Regisztráció Elfelejtett jelszó

Londoni Olimpia 2012

Ejj, ez szép volt Kriszt…

#538048 Csusza

Ejj, ez szép volt Krisztián, gratulálunk, és köszönjük!!!

Nem értek a tornához, de ezen még én is láttam, hogy tökéletes gyakorlat volt, öröm volt nézni.

Re: szép volt Krisztián!

#538047 Kissherceg Előzmény: #538045

gyönyörű gyakorlat volt, ámulatba ejtett.

Parsra raktam egy kisebb összeget, gyerünk!!!!

szép volt Krisztián!

#538045 gufoo

Gratulálok, állj a többiek mellé, s ha lehet, szoritsatok helyet másoknak is még :)

a harmadik arany

#538042 Krumenaker

Gyönyörű gyakorlattal nyert Berki, fantasztikus talpraállás a selejtezőbeli teljesítmény után, GRATULA! :)

Bizony a hazai pálya erősen lejtett, az angol nincs ugyanabban a kaliberben, mint Berki, mégis úgy kezelték, , mint aranyesélyest - szerencsére Berki ezzel is megküzdött, ez az igazi sportemberi nagyság!

Re: nincs cím

#538040 kápé Előzmény: #538028

Kiss László a riói olimpián már nem akar az úszók szövetségi kapitánya lenni.

"Az újabb olimpia felkészülés kezdeteinél mindenképpen ott leszek, 72 évesen azonban hosszabb távú terveket már ne forgasson a fejében az ember, a teljes négy évet nem fogom kitölteni a posztomon."

Tökéletes gyakorlat, kor…

#538037 Scipio

Tökéletes gyakorlat, korrekt pontozás, gyönyörű győzelem!!! SZÉP VOLT KRISZTIÁN!!!

Vid négy év múlva javíthat, a döntőbe jutásért óriási kalaplengetés jár neki is!

Ahogy a pólóslányoknak is :) Végletekig kiélezett meccsen egy gólos győzelem és elődöntő! Innen már minden csak hab a tortán...

Birkózóinknak nem volt szerencséje, Bácsi Joó után a második sérültünk, pedig szép reményei voltak, jobbulást testben és lélekben is! Módos a sportág klasszisába futott bele és nem vallott szégyent, a vigaszág még talán nyitva...

Az angolok szeretnek, ha…

#538035 Damn Jones

Az angolok szeretnek, ha Chris Barclay vagy Berkeley lenne a neve... Ezt csak azert mondom, mert angolul neztem vegig a kozvetitest, es hat a magyar sportolok nevenek kiejtese,hm. nem megy nekik. A dontetlennel megijedtem, nem tudtam, mi alapjan fognak donteni. Szep volt!

szép volt Krisztián!!! h…

#538034 vincentlauria

szép volt Krisztián!!! hozta a kötelezőt és ez a legnehezebb!! óriási gratula!!! hajrá Magyarország!!!!

#538028 Scipio Előzmény: #538025

Nem is annyira veled vitázom, mint inkább a Kiss László féle demagógiával. 2000 óta minden olimpia előtt elmondja, hogy fiatal a csapat és igazából nem ez, hanem a következő lesz a "mi" olimpiánk. (Csak zárójelben a fociban is ezt hallottuk évtizedekig, csapatot építünk és majd a köv. selejtezőn kijutunk, Egervári programja is ez...)

Ehhez képest férfiak 2004 érmesek Cseh, Gyurta... 2008 éremesély Cseh és Gyurta, pontra Kis és Kerékjártó, 2012: éremesély Cseh és Gyurta, pontszerzés Kis... Akkor most beszéljünk a kinevelt utánpótlásról :))

Lányok: már 2004, azaz 3 olimpia óta a Verrasztó-Jakabos-Hosszú-Risztov-Mutina ötös a gerinc, ehhez csatlakozott Pekingben Dara és Kapás, volt még a doppingbukott Szepesi és a fejben szétesett Kovács Emese ill. Boulsevitz ennyi... London semmi jelét nem adta, hogy 2016 Rióra ez a lista komolyan bővülni, fog...

