Esetleg mellé a snúr? :-)
Abban egyetértek, hogy lehetőleg minden nemzet legyen képviselve, de ne a legjobbak kárára, meg kell találni az egyensúlyt...
4 év maradjon.
Az egy indulóban maximálisan egyetértek, vicc volt a kerékpár országonként akár 5 indulóval - akik közül egy csak vizet hordott... - vagy amikor atlétikában 3 kenyai, amcsi áll a dobogón - vagy 3 kínai piingpongban...
Egyenes kiesés szintén ok.
Éremek, helyezések nálam maradnának, nem szeretem a győztes mindent visz elvet...
A utolsó napi döntők megoldhatatlan lenne, jelenleg 302 döntő van... Ráadásul sokan többszámosak...
Röplabda csapat és ügyességi sport, kontakt valóban nincs, de van még jó néhány ilyen, 4 év múlva már hetes rögbi is lesz, na az lesz csak az igazi :)
Nálam alapvetően 2 dolog miatt alkalmatlan egy sportág az olimpiára: szubjektivitás: csinos csajok dugdossák ki a kezüket-lábukat a vízből, aztán a zsűri megmodja melyik volt a legszebb, legművészibb, a helyezések meg már gyakorlatilag előre leosztva - részben rsg is ilyen...
esélyegyenlőség: a kőgazdag nemzeteken kívül senkinek sincs esélye minőségi lovakat beszerezni a lovasszámokhoz, beszerezni és finanszírozni egy vitorlás pályafutást, felépíteni és fenntartani a kajak-szlalom pályát, bmx pályát stb. Ezek már a kezdetekkor óriási befektetést igényelnek szemben egy atléta, úszó, evező, birkozó stb. igényeivel...
Az olyan műszakág mint a gyaloglás meg tényleg vicc, ezzel az erővel egylábonugráló, hátrafeléfutó stb. versenyek is lehetnének...De a távvariálást sem támogatom: 50-es úszó, 200-as kajak stb.. A súlycsoportokat is drasztikusan csökkenteném, vagy megszüntetném: pl. könnyűsúlyú evezés WTF? Ezzel az erővel lehetne könnyűsúlyú kalapácsvetés, 180 alatti kosárlabda stb...
Nem vagyok egy olimpia szakértő, de én másképp gondolom.
Számomra az olimpiának pont az a varázsa, hogy viszonylag ritkán sok ország méri össze tudását sok sportban. Emellett népszerűsít olyan sportágakat, amelyek alig vannak a köztudatban. Az meg, hogy ki a legjobb, dőljön el a világbajnokságokon, világkupákban. Az olimpián inkább történhessen meg bármi, még az is, hogy Dávid legyőzi Góliátot, mert akkor éppen ő volt a jobb.
Az olimpia legyen ilyen:
- 4 évente
- minél több sportág, amennyi csak belefér, de teljesíteni, harcolni kelljen benne. A gyaloglás, meg a röplabda nem sportok.
- országonként és sportáganként (számonként) 1 induló. Minden ország állítsa ki a legjobbját, a bajnokát, aki felveszi a címeres mezt. Hülyét kapok attól, hogy két kínai van a medencében. Attól mert egy ország jó valamiben (dotálta az állam, akármi), az miért jelenti azt, hogy többen jöjjenek? Pont hogy nem.
- egyenes kieséses rendszer. Egy esélyed van, élj vele.
- mindenféle pontok, helyezések törölve, de az ezüstön, meg a bronzon is elgondolkodnék, hogy nem-e veszi el az arany fényét
- ne legyen olyan, hogy első nap már döntők, azok legyenek a végén.
az meg nem érdekelne, hogy hogyan praktikus lebonyolítani, megszervezni. Na hát valami ilyen :)
Nálam jó néhány sportág ill. szakág repülne a programból, meg a kvalifikációs rendszer is vicc...
Tegnap Ungvári egy afgán és egy belize-i szabadkártyást vert összesen 3x mp alatt, miközben vb, eb győztes cselgáncsozóink nem jutottak ki...
Szinkronúszás, gumiasztal, kajak szlalom, lovaglás és vitorlázás, gyaloglás,bmx alapból repülne nálam, de atlétikában és úszásban is sokkal szigorúbb lenne a szintidő, így mindjárt lenne hely a többi sportágban a klasszisoknak...
Vannak sportok, melyek látványosabbak, ha tét nélkül mutatják be, mint ha nagy a tét.
Csak hát azt azért mégse lehet egy olimpián skandálni, hogy "Kettő megy be, egy jön ki!" :D
Ilyenkor utálom a cselgáncsot... Két verenyző, egyik sem csinál semmi értékelhetőt, aztán a bíró eldönti melyik a passzívabbb...
A páros intést az elején korainak éreztem, Karakasé jogos volt, de a végén a francia is kaphatott volna, csak olyankor meg már nem igen adnak... Nagyobb tapasztalattal és önbizalommal nagyon másként alakult volna a nap...
Bár bejött az tegnapi tippem az 5-7. helyre, erről a "sikerről" lemondtam volna...
De azért szép volt Hédi, elsőre ez teljesen rendben van.
megteheti :-)) hatalmas vívás volt..leiskolázta az Olaszt.
Szilágyi máris vagánykodik az aranyérmével
Szilágyi Áron gyorsan felismerte a vasárnap fantasztikus vívással megszerzett aranyérmében rejlő lehetőségeket.
"Egy magyar vívó megpróbál felszállni a médiabuszra. Egy rendező kéri az akkreditációját. Erre felmutat neki egy aranyérmet. Felengedik"
Nekem nem így tűnt, bár nem értek a dzsúdóhoz, csak úgy tűnt.
Mindegy, közben bunyózhat a bronzért, most ez a lényeg!
Nem volt semmi :)
Csak lesz ma is egy éremesélyünk, ha be is jönne...
Karakas Hedvig bravó
irány a bronzmecs
hajrá
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/573204_1632564951_546445818_n.jpg
A román fizikailag a végére már kész volt, ha viszont a meccs egészét nézzük (és bíróknak döntésnél így kell mérlegelni), akkor többet kezdeményezett, mint a magyar.
Karakas sajnos nem volt átütő, már a brazil ellen is csak mákkal ment tovább.
Nagyon kétesélyes volt, az erőállapota és az aktivitása jobb volt a románénál, de az ő ( mármint a román ) akcióit veszélyesebbnek éreztem, a tapasztalt és ravasz "rókát" hozták ki győztesenke, lehetett volna fordítva is, de sajnos ez benne volt...
Szásznak nagyon rövid volt az olimpia, pedig a koreai semmit sem csinált, csak kivárta míg hibázott, bejött neki...
Sidi már megint elszállt fejben, hihetetlen ez az ember...
Zwickl kihozta a maximumot, amire a képességei predesztinálták, összességében szép volt!
Evezősöknek csak egy hajszál hiányzott, így viszont tök utolsók lettek, ami így is 13. hely...
Jakabos nem tudom miért nem indult, Mutina meg a várakozásoknak megfelelően elszállt... A többiek elődöntőznek, Hosszú rejtély számomra, holna 200 pillangó is lesz, tehát vagy ezt, vagy azt dobnia kell, mert a kettőt együtt nem hiszem, hogy bevállalná, itt aranyesély nincs, érdemes lenne reggel a selejtezőben lemérni, hogy ott van-e, aztán este valamelyikből visszalépni...
NAB@ZMEG! Ilyen nincs, csak nem őt engedték tovább. Ez nagyon nem volt korrekt...
4-0-ra kikapott
erőn felül teljesített, hogy ideág eljutott. Szép volt, Dani!