Regisztráció Elfelejtett jelszó

Londoni Olimpia 2012

Napértékelő: Atlétika: …

#538481 Scipio

Napértékelő:

Atlétika: selejtezőben búcsúzott Kazi és Márton

Szinkronúszás: ahogy női párosunk is, fiatalok, lesz ez még jobb is

Kajak-Kenu: mindhárom ma induló egységünk döntős

Kézilabda: szerbek elleni nagyszerű győzelem, jöhet Izland a negyeddöntőben

Vízilabda: USA kiütve, következik Olaszország a negyeddöntőben

Birkózás: Deák egy győzelem, majd vereség és kiesés, ez volt a realitás

Boksz: sima vereség a negyeddöntőben, de Harcsa 19 évesen így is szép teljesítményt nyújtott a nyolcba kerüléssel, gratula!

Lövészet: Sidi 6. helye - és az olimpiai szereplése - csalódás, ebben több volt...

Re: nincs cím

#538383 banyaiz Előzmény: #538337

Lemostuk az amcsikat. Itt még Phelps sem segíthetett volna rajtuk. :)

Ez az első vlabda meccs amit idén néztem nem nagyon szeretem ezt a sportágat, de ez most tetszett látványos volt.

#538337 Scipio Előzmény: #538322

Nagyon nehéz emberként hova tenni, elképesztő színvonalú sárdobálásba ment bele már évek óta a szövetséggel, kívülállóként nem tisztem eldönteni, hogy kinek van igaza. De az idegeinek biztos nem tett jót...

Állítólag ellopták tegnap az irányzékát, hát nem tudom, eddig még mindig talált magyarázatot...

Bazz... Úgy tudtam este játszunk az amcsikkal, erre most kezdődött a meccs, iszkiri :))

#538322 banyaiz Előzmény: #538320

Izgalmas műfaj lehet. De egy ilyen olimpián a tét az tényleg nagyon komoly. Ezt fejben feldolgozni nem is értem , hogy lehet.

Esetleg úgy, hogy ha valaki teljesen ki tudja zárni a külvilágot és minden érzelmet verseny alatt. Futásban vagy úszás ott sem mindegy biztos ha kicsit jobban izgul de esetleg még ösztönző is lehet. De lövészet, kicsit megremeg a keze kész.

#538320 Scipio Előzmény: #538314

Nálunk nagyon komoly családi hagyományai vannak, bár én már nem folytattam ezeket, de volt szakértő mellettem :)

Sajnos 4 olimpia 12 számában elmaradni a várttól már nem szerencse vagy véletlen kérdése... Ebben világ és eu. bajnok és világcsúcstartó, összességében meg több tucat vb, eb, vk aranyérme van. Olimpiákon 12 indulásból 10 kiesés és 2 hatodik hely jött össze, félek a sikerek miatti, önmagára és a média-szurkolók által rárakott terhet nem bírja el... Gondolj csak bele 4 évig a kutya sem kívácsi a versenyeire, a tv még a vb-ket sem adja, aztán hirtelen ő lesz a legfőbb aranyesélyes médiaszereplőnk... Ráadásul anyagilag is hihetetlen nehéz helyzetben űzik a sportot, így egy érem - arany meg főleg - egy életre megoldhatná a gondjait, neki sajnos sok ez így együtt...

#538314 banyaiz Előzmény: #538307

Tetszik nekem ez a lövészsport. Nagyon komoly idegek biztos kéz és szem kell hozzá. Nézni nem annyira izgalmas, de művelni jó lehet.

Vsz egy olimpián az első 10-ből bárki nyerhetne egy ilyen számban kis lutri is épp aznap kinek jön ki jobban a lépés. Nagy különbségek nem lehetnek tudásban.

Deák kikapott :( Ha nem …

#538309 Scipio

Deák kikapott :( Ha nem jut a legyőzője a döntőbe, számára vége az olimpiának és lassan a pályafutásának is... Hosszú és szép volt, nagyon szimpatikus, csupa szív versenyzőt veszít a sportág...

