Regisztráció Elfelejtett jelszó

Londoni Olimpia 2012

Nem semmi meccs volt :) …

#538272 Scipio

Nem semmi meccs volt :) Végre többen is hozták magukat, Mocsai személyében klasszisteljesítmény is akadt, így megnyertük a "virtuális" nyolcaddöntőt. Izland ellen mindig óriási küzdelemre kényszerülünk, mostanság inkább kevesebb, mint több sikerrel, de ez a továbbjutás megadhatja azt a lökést, ami a 4 közé repíthet minket...

Sidi... Szétlövésben a döntőért, az arany már elúszott, de egy érem még összejöhet, ha bejut...

Re: szerbverés! :)

#538250 Krumenaker Előzmény: #538248

Játszott, de gólt keveset lőtt (2), Mocsai és Császár vitte ezúttal hátán a csapatot... Előbbit még nem láttam ilyen jól játszani.

#538248 TrendMan Előzmény: #538238

Én is pesszimista voltam és ugyan csak az origo-n tudtam követni, de úgy tünik, hogy Nagy L alig játszott és a hiánya jót tett a csapategyégnek ...... ???

Re: szép volt Krisztián!

#538242 banyaiz Előzmény: #538072

De jól állunk, 2 arany is egy nap alatt és egy bronz. Megelőztük É-Koreát is , ez mindenképpen presztizskérdés. :)

Nem hittem Berki , és Pars megcsinálja ekkora nyomás alatt, erre hozták és még birkózásban is érem. Szép volt.

#538229 Zotya32 Előzmény: #538228

szép volt... félidőben nem hittem benne, hogy sikerülhet... holnapután folytatás... mondjuk Izland ellen necces lesz

Re: nincs cím

#538210 Krumenaker Előzmény: #538110

Most nagyon az Olimpia körül forgunk, és több volt az elvárás, mint ami eredményben bejött úszásban , de én azért továbbra is azt mondom, hogy van bázis, vannak tehetségek, és eredmények is vannak, lásd, pl. az EB-szereplést. (Amit részben az Olimpia is visszaigazolt, mert olyanok, akik csak helyezettek lettek, pl. Hosszú, úgy lettek helyezettek, hogy csak Európán kívüliek előzték meg őket.)

Nem tudom, milyen köpködésre gondolsz - nem szoktam nyilatkozatokat olvasni, nekem az jött le (pl. Cseh nyilatkozataiból), hogy nagyon korrekten saját magát hibáztatta, senkire nem mondott semmi.

#538204 BudFox Előzmény: #538201

volt olyan kalapácsvető akinek az 5. olimpiája volt ez...hm...a súlylökők is brutál nagydarab fickók voltak....130-140 kilósak..ott sem számít annyira a kor.

Ez olyan mint a teke...volt itt nálunk tavaly még egy bácsika, 66 éves volt, de a Szuperligában dobott , mert simán befért a 21-30-36 évesek közé .-)

#538201 Krumenaker Előzmény: #538112

Igen, valami olyasmi megfogalmazás volt, hogy "Pars most akár két aranyérmet is nyerhet egyszerre" :)

Hát... az érdekes lenne, ha visszamenőleg elkezdenének érmeket újraosztani, mert ha négy évet visszamegyünk, akkor elvileg bármennyit visszamehetnénk, húszat is, harmincat is (ha lennének akkori minták, amiket újra meg lehet nézni).

Nagyon sok öreg, több olimpiát megjárt versenyző volt most a kalapács-döntőben, és hát lehet, hogy már nem kokszolnak - rájöttek, hogy az egészségük fontosabb -, az eredményeik nagyon messze voltak a legjobbjaiktól. Márpedig egy dobóatléta még 30-40 között is lehetne csúcson, dobhatna szép nagyokat...

#538123 BudFox Előzmény: #538112

Magasan verte a többieket Pars Krisztián.

Apropó, az öreg Pali bácsi. akinek a fényképét mutatták, aki meghalt...ő amatőrben festő is volt...itt a kávéházban mi csináltunk a festőklubnak két bemutatót is...volt itt nálunk nem egyszer, nagyon barátságos kis öreg volt....no és jó edző.

#538118 Előzmény: #538078

Azért nézzed meg az oroszokat is, döbbenetes, hogy mennyi második-harmadik helyük van.

BTW: Éremtáblázatot mindenfelé találok, de ponttáblázatot sehol sem. Van valakinek ötlete, hogy az merre lelhető fel?

#538112 Előzmény: #538085

Nekem az volt a furcsa, hogy valójában az egész verseny olyan álmos és lagymatag volt, valahogy úgy nézett ki, hogy Pars dobott egy nagyot, a többiek meg dobálgattak, de semmi lelkesedést nem láttam rajtuk, olyan "úgysem nyerünk" volt a hangulat, Pars pedig félelmetesen higgadt és nyugodt volt az elejétől a végéig.

A legjobb azonban az a kommentátori beszólás volt, hogy ha most kiszórják végre a nyilvánvalóan kokszolt korábbi "nagyágyúket", akkor Pars akár több Olimpiáról és több érmet is nyerhet egyszerre, mert a dobogóra kerülhet Londonban és Pekingben is :)

#538110 Előzmény: #538043

Aki igazi világklasszis, annak azt is fel kell ismernie, hogy vissza kell vonulnia, mert már nem alkalmas a feladata ellátására.

