Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Bocsánat

Előzmény: #534504

Mondom én hogy túl régen vagy vállalkozó :)

A cucializmusban igaz volt, amit leírsz, mert nagyon könnyű volt szinteket megugrani, mivel annyira alacsonyan voltak az alsóbb szintek.

Manapság viszont szerintem már csak EGY szintet tudsz gyorsabban előrelépni, akkor igaz amit állítasz, mert akkor időt spórolsz, és előbb érsz a célodhoz, de KETTŐT ugrani általában nem egyszerű. Még többet lehetetlen.

És ha valóban hozzáértő és tartósan nagyon sikeres vállalkozó lennél, amilyennek időnként előadod magad, akkor ezt értenéd. Ugyanis tök mindegy, hogy a sikerességet milyen anyagi szinten értjük, a problémák valójában tökéletesen ugyanazok maradnak, ugyanakkor az életmódban alapvető és minőségi különbségek léphetnek be, olyanok, amik a cucializmusban (és nyugaton sem a cucializmus idejében!) egyszerűen nem léteztek.

Mondjuk a lakásod berendezése egy pillanat alatt válhat a szemedben gagyivá, a párod, a járműved, minden, amit addig "ügyesnek" éreztél értékelődik le. És ez akkor is bekövetkezik, ha azt hazudod magadnak, hogy nem következne be. De igen, bekövetkezik. És az, hogy ezt a hozzátartozóid hogyan élik meg, azt sem te döntöd el. Eleve, ha mondjuk van egy feleséged, akkor mig egy pár milliós, tízmilliós vagyonkánál még értelmezhető a "közös", addig egy milliárdos vagyonnál vajon tudnál közösben maradni? Akkor a fialtatást közösben csinálnád?

Egyszerűen nem látod azt, hogy mekkora gondot okozna egy milliárdos vagyon. Olyan dolgok, törések, elfojtott vágyakat hozna a felszínre, amelyek az esetek 99%-ban kezelhetetlenek lennének még egy 50-100 milliós megtakarítással(!) rendelkező pár számára is.

Namármost, ezért szokott az lenni, hogy mondjuk a postán játszom egy Astroval az élmény miatt, hogy (jellemzően a 300 Ft miatt) újra húzhatok, aztán ennyi. De egy lottónál ez nincs meg a számomra, mert valójában nincs a nyerésnek esélye. Ha nem húzzák ki az ötösödet, "csak" négyest, egy életen át vered a fejed a falba(!), a hármas meg már semmit sem ér, a kettes nyereményét meg még viccnek sem szabadna felírni.

Ettől még felőlem lottozzón az, aki ebben keresi a szerencséjét, mert nem sikeres a vállalkozása, de én inkább vállalkozom tovább, mert azt - amennyire lehet - nem bízom a szerencsére és szerencsére most nem kell a szerencsében bíznom :)