata ennek a kicsinyes gondolkodásnak.
Te is lehetnél alapkezelő, még csak futni sem kéne utána, ha olyanok lennének az eredményeid, egyből mindenki téged keresne. Tedd ügyfeleidet 10.000 dollárból dollármilliomossá, garantálom, hogy állandóan csengeni fog a telefonod, hogy legyél alapkezelő, az más kérdés, hogy akkor már esetleg nem is fog érdekelni.
mert nem engedik oda, a tűz (a nagypénz) közelébe a jobbat :o) akkor látszódna, hogy fasorban sincs.
mégis tartósan sikeres a pénzpiacokon, és az egyik legjobb alapkezelő Magyarországon. De te a szokásos arrogáns stílusban ítélkezel. Nem lep meg.
hmm.
kótyavetye.
és ez szerintük jó.
kinek ?!
hát a conco mintha az írta volna h új koncepciójuk lesz.
ahhoz új emberek is kellenének új gondolkodással, mert ezakaptafa gondolkodás volt eddig és nem vált be.
sztem egy vak majom is hamarabb jönne rá és tanulna ...
:-D Nyugi. Pragmatikusan kell mindent fogadni.
"Tekintve, hogy a piacon nincsen újdonság, érdekesebb hírecskék.
1."The Italian government and numerous cities and other public agencies are putting billions of euros of surplus properties on the block as a way of raising revenue. Prime Minister Mario Monti's plan for the economy, which is close to final passage, includes the sale of 350 buildings along with cuts to public spending and other austerity measures. The government hopes to raise about €1.5 billion ($1.86 billion) through the property sales, according to the Agenzia del Demanio, the agency that manages the state's real-estate assets."
(wsj.com)
Ez üdvös lépés, az államnál bárki jobb tulajdonos. Egyébként a privatizáció lehet az egyik (részleges) gyógymód a déli (meg a francia) államok bajaira, egyrészt közvetlenül csökkenthető belőle az államadósság, másrészt a magánosítás a hatékonyság növekedésén keresztül emelheti a gazdaság növekedési potenciálját -szemben a megszorításokkal, amelyek rövidtávon biztosan visszavetik a növekedést."
"akkor most miért merül fel a felaprózás, tán azért, mert a menedzsment úgy látja, hogy egyéb (fundamentális) tényezők már nem állnak rendelkezésre, melyek emelni tudnának az áron? "
Szvsz ezzel a gondolkodással kellene sürgősen leszámolni, mert ez a farka csóválja az elefántot esete: Egy RT managementjének elsődleges feladata NEM AZ ÁRFOLYAM növelése, hanem az OSZTALÉK növelése, ha az elsődleges részvényesi érdeket nézzük, azaz az, hogy a befektetésére megfelelő hozam érkezzen.
Az csak a spekiknek az érdeke, hogy nyerni tudjanak a papírral azáltal, hogy az vagy trendszerűen emelkedik, vagy ingadozik - mert ide züllött a világ, de egyebekben pont az ellenkezőjével kellene törődni, azzal, hogy az árfolyam nem érdekel, mert a hozam megfelelő.
Mostanra pont oda jutottunk, hogy az osztalékfizetés a csoda, vagy inkább gyalázat, holott éppen ERRŐL kellene szólnia egy cégnek, illetve eleve ennek alapján kellene a részvényeket árazni.
Tegnapról:
"Olvasom, hogy:
"Amancio Ortega, who founded retailer Inditex SA, has bumped Warren Buffett from his perch as the world’s third-richest person. The 76-year-old Spanish tycoon’s fortune rose $1.6 billion to $46.6 billion yesterday, according to the Bloomberg Billionaires Index. That places him above the Berkshire Hathaway Inc. chairman, who has a net worth of $45.7 billion and had ranked No. 3 on the index since its inception March 5. Ortega’s wealth has surged 32 percent -- $11.4 billion -- this year amid a market rout in his native Spain, where policy makers are resisting pressure to formally request aid from the European Central Bank. "
(Source: Bloomberg)
Spanyol válság ide vagy oda, az igazán jól menedzselt cégeknek recesszióban is jól megy, sőt, ilyenkor derül ki igazán, melyik a jó cég.
---
Interjú az index.hu-n egy holland csajjal, hogy miért jött el a Szigetre.
" -Azért, mert azt hallottam, hogy Budapest a világ legjobb városa."
A bulik, meg a romkocsmák tényleg hatalmas turisztikai vonzerőt jelentnek, Budapest Európa egyik legjobb bulivárosa, ebben az igazán különleges, fedélzeti újságokban a repülőkön már külön cikkekben taglalják, hogy melyik hely a legmenőbb a városban. "The Hungarian Ruin Pub" - ez külön fogalom lett, teljesen magyar találmány, ez az igazi hungarikum.
Pl. Economist blog:
"Having survived the Nazis and communism, District VII is once again under threat: from property developers. Perhaps 40% of Budapest's Jewish quarter has been demolished since the collapse of communism and the streets are studded with garish new buildings. Many of the Romkocsmas are located on potentially prime inner-city real estate. Under intense pressure from civil society groups such as OVAS, which campaigns to preserve the Jewish quarter, development and demolitions have slowed right down. The recession also helped. With luck the Romkocsmas are now a permanent part of Budapest's cityscape."
Valami, amit teljesen a piac hozott létre nem kis részben a recessziónak is köszönhetően, az államnak/városnak semmi köze hozzá (sőt, utóbbi időben intézkedésekkel és verbálisan is üldözni kezdték a bulihelyeket), és a város egyik legnagyobb sikere lett - ezeken keresztül vibráló, élhető, szabad, trendi európai helynek tűnik Budapest. És nem elhanyagolható módon hozzáadnak a GDP-hez, teremtik azt - és nem elherdálják, ahogy a politikusok, akik egyetlen fillért sem teremtenek, csak szórják a piac által előállított pénzt.
The more you know Budapest, the more you like it. I love this city for its flaws as much as for its persistent personality. You'd never see a ruin pub on the Champs-Elysees, but that's the point. Thanks to the relaxed atmosphere, it's one of the easiest places in Hungary to connect with locals. That's why I like to tell people, if you're going to Budapest — even if you're a teetotaler — you need to experience a ruined pub. (msnbc.com)"
Itt a romkocsmás piacimádatánál azért megfeledkezik róla, hogy a hőn imádott piaca a nagy gazdasági növekedésben az ingatlanfejlesztés jegyében ledózerolta volna ezeket a helyeket.