Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: Bocsánat

#534567 rbbj11 Előzmény: #534562

én is sok mindent láttam. De nem tartom okosnak saját gondolatként a fórumon érvelni vele.

#534565 Előzmény: #534553

Ha mindnek adsz 2-3 milliót, akkor már a pénz nagy része el is ment. És még csak meg sem tudod oldani, hogy ez ne tűnjön fel. Ha szelektálsz, jön az örök harag. Nem működik.

#534562 Előzmény: #534542

Láttam ilyeneket.

Nekem inkább csak az tűnt fel, hogy amikor ugrottam egy lépcsőt, akkor az, amit addig ügyesnek tartottam, az hirtelen nem volt annyira ügyes már tovább. Illetve, amit korábban úgy vettem meg, hogy az a maximum, amit megengedhetek magamnak, azt legszívesebben lecseréltem volna, mert már megengedhettem volna a jobbat magamnak.

De ez szerintem senkinek sem új, aki ugrott már szinteket.

#534559 Előzmény: #534545

Még mindig nem látod? :) Minek nekem ANNYI pénz, aminél az első gondolatom az, hogy ELAJÁNDÉKOZZAM? Akkor arra valójában semmi szükségem nincs, nem tudom sem felfogni, sem élni vele. Pont erről beszéltem, azaz arról, hogy nem tudod felfogni, hogy akkorát ugorj, amekkora ennyi pénznek és az életmódodnak az összeegyeztetéséhez kell. Vagyis nem tudod felfogni, nem tudsz vele mit kezdeni, vagyis nincs értelme megnyerni.

#534554 Előzmény: #534540

Mielőtt azt én megértettem volna, amit már értek, mert tudok, azelőtt én is így vélekedtem volna magamról. Sőt mi több, valóban így vélekedtek rólam azok is, akik ismertek, de nem annyira ismertek.

Aztán ők is meglepődtek, amikor kiderült, hogy esetemben a sztereotípiák, skatulyák egyáltalán nem működnek. Legjobban pedig akkor döbbentek meg, amikor a látszólagos magyarázkodások, magyarázatok értelmet nyertek, és rájöttek, hogy nem arról szóltak azok mert magyarázkodnom kell, hanem valóban arról szóltak amit és ahogy gondoltam.

Egyebekben tehát nem csodálkozom, hogy nem hiszitek el, vagy hogy mit hisztek, hiszen én már régen túljutottam ezeken a gondolkodási módokon, ismerem őket, a kliséit, korlátait, problémáit :)

#534553 Ibiza Előzmény: #534532

nekem nagy a családom van pár barátom.. nekem bőven megfelel ha őket normális helyzetbe hozom.. ez is kb 150 ember.. ráadásul olyan módon kellene tennem ne tudják ötöslottóból kapták a pénzt.. egy ötös lottó mellett biztonsági feladatok is vannak..

#534546 Dr. ursi Előzmény: #534544

:o) azé az elsőbe mindenképp belefognék, mert azzal az állam se foglalkozik, sőt senkise és muszály hogy a betegek ne legyenek ennyire kiszolgáltatottak a gyógyszermániás orvosoknak és a fásult ápolóknak.

#534545 rbbj11 Előzmény: #534532

örülök neki, hogy te se azért nyernéd meg, hogy (kizárólag) saját célokra fordítsd.

#534544 Előzmény: #534532

"á, szóval kevés lenne az a lottóötös minderre :o)"

Nem mindenre, az egyikre is. Ezért mondtam, hogy általában az emberek nem tudják a milliárdokat felfogni :)

#534542 rbbj11 Előzmény: #534522

neked van ilyen tapasztalatod: ahogy milliárdossá váltál, megváltál a korábbi párodtól, mert "...egy pillanat alatt válhat a szemedben gagyivá, a párod..." "egy pillanat alatt" leértékelődött?

#534540 rbbj11 Előzmény: #534504

érdekes, hogy te is erre jutottál. Lehet, tévedtem, de azért fura, hogy több megnyilvánulás alapján korábban én is erre jutottam. Mégse lehet teljesen véletlen, h. többen kategorikusan ilyen kijelentést teszünk bizonyos reakciókat követően

#534532 Dr. ursi Előzmény: #534265

nekem is utalhatsz :o)

amúgy lottó ötös.

én a teljes összeget jótékony célra fordítanám.

még a hitelemet sem fizetném vissza :o)

csinálnék egy betegsegítő szolgálatot, ahol non-profit alapon kapnák meg a betegek azt az étkezést, gyógyteákat (elkészítve) és egyéb kiegészítőket, amikre pl a kemo mellékhatásainak kivédése miatt van szükség.

emellett lelki támogatást is nyújtanánk, hogy megértsék mi miért történik velük, akár a betegségüket akár a kezelést akár az élethelyzet feldolgozását.

a másik ami a szemem előtt lebeg hogy az apró falvakban munkahelyek teremtése, felvásárlás biztosítása és értékesítés megoldása, pl gyógynövények és készítményeik, gyümölcsök, olajok, krémek, mind olyasmi ami kétkezi munkára épül elsősorban és hogy megoldott legyen az értékesítés - ez fontos.

aztán kis helyi ovisulikat csinálnék ahol nagyon kiscsoportokban nevelnék a purdékat, kis foglalkoztatókat a serdülőknek ahol megtanulnák azokat az alapdolgokat amiket más gyerek 4-5 évesen tanul meg ...

