275nél volt..
itt tudod megnézni őket: http://www.erstemarket.hu/pages/erste-certifikat/2
275nél volt..
itt tudod megnézni őket: http://www.erstemarket.hu/pages/erste-certifikat/2
Nem macera cash-el váltani állandóan, rizikó is kp-vel mászkálni, utána kell menni, plusz a kamatok?
hol van ennek a turbo long certinek a kiütési szintje és hol lehet megnézni ezeket?
Egyébként nem hiszem, hogy egy Erstén múlna, hogy hova megy az árfolyam.
Eurpln ugyanígy rallizik. Plnhuf 3 hónapja egy 2-3%-os sávban mozog, kéz a kézben ralliznak.
nem certizek....csak fizikai cashben utazom, és már csak annyit, amitől nem kapok infarktust...egyelőre nem kapok, mert mindent elvisznek a váltótól....
Nem kell semmiféle jegybanki eszköz a Ft gyengítéshez. Elég a kancsal félbolondról levenni a szájkosarat. :)
3,5%-os jegybanki kamat nem mostanában lesz nálunk. Esetleg akkor tudom elképzelni, ha lesz egy Imf megállapodás, és mellette a világban valamilyen nagyon komoly bizakodás alakul ki a növekedésben, és abban, hogy az EU-s problémákra megvan a megoldás.
itt a kisember is ezt csinálja...én is az vagyok...összehasonlít, és ahol olcsóbb ott veszi...
275.4
mindjárt az erste is beszáll, és átviszik a 274.9-re
reménytelen vagy.
ne a szűk sznob rétegedből indulj ki :o) gondolkodj nagyban, kreatívan és globálisan és reálgazdaságban.
fog menni ? :o)
szvsz erős forint az importnak kedvez, hisz én is akkor megyek osztrákba bevásárolni, ha erős a huf az eurhoz képest..
mit nem lehet ezen érteni ?
igen.
azé mert most tud venni 2-3% közötti reálhozammal jó kötvényt amit mindig visszafizetnek és nem írnak le mint a görögöt meg ki tudja mi lesz a sapnyollal stb.
ettől jobb reálhozam sehol sincs.
csak eurban.
de attól most tartanak még.
mert mi lesz euval ugye probléma.
utána már csak nulla v negatív reálhozammal kapja meg a mi kötvényümket is ahogy a németet.
nem.
ugyanis ha egy export dübörög - lásd 1998-2002 - akkor az erős forint se tudja megállítani, főleg,hogy a legtöbb cég eurban számol el mindent.
és az erős aforint a belső fogyasztásnak kedvez azaz nem import termékekekt fogyasztunk hanem hazait :o) ami újból generál bevételt államnak is generál ja tovább a fogyasztást is és még az exportot is és a fizmérlegről nem is szólva.
ath-ról hallottál már ... ? :o))))))))))
lehet annyi de sak relatíve, tehát ténylegesen nem.
értsd a kamatcsökkentéssel mondjuk 4,5% -on egy 270-es forint is 310-esnek felel meg !
Akkor a huf, most a kamatcsökkentést árazza, erősödéssel?
Attól nem tartana senki, hogy tavaszig egy (számot nem írtál, de mondjuk a 270es shortosok kivégzése miatt mondjuk 245?) körüli árfolyam esetleg kinyírja az exportot?
Demján sem 270et szeretne hanem talán 310 -15 körülit, nem emlékszem pontosan, ja és nem tavasszal.
Én az első pozival benn állok 276on
a gazdaságpolitikánk vezérelte jelölte ki az utat.
külf. már rájött :o)
nézd, a tőzsde előre áraz.
most azt árazza h tavasztól drasztikus kamatcsökkentés jön.
és devizaadósság visszafizetés.
és hogy csak forintban v más erős térségi devizákban bocsátunk ki kötvényeket (ez amúgy keresztbe is menni fog) értsd török és azeri csak első lépés és ahogy mi a törököknél úgy a törökök meg nálunk fognak kibocsátani.
amikor jövőre áprilisi tréfaként :o))) 3,5% lesz az alapkamat akkor már dúskálni szeretnének a magyar papírokban külfiek
és amikor áprilisi ráadás tréfiként a devad is visszafiz ker, akkor majd lesz egy kis jbk függetlenségi műcécó (mert egyébként a jb a nemzeté és nem a nemzetköziségé) akkor majd gyengi forint indul és sztem rá is fognak segíteni még a kossuth térről :o) de inkább a jegybankból ... de már nem kamatyvágással.
kicsit gondolkodni kéne.
szétnézni a jb eszközök között.
ilyesmi.