Persze voltak fiatalok Londonban, pl. az említett Szilágyi-Sztankovics, de voltak 2008-ban is: mi lett a 4 évvel ezelőtti fiatal lányokból, hol van már Bor Katalin (200 mell), Boulsevicz Beatrix (200 pillangó), Dobár Éva (50 gyors), Nagy Réka (800 gyors), Pecz Réka (100 mell), Tompa Orsolya (100 gyors és 4x200 gyorsváltó)...

Szóval megláthatjuk kinek lesz igaza, de még mindig nem értem miféle bíztató (női) utánpótlás reményeket/esélyeket mutatott ez az olimpia...

#538017 Scipio Előzmény: #538004

Fogalmam sincs miből "látszik" neked a "nagyon erős aranyban gondolkodás" - pont úszásban, ahol eleve max. 2 aranyesélyünk volt - ill. a "tizenéves csúcsrajutás" elmélete, mert a hozzászólásaimból biztos nem :))

Ellenben leírtam még az olimpia elején :" ha hozzák a legjobbjukat vagy aközelit, akkor nálam egy 16. hely is szép helytállás " Mindenkit saját magához, a saját és a szakma elvárásaihoz mérek, nem az ellenfelekhez, pláne nem a saját álmaimhoz :)

Az úszóknál már napok óta attól hangos a szakma és a sajtó, hogy mit szúrtak így el a formaidőzítésssel, a Gyurta testvérek, Pulai, Balog, Kapás, Dara és Kozma tudta hozni a legjobbját a fő számaikban, a többiek még az idei eredményeiket sem, nemhogy a legjobbjukat...

Kapás az olimpiai döntőjével már nem reményteljes ifi, előtte sem volt az... Fejlődés persze még sok lehet benne, különösen hosszútávban, ami jellemzően nem a tizenévesek száma...

"Meg mások is, akik most csak döntőbe jutottak, esetleg helyezést értek el." Ez egy szép balladai homályos válasz, arra a kérdésre, hogy kiket látsz a reménytejes utánpótlásnak a lányoknál... Hosszú és Jakabos volt döntős Kapáson kívül, Verrasztó elődöntős és ennyi. Nekik ez volt/lett volna életkoruknál, állapotuknál fogva a csúcsolimpiájuk... Jelen állás szerint az immár 3. olimpiájukon induló Verrasztó-Hosszú-Jakabos (mellettük esetleg Dara-Mutina) adhatja a gerincét a riói csapatnak is, már a ha kitartanak addig, mellettük az említett Kapás a döntőesélyes... Az általam említett Szilágyi-Sztankovics kettős közül talán valaki még beérhet, de erre semmi garancia... Szóval még mindig nem értem miféle reményteles utánpótlást véltél felfedezni az olimpián... Ezért érzem a női csapat betlijét magyarázó szakvezetési demagógiának - amit ezek szerint már a szurkolók is kezdenek bevenni - az utánpótlás riói esélyeit...

Fiúknál vegyes a kép, vannak csúcsközelben lévő úszók: Cseh és Gyurta, Kis és itt már valóban feltűnt néhány tehetség: Biczó, Bernek, Pulai, Balogh, kisGyurta stb., itt már sokkal több esély van egy komoly csapat felépítésére, csak jellemzően a magyar úszók évekkel maradnak el valahol az ifi-felnőtt átállás során a világtól, erről Biczó kapcsán írtam, az oka rejtély számomra... Ilyenkor sokan végleg eltűnnek a süllysztőben ill. reményteljes úszók esnek vissza a középszerbe lásd. pl Molnár Ákos esetét... De náluk tényleg komoly esély van egy ütős és sok döntős-ponszerzős csapat felnövésére Rióra...

#538004 Krumenaker Előzmény: #537965

Egyfelöl látszik, hogy nagyon erősen aranyéremben gondolkodol, meg a csúcsrajutást is tizenéves korra teszed (ahogy a tendencia is tényleg erre mutat).