#538307 Scipio Előzmény: #538289

És megint nem, ezt írtam az olimpia előtt: "Sidi egyértelmű aranyesélyes, a baj csak az hogy már 4-8 éve is az volt, de fejben soha nem bírta el, reméljük mostanra beérett"

Mekkora különbség a másik két lövész 6. helyhez képest... Ha 4 olimpián nem sikerült, nem tudom mit lehetne még tenni egy ötödikre... Nagyon sajnálom, de biztos nem annyira mint ő :(

#538303 Scipio Előzmény: #538291

Sok vita ment erről már régen is... Legyen jugó mintára csapatfejlesztés, kevés számú éremeséllyel, de nagy nemzeti kohéziós erővel, vagy sok egyéni számot eröltessünk, így sok éremesélyünk legyen... Mi erre mentünk el, szerencsére az utóbbi olimpiákon azért már vannak csapataink is...

Mivel anno kéziztem, nálam is egyértelműek a preferenciák :) A női pólósok meg egy nagyon szerethető csapatot alkotnak...

#538302 Scipio Előzmény: #538290

Persze, hogy nem:)

Én sajnos nem vagyok ilyen optimista, de majd egy hét múlva kiírom magamból, addig foglalkozzunk a sikerekkel, legalább ez a két hét teljen rózsaszín ködben:))

Re: szerbverés! :)

#538297 TrendMan Előzmény: #538294

Én úgy látom, hogy akármilyen tehetséges is N.L. eddig nem találták meg a helyét a csapatban és ezért bőven múltkori ömaga alattt teljesit a válogatott.

#538294 Krumenaker Előzmény: #538293

Az utolsó magyar (nagyon szép!) gól Nagy Lacié volt, de tényleg inkább védekezésben tett hozzá a csapat teljesítményéhez.

#538293 akpo7 Előzmény: #538248

Vedekezesben kellett Lacika is! Tamadasban meg ott volt Tamas es mindent belott, nem volt ertelme Nagyot visszahozni.

#538291 Dr. ursi Előzmény: #538289

én most legjobban a női vízilabdásoknak és a férfi kéziseknek drukkolok.

sztem izland is meglesz.

sőt.

egész nagyot merek álmodni mindkét csapattal kapcsolatban.

a férfi víziseknél hiányolom, hogy: biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. biros. lő. gól. :o)

#538290 Krumenaker Előzmény: #538278

Nem akarok energiát fektetni abba, hogy meggyőzzelek, én szurkoló vagyok, nem szakértő és adatbázis, és a benyomásaimat írom ide szurkolóként. Sok magyar úszónak tetszett a teljesítménye, sajnálom, hogy kevés érmet nyertek, de látom, hogy kiktől kaptak ki, és sejtem, hogy miért :)

Szerintem sok magyar tehetséget láttunk az olimpián, látom bennük a jövőt, ha neked más a véleményed, engem nem zavar, remélem téged se, hogy én így gondolom.

#538289 Scipio Előzmény: #538279

4. olimpiája, ha létezik magyar sportoló, aki megérdemelne már egy érmet, akkor az ő... Nagyon szurkolok, hogy összejöjjön neki... 14.45-kor indul a döntője!

Közben Deák megnyerte az első birkózómeccsét...

Kajak-kenu: mindenki döntőbe jutott...

Atlétika: mindenki kiesett...

#538278 Scipio Előzmény: #538086

"Más a bírálat (vélemény) és más a egyszavas minősítés."

Minden volt csak nem egyszavas, tények-adatok sorát tettem be eddig is a véleményem alátámasztására, tőled még egyet sem olvastam...

"Kiss nyilatkozatai pedig soha nem voltak alaptalanok"???