EGYEDÜL az úszóknál megy ez a kommunizmusból visszamaradt mindenkire köpködés, pedig annál nyilvánvalóbb lúzerséget, hogy nem számítanak arra, hogy a felpsz nevű doppinggyár arra fog menni, hogy Csehet megszivassa, az óriási hiba volt. Egyszerűen elqrta a taktikát, egy ilyenért pedig bocsánatot kell kérni, nem pedig másokat okolni. Ebből a szempontból érdemes Mocsait, vagy Keményt megnézni, bizony, vannak akik tudnak változni, és vannak, akik nem.

Ha pedig megnézed az elmúlt 12 év úszás eredményeit, akkor inkább azt mondanám, hogy ilyen teljesítmény ELLENÉRE is voltak olyanok, akik képesek voltak nagyot nyújtani. És ha végignézed, hogy mennyire NÉHÁNY személynyi volt valójában az úszás sikerünk, akkor pont azt fogod látni, hogy valójában nem volt mögötte semmi, nincs széles bázisunk, ha van egy sikersportoló az nyeri az érmeket, de más labdába se rúg mellette. Cseh nem hozta a várt eredményeket, és máris az egész úszás a béka feneke alatt van, mert valójában rá hivatkozva mentek ki "bulizni" az úszók, miközben semmit sem produkáltak mondjuk a cselgáncsozókhoz képest. És ott látszik leginkább a különbség, nem egy "sztárra" van kihegyezve a csapat, hanem nagyon is jó sportolók vannak, akik közül mindenki esélyes és tulajdonképpen mindenki helyt is állt: Azaz nem kérdés, hogy mindenkit érdemes volt kiutaztatni.

Node ez tényleg elmondható lenne az úszókról a látványos leszereplés után? Azért ennyire nem lehet mindenkit pont elrontani a versenyekre...

MÁS:

http://sportgeza.hu/2012/london/cikkek/ujabb_bokszmeccs_fulladt_botranyba/

Azért egyre inkább látható, hogy alibizés megy sok számban és ez a bírókat nem zavarja, ennek a csúcsa az a tollaslabda volt, ahol a legjobb négyet zárták ki... nem véletlenül zavart az a cselgáncsban is, hogy "elfutással győz a grúz".

#538086 Krumenaker Előzmény: #538080

Más a bírálat (vélemény) és más a egyszavas minősítés.

A demagóg ígérgetés az alaptalan ígérgetést jelenti, Kiss nyilatkozatai pedig soha nem voltak alaptalanok, mert szándék, munka és tényleges esélyek álltak mögöttük. Szakmailag elmondhatod, hogy ez hányszor nem vált valóra szerinted, mert XY nem váltotta be a reményeket, NN megrekedt ifiszinten stb, - de az eredmények jöttek, lehet, hogy nem "a következő olimpia lesz a mienk" módon, vagyis emelkedő pályán, növekvő éremszámmal, de stabilan, és a magyar szakági sportviszonyok között egyedülálló módon (talán kajak-kenut leszámítva).

A focival volt párhuzamod annyiban jó, hogy ott tényleg semmilyen eredmény nem jött, és láthatólag nem is nagyon dolgoztak rajta, hogy legyen eredmény, vagyis alaptalan ígérgetés ment-megy csak évtizedek óta... Node már ne is haragudj, de a magyar focit és úszást összehasonlítani?! Hozzáállásban, elvégzett munkában, alázatban ég és föld a különbség.

#538085 Krumenaker Előzmény: #538072

Öröm volt nézni Pars szép és magabiztos versenyzését! Újabb arany, gyönyörű! :)

(Remélem a pisi is rendben lesz - nem akarok ünneprontó lenni, de ami az elmúlt években a magyar dobókkal történt...)

Hétfői indulóink: Atlét…

#538081 Scipio

Hétfői indulóink:

Atlétika: sajnos diszkoszvetőink idejekorán elvéreztek..., Kazi 800-on és Márton a női súlylökésben egyáltalán nem ügyetlen versenyzők, de nagy bravúr lenne a selejtezőből való továbblépésük...

Kajak-Kenu: megkezdődnek a selejtezők, mind a három szám, amiben idulunk aranyesélyes, így nem szabad, hogy gond legyen a döntőbe jutás...

Kézilabda: ki-ki meccs a szerbekkel a negyeddöntőért, nagy formajavulás kell, de bennünk van...

Birkózás: Deák már túl a csúcson, minden győzelem siker lenne tőle, de reménykedjünk egy szép pontos/érmes búcsúzásban

Boksz: Harcsa a négy közé jutásért lép a ringbe, nem lesz egyszerű feladat...

Vizilabda: USA az ellenfél, remélem további formajavulás jön és ha nem is könnyedén, de hozzuk a meccset

Sportlövészet: Sidi világ- és európabajnok, valamint világcsúcstartó ebben a számban, csak rajta múlik, hogy sokadik olimpiáján egyszer végre sikerül kihoznia magából ami már régóta benne van, azaz legalább egy érmet...