"Barátom, Te akkora baromságokat tudsz írni néha(inkább gyakran, sőt mindig), hogy az már korhatáros.. [xxx]."
Látod, ilyen az, amikor valaki még fikázni is gyenge. Tudod mi ebben az évben az XXX.? Hát a junklimpiai játékok. Vagyis azt írod, hogy én ott versenyzek észben, te meg ezt fel sem fogod :)
"Még szerencse, hogy a manyuprablóktól"
Nézd, nekem nem voltak a haverjaim, akik ellopták és eltőzsdézték az állami adóbevételeket, ahová került, ahhoz sincs semmi közöm. DE az, hogy az állam visszaveszi azt, ami az államé, azzal nekem semmi bajom nincs. Persze vannak, akik a lopott pénzre igényt tartanak, de ők általában nyeretlen kétévesek szoktak lenni, ahogy ezt a köznépi szólásmonás tartja.
Azt viszont ettől függetlenül felfoghatnád, hogy ha ~1-3000 milliárd HUF NEM érkezik meg a tőzsdére és ott nem játszhatnak vele felelőtlenül, akkor az meg is fog látszódni a forgalomban. A hozzászólás lényegi része ez volt.
Merthogy az arról szólt, hogy emelkedhet a tőzsdén a forgalom. Nos, nem fog emelkedni véleményem szerint, mert:
- egyre kevesebben érzik azt, hogy ezzel munka nélkül lehet élni,
- egyre többen jönnek rá, hogy hosszútávon alig hoz többet, mint egy állampapír JÓ ESETBEN,
- és egyre kevésbé hisznek az emberek ebben a szerencsejátékban,
- amit az is igazol, hogy egyre több, korábbi nagy tőzsdei szerencsejátékos vonul vissza, akár a legnagyobbakra (pl. Soros) gondolunk, akár hozzájuk képest kicsikre, akik errefelé ezt a sportot űzték.
Egyszerűen megszűnt a hitelpiramis, összedőlt a régi rendszer, és ez történetesen nem magyar probléma, mert nálunk dőlt össze még talán a legkevésbé.
De az az aranykor, amiben az uzsorásoktól az államig mindenki a tőzsdébe öntötte a pénzt, mert ott munka nélkül többet hoz, mint ami munkával elérhető, annak vége van. Ezt pedig újabban már egy neves guru is szó szerint megmondja, amikor azt mondja, lehetetlen állapot az, hogy a GDP növekedéshez képest a részvények a dupláját hozzák tartósan hiszen a részvények azon vállalatoké, amelyek a GDP-t adják, ergo önmagában nem műkődőképes az a rendszer, és gondolkodásmód, ami a GDP-t meghaladó trendszerű és rendszerszintű profitról próbál értekezni.
Ez alól csak az lehet kivétel, ha állami adóbevételeket irányítanak át a részvényvásárlásba, mert az trendszerű növekedést generál, de ebből ugye az állam hasznot nem lát, a hiányt meg neki kell befoltoznia. Mondjuk például azzal, hogy nem nyulhatják le a manyupnak csúfolt trógerek a pénzt, évi 400(!) milliárd kiadástól menekül meg a költségvetés, méghozzá tartósan.
Számomra ez számít, az, hogy valahol egy zsíros uzsorás majd lenyúlja a pénzem, ahhoz semmiképpen sem férhetnék hozzá, az nem alternatíva ehhez képest, sőt, fel nem foghatom, hogy ez mitől lenne ahhoz képest alternatíva, hogy megtarthatom azt a pénzt, amit ellopnának tőlem.
De nem vagyunk egyformák, vannak mazochisták és hülyék is, ettől szép és kerek a világ.
Ugyanakkor a kerekséghez hozzátartozik, hogy hülyékkel márpedig nem vitatkozom, ezt ma már másnak is írtam.
Ha te nem tudod felfogni, hogy az állam által kivetett adók magáncégekhez irányítása önmagában elfogadhatatlan már az elképzelés szintjén is úgy, ahogy az errefelé történt, akkor úgysem értesz az egészből semmit.
BTW: A manyup pénzek szinte egésze meg van, mivel 1500 milliárddal csökkent az államadósság (úgysem érted, de leírom: Az állam azért adósodott el, és azért fizettél eddig rá kamatokat az adódból, hogy annak a töredékét felírják egy fecnire), 500 milliárdért megvettük a MOL-t, 100 milliárd bekerült a költségvetésbe (ezt tényleg feléltük), és ~800 milliárd még mindig meg van, amit az MNB is igazol.
BTW#2: azért az viccecs, hogy nyeretlen kétévesek és lámák akarnak pont nekem észt osztani... bár szokták mondani, hogy ez az igazi szeretet, az amikor valaki mindenét megosztja másokkal, még azt is, ami nincs.