Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#540376 KawaBazsy Előzmény: #540168

A kettővel ezelőtt linkelt Pappas az nem a Mercedesé, nem ő üzemelteti, max felügyeli vmilyen szinten.

#540326 lagwagoner Előzmény: #540168

Dehogynem értjük/értik, csak megint nem tisztáztad, mire érted amit írsz, csak most pontosítod, de addig is jól megsértve a forumtársat...hagyományosan :-)

#540168 Előzmény: #540105

"Hiába van pecsét, ha a számlán nem szerepeltetik az olaj pontos nevét vagy a szűrőt"

Az biztosan nem márkaszervíz, hanem csak annak hirdeti magát.

" http://etika.blog.hu/2010/01/28/opel_szervizozon_8_opel_markakereskedes_lehangolo_tesztje_2_nap_alatt"

No, én most megvilágosodtam. Az az alapvető probléma, hogy ténylet nem értitek, hogy én a márkaszervíz alatt nem a franchise kereskedők kutyaütő és csak hivatalból fenntartott szervízakármiiről beszélek, hanem még egyszer: A prémiumautok GYÁRI márkaszervizéről, azaz arról, amit maga a gyártó üzemeltet és felügyel. Ez Audi-BMW-Mercedes, és talán még pár esetében lehet összesen Magyarországon. Ha nem ezekről az autokról beszélünk, akkor semmi különbség aközött, hogy a "JJHJOKJF" Opel kereskedésbe viszed kendácsolni az autot, vagy máshová. Elég megnézni a Suzuki kereskedéseket (nem prémium), hogy mig korábban kerületenként volt tucatnyi Budapesten, most országosan van annyi. Nem véletlen és ebben nem csak az játszik szerepet, hogy csökkentek az eladások.

Egy 2-3-4 milliós új alapáru autonál (szinte) oly mindegy hová viszed, de egy 10+ új alapárunál már nagyon nem, feltéve, hogy 6-8 évnél fiatalabb az auto. Ezekben már olyan elektronika és alkatrészek vannak, amit nagyon kevés helyen tudnak javítani, de elqrni bárhol.

#540113 hosszhuszár Előzmény: #540105

Viszont ilyen is van:

egyik barátomnak nem működött a klímája az autójában.

Kérte, hogy segítsek neki.

Jó, gondoltam bevisszük a kárpát utcába.....azt mondta, csak oda ne, egy vagyont fog fizetni....mondom biztos nem, de Ő kizárta ezt a lehetőséget.

Klímásról klímásra jártunk, az egyik, a klíma kompresszort cserélte volna, a másik felújította volna, a harmadik beleberhelt volna valami más típusét, bontottat olcsóé...

Jó, mondtam, itt fejezzük be, bevisszük a kárpátba, egy hiba megállapításra, a költségeket átvállalom....

így is lett, ismerős felhív, fogadnak, mehetünk.

Odaérünk, lebeszélem az emberrel, mi a gond, és a lelkére kötöm, nehogy javítsanak rajta valamit, mert a barátomnak arra nincs pénze, csak tudni akarja mi a baja a klímának...mondja ok, érti.

15 perc, hozza ki a kocsit a műhelyből, adja a kulcsot, és hozzá teszi, kész van....a fejemhez kapok...

Azt mondja, nyugi 1 vezeték, az az 1 db vezeték volt lecsúszva a klímáról, már működik, és nem került semmibe....

tényleg veszett drága volt, és nyugodtan mondhattak volna bár mit, hibának....

Én is mellőztem a kárpát utcát, de egyszer nem égett valami izzó a műszerfalon, és este nagyon rossz volt, mert nem láttam amit kellett...elvittem a szerelőmhöz, szétszedte, de izzót nem talált, ráadásul úgy szerelte vissza, hogy nagyon nem tetszett....

elvittem a kárpátba, gondoltam, ez nem lehet olyan drága....

mondom mi a baj a munkafelvevőnek, röhög, aszongya, ott nem is lesz izzó, mert a motortérből jön a fény, egy száloptikával....:)))

#540111 taresz Előzmény: #540105

Elvittem egy helyi gumishoz a szekerem futóművet állítani. Azt mondja a tag, hogy bal trapézkar csere és kormánygömbfej is, de hagyjam ott mert megcsinálja és még az alkatrészt is beszerzi.

Mondom a tagnak, hogy kicsit furcsállom a dolgot mert most lettek kicserélve 2-3 hete az emlegetett alkatrészek. Az kizárt ripakodik rám. Biztos átbasztak. Kiszámlázták, de nem cserélték ki. Közöltem vele, hogy én vettem meg az alkatrészt és én személyesen cseréltem azokat, és ezért vagyok most itt. Ekkor már vörösödött. Kezébe adtam a pajszert, hogy akkor menjünk az aknába és mutasson rá a hibás alkatrészekre, mire közölte, hogy idegenek nem tartózkodhatnak a munkaterületen.

#540109 Dicsák Előzmény: #540105

Az egyik barátunknak autószervize van, volt nála egy alkalmazott, aki nem húzta sokáig, mert nehogy egy összetettebb hibát nem tudott feltárni, de szinte még egy keret sem tudott levenni, na ez az alkalmazott most egy márkaszervizben szervizvezető :)))))

Vettem egy autót, amit előtte márkaszervizbe hordtak, vezérléscsere, minden volt mielőtt megvettem, de ahogy ilyenkor kötelező elvittem lecseréltetni mindent. Tényleg volt vezérlés cserélve, csak egy kicsit el volt "rakva" néhány fokkal... éreztem is, hogy furán jár a motor, meg büdös is az autó. Na ennyit a márkaszervizekről.