á, szóval kevés lenne az a lottóötös minderre :o)

#534522 Előzmény: #534504

Mondom én hogy túl régen vagy vállalkozó :)

A cucializmusban igaz volt, amit leírsz, mert nagyon könnyű volt szinteket megugrani, mivel annyira alacsonyan voltak az alsóbb szintek.

Manapság viszont szerintem már csak EGY szintet tudsz gyorsabban előrelépni, akkor igaz amit állítasz, mert akkor időt spórolsz, és előbb érsz a célodhoz, de KETTŐT ugrani általában nem egyszerű. Még többet lehetetlen.

És ha valóban hozzáértő és tartósan nagyon sikeres vállalkozó lennél, amilyennek időnként előadod magad, akkor ezt értenéd. Ugyanis tök mindegy, hogy a sikerességet milyen anyagi szinten értjük, a problémák valójában tökéletesen ugyanazok maradnak, ugyanakkor az életmódban alapvető és minőségi különbségek léphetnek be, olyanok, amik a cucializmusban (és nyugaton sem a cucializmus idejében!) egyszerűen nem léteztek.

Mondjuk a lakásod berendezése egy pillanat alatt válhat a szemedben gagyivá, a párod, a járműved, minden, amit addig "ügyesnek" éreztél értékelődik le. És ez akkor is bekövetkezik, ha azt hazudod magadnak, hogy nem következne be. De igen, bekövetkezik. És az, hogy ezt a hozzátartozóid hogyan élik meg, azt sem te döntöd el. Eleve, ha mondjuk van egy feleséged, akkor mig egy pár milliós, tízmilliós vagyonkánál még értelmezhető a "közös", addig egy milliárdos vagyonnál vajon tudnál közösben maradni? Akkor a fialtatást közösben csinálnád?

Egyszerűen nem látod azt, hogy mekkora gondot okozna egy milliárdos vagyon. Olyan dolgok, törések, elfojtott vágyakat hozna a felszínre, amelyek az esetek 99%-ban kezelhetetlenek lennének még egy 50-100 milliós megtakarítással(!) rendelkező pár számára is.

Namármost, ezért szokott az lenni, hogy mondjuk a postán játszom egy Astroval az élmény miatt, hogy (jellemzően a 300 Ft miatt) újra húzhatok, aztán ennyi. De egy lottónál ez nincs meg a számomra, mert valójában nincs a nyerésnek esélye. Ha nem húzzák ki az ötösödet, "csak" négyest, egy életen át vered a fejed a falba(!), a hármas meg már semmit sem ér, a kettes nyereményét meg még viccnek sem szabadna felírni.

Ettől még felőlem lottozzón az, aki ebben keresi a szerencséjét, mert nem sikeres a vállalkozása, de én inkább vállalkozom tovább, mert azt - amennyire lehet - nem bízom a szerencsére és szerencsére most nem kell a szerencsében bíznom :)

#534504 Ibiza Előzmény: #534496

a nyeremény időt takarít meg átléphetsz szinteket... a tervezett fejlődési szintjeidet..

látszik nem vagy vállalkozó..

#534496 Előzmény: #534444

Azt írtam:

"Nem véletlenül nem lottózok, ugyanis még véletlenül sem akarok annyi pénzt nyerni."

Nem azt mondtam, hogy nem tudnék milliárdokat kezelni most, HA NEM AZ ENYÉM LENNE, avagy, hogy ha elérem munkával, akkor gondot okozna a kezelése és az aszerint való élet, de a lottó ötöst köszönöm, nem kérem, mert akkor az rámszakadna. És bárkire, akire hirtelen rászakadna és nem eszerint élte korábban az életét.

Én a folyamatos fejlődés híve vagyok, ezért nem szeretem a hirtelen kibillenéseket.

#534444 Ibiza Előzmény: #534191

500 milka feletti összeg az ami megváltoztatja az életed..1mrd ad teljes szabadságot 10-20milkák? mi az... semmi..ha ilyen gondod van szólj...átutalhatod a számlámra.

#534272 hosszhuszár Előzmény: #534265

ÓÓÓ, bár csak ilyen problémáim lennének..)))

Valahogy, csak megoldanám.....:DD

JA, nem volna az ajtómra kiírva, én nyertem ide gyertek....

Úgy is adakoznék belőle...

Kár is tovább ragozni, majd elmesélem szombaton, milyen érzés..))