Kapás messze nincs csúcson, és számtalan érmet fog még nyerni Magyarországnak különféle világversenyeken. Meg mások is, akik most csak döntőbe jutottak, esetleg helyezést értek el.

A nagy sztárok, olimpiai bajnokok egyre rövidebb ideig lesznek jelen, lassan az "egyolimpiás" bajnokok kora jön el, ezek a legmodernebb vegyületekkel tuningolt sztárok, akik 25 évesen már szívbetegek lesznek...

Értelemszerűen a magyarok ezekkel nem fognak tudni versenyezni, mert anyagilag nem állunk úgy. Nekünk tehát továbbra is marad a szívós munka, a gyengébb (kimutatható) szerek óvatos használatával, és az, hogy az úszóink 25-30 évesen is még versenyezzenek a tinik ellen, az érmes helyek elcsípésének reményében.

Én büszke leszek rájuk, akkor is, ha nincs fél kiló arany (vagy ezüst) a nyakukban eredményhirdetéskor, csak egyéni csúccsal, országos csúccsal világversenyeken döntősök.

Vasárnapi esélyeink: At…

#538001 Scipio

Vasárnapi esélyeink:

Atlétika: délelőtt női marathon, 3 indulónk, semmi esély... Pars: este a kalapácsvetés döntőjében, aranyat vár ő és mi is...

Birkózás: Módos és Bácsi sorsolása is kemény, már az első meccseiken is, becsúszhat egy érem, de óriási teljesítmény kellene hozzá a szerencse mellett...

Szörf: sokat nem láttunk belőle, talán nem is baj...

Szinkronúszás: párosban ott vagyunk, biztos izgalmas lesz... :)

Női vizilabda: itt is lányok a vízben, de itt lesz izgalom is az oroszok elleni negyeddöntőben, verni szoktuk mostanság őket - de a spanyolok esetében is ez volt a múlt...

Torna: az olimpia előtt mindenki aranyat várt Berkitől, most max. ezüst néz ki neki, hacsak a brit nem hibázik, Hidvégi pontot, érmet? szerezhet...

#538000 Scipio Előzmény: #537935

Napértékelő:

Triatlon: Kovács utolsó hely környékén, ráadásul még el is esett...

Vitorlázás: ha Berecz kevésbé hullámzó teljesítményt hozna, nagyon szép reményei lehetnének, így végül 21. lett...

Atlétika: Deák futása csalódás volt, nem értem mi a baja a 8-sa pályával, Farkas csaknem egyéni csúcsot hozott hétpróbában, de ez is csak 20-on kívüli helyezésre volt elég, azért ez így is szép, meg gyalogoltunk is egyet Londonban...

Vízilabda: megvolt az edzés a britek ellen

Evezés: B-döntő 4., összesítésben 11. hely, nem ezért ültek újra össze a fiúk, de több nem volt benne...

Boksz: Káténak esélye sem volt, bár a különbség talán túlzó...

Úszás: Cseh felülmúlta önmagát - kár, hogy csak az olimpia végén - és a többiek is kitettek magukért, így a 4x100-as vegyesváltónk a barvúros 5. helyet hozta gratula!!!

Kézi: csúnya vereség a spanyoloktól, egy félidőig volt esélyünk

#537975 Csusza Előzmény: #537973

Kontraszelekció, bizonyos "körök" törtetése (mások lenézésével és eltaposásával) eredményezi, hogy ilyen emberek vannak ott, ahol másoknak kellene lenniük.

A hosszú évtizedek alatt szándékosan elbutított és igénytelenített tömeg pedig eszi...

Mai feladványunk: magyari, bochkor, aczél. Vajon mi a közös bennük, azon kívül, hogy egy nemzetet sikerült vérig sérteniük?

#537973 zeeh_ Előzmény: #537936

Bochkor "Isten" Gábor ma már talán azért csak rádiózik, mert akkora arca van, hogy az egyetlen tv képernyőjén se férne el. Hihetetlen, hogy az ilyen emberek véleménye manapság a mérvadó.