Szaré-hugyé dolgoztatják az embereket, persze, hogy a jó szakik elhúznak, és csak semmirekellő, maszekoló (amit bele kellene tenni szervizkor az autóba, azt ellopják), szar "szerelőik" vannak.

#540107 lagwagoner Előzmény: #540105

Egyszer mentem munkába, és az úton láttam hogy áll egy sport kocsi mögötte olajcsík: Egy Aston Martin volt. Megálltam, hogy tudok-e segíteni. Meg se moccant, nem indult (elektronika tiltott). Ahogy álltunk a kocsi mellett, elkezdett füstölögni a motortér, gyorsan felnyitották, már szép kis tűzfészek volt ott. Vizem nekem se volt, hát dobálták rá a földet (komikus egy több tízmilliós autónál), hogy elaludjon, aztán siker, és mondták, hogy úton a segítség, köszönik szépen.... Valószínű itt is túltöltötték az olajat....

#540105 lagwagoner Előzmény: #538771

Ha külföldön lennénk, akkor _AT_-nak adnék igazat, itthon viszont neked adok :-)

Bár nem tudom, nincs ismeretem a prémium autószervizekről, de a népautóknál lehangoló a vélemény. Nem az a legnagyobb probléma, hogy "drágábban" dolgoznak a márkaszervizek, hanem drágábban dolgoznak és hanyagabb munkát végeznek, mint a márkafüggetlen szakik (akiknek ugye fontos a hírnév, pozitív szóbeszéd, hisz nincs mögöttük egy franchise, szerencsére internet van, meg forumok :-)) Én még senkitől nem hallottam, hogy ne fizetné ki a 20-30%-al magasabb díjat a szakszervizben, ha az az anyacég által előírt munkákat és alkatrészekkel, kenőanyagokkal dolgozna. Amit azonban a márkaszervizek jó hányada csinál az szégyen (természetesen itt is vannak kivételek). Hiába van pecsét, ha a számlán nem szerepeltetik az olaj pontos nevét vagy a szűrőt (direkt banális dolgokat mondtam, mert ezen is elcsúsznak), de eéőfordul, hogy nem ahhoz a motorhoz való levegőszűrőt rakják be :-) vagy csak kifújják. Meg mit számláznak és mit raknak be, az is gyanakvásra ad okot. Részemről ezért járok én is magán szakihoz, mert a márkaszervizekben volt egyfajta csalódás (sok dologra odafigyeltek, de csináltak kuszaságokat) és nem mehetek 100 km-eket egy jó márkaszervizekbe. Amúgy vannak franchise márkafüggetlenek szervizek is (Bosch, lavina) ezeket nem ismerem, ahová a mainstream modelleket szerintem jól szervizelik és sok helyen pecsételnek is, amit kötelesek a gyártók elfogadni (pár éve már érvényben van ez a törvény). Új (modern) Japán, koreai autót azonban én is márkaszervizbe vinnék, az egyedibb (itthon kevésbé ismert) megoldások miatt (bár a német -nem is annyira - új TSI motorokkal még vergődnek a magyar márkaszervizek, ami szégyen, gondolom megspórolják a továbbképzéseket, amit kötelezeővé kéne tenniük az anyacégeknek), és a japán/koreai itthoni márkaszervizekről elég jókat is hallottam. Gondolom a technikai fejlődés/megbízhatóság mellett a támogatottságra is odafigyelnek, nem hagyják elkanászodni a márkaszervizeket (itt-ott még arra se képesek, hogy informálódjanak az anyavállalat által ajánlott új olajokról/sztenderdekről. "Gyó az ahogy van" szellem uralkodik, tiszta szocVolán feeling).

Totalcaron olvastam még évekkel ezelőtt, hogy egy újságíró/blogoló kivitte ismerőse Audiját valamelyik német nagyvárosi márkaszervizbe (valamit tudott a tulaj, hogy nem itt vitte el) ahova kint szokta amikor dolgozik, és a megbízott sofőr csodálkozva vette észre a számlát, mert az nem volt több mint MO-n focusának szervizelése. No Comment.

És egy remek blog egy márkaszerviz "tesztről", na ilyeneket hallok én is:

http://etika.blog.hu/2010/01/28/opel_szervizozon_8_opel_markakereskedes_lehangolo_tesztje_2_nap_alatt

...és csak olajat akart cseréltetni csupán....mi lehet ha bajod is van?

#540078 hosszhuszár Előzmény: #540075

Nem ismerem, de ennyiért ajándék szerintem,,, a következő, 1,2xx azt hiszem..

van benne, 2 kiló simán...nekem most nincs rávaló, különben nem ajánlgattam volna...:))

#539175 Sumér harcos Előzmény: #539081

visszadtam a céges autot én is....:)nem tetszett:)azért heti 2500-3000km-et sikerült menni vele honapokon keresztül..

#539168 Sumér harcos Előzmény: #539081

végül jobban megnéztem,nem is olyan vészes....hirtelen szerteszét repedt bőrre emlékeztem..

mercibe egy vmi...ez a széria c rohadtul nem jön be...c-ből bejön az ősrégi bejön a legujabb,de ez sehogy...

#539081 KawaBazsy Előzmény: #539065

A cabrio egy szívó 2.0i kézi váltóval, nem kéne. De nem láttam még ilyet 1-el kezdődő árral.

A Merga viszont nem drága, ugyanez a kor s power a konkurenciánál (M3, RS4) dupla ennyi. Mitől lelakott?