Ez tegnapi nyilatkozat: "A válogatott egésze pedig még két olimpiára kimehet, annyira fiatal és tehetséges versenyzők alkotják." WTF? Mint írtam, a női csapat már a zeniten van, jelenleg bármely 50-200-as szám magyar top20-át nézzük, nincs bennük 24 évesnél idősebb versenyző, 2016-ban Hosszú-Verrasztó-Jakabos-Mutina-Dara 26-28 éves lesz, már ha elindul, Risztov vsz ott sem lesz, 2 olimpia múlva meg szinte biztos, hogy senki nem fog indulni közülük - nem is tudom, hogy valaha indult-e 30 feletti női úszónk olimpián...

"Összességében sok fiatal sok jó eredményt ért el, országos csúcsok sorát produkálta" Újabb kamu, kíváncsi lennék mit szólnál, ha Kemény a szerb és montenegrói vereség után az ifi-junior vizilabdázóink idei eredményeit méltatta volna...

"három érmet igenis itt hagytunk Londonban! Kettőt Laci, egyet pedig Kis Gergő." Ha szerinte Hosszú nem hagyott ott min. egy érmet Londonban, akkor talán már most visszavonulhatna, mert kül- és belföldön minden szakember érem, sőt aranyesélyesnek tartotta...pl. Debreceni úszó eb-s idejével a kínai csodaúszók ellenére is dobogós lett volna 400-on...

"Gyurta első helyét minden várakozást felülmúlónak nevezte, kiemelve, hogy az elismerés megilleti Széles Sándor vezetőedző mellett " Arról a Szélesről beszél akit ő és Turi megpróbáltak "kinyírni" Gyurta hullávölgye alatt a lejárató pletykák belebegtetésével, Gyurtát pedig Kőbányára kényszerrel átigazolni, szerencsére nem jött össze... Ellenben sikerült átcsábítani a két legnagyobb női tehetséget Risztovot és Kovács Emesét, mindkettő szétesett és idejekorán visszavonult... De érdemes időnként Kis Gergő nyilatkozatait is figyelni a válogatottban folyó dolgokról...

Ez meg már tőled: "de az eredmények jöttek, lehet, hogy nem "a következő olimpia lesz a mienk" módon, vagyis emelkedő pályán, növekvő éremszámmal, de stabilan, és a magyar szakági sportviszonyok között egyedülálló módon (talán kajak-kenut leszámítva)." Nem, nem jöttek, legalábbis nem úgy.. 1999-re sikerült hosszas "harc" után kigolyóznia Széchyt az úszóválogatottból, tanulságos az eredménysoraik összehasonlítása: 1988: 4 arany 2 érem 43 pont. 1992: 5 arany, 4 érem 59 pont, 1996 3 arany 3 érem 38 pont. Jön Kiss, 2000: 1 arany 0 érem 14 pont, 2004: 0 arany 2 érem 21 pont, 2008 0 arany, 3 érem 20 pont, London 1 arany 1 érem 21 pont...

A visszaesés egyértelmű, különösen aranyban, a pontokból meg az is egyértelmű, hogy nem voltak igazak a "ez nem a mi olimpiánk, de majd a köv." tipusú állításai, ahogy az sem, hogy jönnek a fiatalok, hiszen 2004 óta a férfiaknál és a nőknél is ugyanazok adják a válogatott gerincét, csak Kis és Kapás csatlakozott be 4 éve...

"Node már ne is haragudj, de a magyar focit és úszást összehasonlítani?!" Nem a sportágakat, hanem a vezetői nyilatkozatokat és a mögöttük lévő mentalitást állítottam párhuzamba... Nem mellesleg egy összehasonlításnak még véletlenül sem alapfeltétele, hogy alanyai azonos szinten legyenek :)

#538275 Scipio Előzmény: #538272

Sikerült!!! 8. helyen a 4-es szétlövést egy tized ponttal megnyerve benn van a döntőben :))