Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: nincs cím

#538259 banyaiz Előzmény: #538256

Nem macera cash-el váltani állandóan, rizikó is kp-vel mászkálni, utána kell menni, plusz a kamatok?

#538258 ikszf Előzmény: #538249

hol van ennek a turbo long certinek a kiütési szintje és hol lehet megnézni ezeket?

Egyébként nem hiszem, hogy egy Erstén múlna, hogy hova megy az árfolyam.

Eurpln ugyanígy rallizik. Plnhuf 3 hónapja egy 2-3%-os sávban mozog, kéz a kézben ralliznak.

#538256 Euroman Előzmény: #538249

nem certizek....csak fizikai cashben utazom, és már csak annyit, amitől nem kapok infarktust...egyelőre nem kapok, mert mindent elvisznek a váltótól....

#538255 banyaiz Előzmény: #538176

Nem kell semmiféle jegybanki eszköz a Ft gyengítéshez. Elég a kancsal félbolondról levenni a szájkosarat. :)

3,5%-os jegybanki kamat nem mostanában lesz nálunk. Esetleg akkor tudom elképzelni, ha lesz egy Imf megállapodás, és mellette a világban valamilyen nagyon komoly bizakodás alakul ki a növekedésben, és abban, hogy az EU-s problémákra megvan a megoldás.

#538241 Euroman Előzmény: #538236

itt a kisember is ezt csinálja...én is az vagyok...összehasonlít, és ahol olcsóbb ott veszi...

#538236 Dr. ursi Előzmény: #538234

reménytelen vagy.

ne a szűk sznob rétegedből indulj ki :o) gondolkodj nagyban, kreatívan és globálisan és reálgazdaságban.

fog menni ? :o)

#538234 Euroman Előzmény: #538192

szvsz erős forint az importnak kedvez, hisz én is akkor megyek osztrákba bevásárolni, ha erős a huf az eurhoz képest..

#538194 Dr. ursi Előzmény: #538184

mit nem lehet ezen érteni ?

igen.

azé mert most tud venni 2-3% közötti reálhozammal jó kötvényt amit mindig visszafizetnek és nem írnak le mint a görögöt meg ki tudja mi lesz a sapnyollal stb.

ettől jobb reálhozam sehol sincs.

csak eurban.

de attól most tartanak még.

mert mi lesz euval ugye probléma.

utána már csak nulla v negatív reálhozammal kapja meg a mi kötvényümket is ahogy a németet.

#538192 Dr. ursi Előzmény: #538182

nem.

ugyanis ha egy export dübörög - lásd 1998-2002 - akkor az erős forint se tudja megállítani, főleg,hogy a legtöbb cég eurban számol el mindent.

és az erős aforint a belső fogyasztásnak kedvez azaz nem import termékekekt fogyasztunk hanem hazait :o) ami újból generál bevételt államnak is generál ja tovább a fogyasztást is és még az exportot is és a fizmérlegről nem is szólva.

ath-ról hallottál már ... ? :o))))))))))

lehet annyi de sak relatíve, tehát ténylegesen nem.

értsd a kamatcsökkentéssel mondjuk 4,5% -on egy 270-es forint is 310-esnek felel meg !

#538182 kissat Előzmény: #538176

Attól nem tartana senki, hogy tavaszig egy (számot nem írtál, de mondjuk a 270es shortosok kivégzése miatt mondjuk 245?) körüli árfolyam esetleg kinyírja az exportot?

Demján sem 270et szeretne hanem talán 310 -15 körülit, nem emlékszem pontosan, ja és nem tavasszal.

Én az első pozival benn állok 276on

#538176 Dr. ursi Előzmény: #538165

a gazdaságpolitikánk vezérelte jelölte ki az utat.

külf. már rájött :o)

nézd, a tőzsde előre áraz.

most azt árazza h tavasztól drasztikus kamatcsökkentés jön.

és devizaadósság visszafizetés.

és hogy csak forintban v más erős térségi devizákban bocsátunk ki kötvényeket (ez amúgy keresztbe is menni fog) értsd török és azeri csak első lépés és ahogy mi a törököknél úgy a törökök meg nálunk fognak kibocsátani.

amikor jövőre áprilisi tréfaként :o))) 3,5% lesz az alapkamat akkor már dúskálni szeretnének a magyar papírokban külfiek

és amikor áprilisi ráadás tréfiként a devad is visszafiz ker, akkor majd lesz egy kis jbk függetlenségi műcécó (mert egyébként a jb a nemzeté és nem a nemzetköziségé) akkor majd gyengi forint indul és sztem rá is fognak segíteni még a kossuth térről :o) de inkább a jegybankból ... de már nem kamatyvágással.

kicsit gondolkodni kéne.

szétnézni a jb eszközök között.

ilyesmi.