Te amúgy nem gondolod h gyengeség ez? :-) Te nyitottad a topikot huhh nagyúr :-) De ha csak magadat bírod olvasni minek töltöd föl? Szánalmas agresszió ez 1 nézeteket ütköztető topikban…
Te amúgy nem gondolod h gyengeség ez? :-) Te nyitottad a topikot huhh nagyúr :-) De ha csak magadat bírod olvasni minek töltöd föl? Szánalmas agresszió ez 1 nézeteket ütköztető topikban…
Huh ez súlyos :-) Erőből moderálgatsz? :-)
Bemásolom amit írtam először, ha törlöd a következőben a folytatást, ott az előzményre kattintva látható lesz. Sajna a többi nincs meg.
Nah szal ez a törölt szöveg, amivel lagwagoner 99,9 %-ban egytértett (ha gondolod tedd be ismét):
Kedves _AT_,
gondolkodom napok óta a felvetéseden és asszem nincs igazad. A külső hatásokat most hagyjuk, egyrészt télleg vannak, másrészt összetettek, harmadrészt zsigerileg erre jársz h minden ezért – ami sztem káros módon korlátozza a gondolkodásod, de mondom, ezt hagyjuk. Nézzük csak a történelmet, és azt h tipikusan az elmúlt századokban nem épp a nyertesek oldalán voltunk. Ha voltak is szép megmozdulások max a költészetet a sírva vígadóst ihlették, a vicces h a legprogresszívebb időszak épp az 1848 utáni frusztációból, szinte váratlanul nőtt ki (vö kiegyezés, dualizmus, kapitalizmus alapjai és fejlődés – persze a feudalizmus alapjainak felszámolása nélkül, ld Horthy-korszak és visszatérve máig, urambátyám vazallusi leosztások). Nemtom te szereted-e a fővárosunkat, én igen :-) nézd meg, mikor fejlődött a legdinamikusabban: a dualizmus korában, ekkora esett a millenium, és nézd meg, kik vittek itt gyárakat, kik voltak a meghatározó adófizetők, kik tervezték a meghatározó épületeket: segítek: javarészt zsidók. (Neveket direkt nem mondok, túl szeles a vitorlád így is.) Akik hazát leltek itt és sokan nevet magyarosítottak kikeresztelkedtek, integrálódni akartak. H mire mentek vele mutatja azoknak a humanista értelmiségieknek a példája, akik azért lettek a holokauszt áldozatai mert nem hitték el h ezt lehet, h ez megtörténhet. Van 1 kedvencem közülük, finom értő irodalmár, gyengéd igaz lélek, úgy írt és úgy tanított ahogy senki – elkötelezett keresztény volt de mert zsidónak született beleesve a szórásba fiatalon és megalázottan halt meg, nah őt se szolgáltatom ki neked.
De a témádra térve: az antimagyarizmus nincs trendivé téve. Több tényező játszik itt sztem. 1/ A folyamatos frusztráció. Visszahat ha 1 nép évszázadokon át bukik, hallgasd meg a Himnuszunkat, nem épp 1 magabiztos v lelkesítő üzenet, szal ennek történelmi hagyományai vannak, nem új. Ehhez bejött a vérontások holokauszt miatti államilag is gerjesztett kollektív bűntudat, a kommunizmus gulag padláslesöprések elhurcolások miatti bűntudat, besúgások miatti bűntudat, az egész ország mára a kimondott és ki nem mondott bűntudatban tocsogás országa lett... 2/ A relatíve közelmúltból belejátszik Trianon, széthasadt a nemzet. Erőlködhetünk a közös nevezőn, úgy h ők más állam polgárai max ügyeskedésre jó, ill jó lehet a közös EU égisze alatt, de a hasadás bekövetkezett, viszont cserében van egyre több cigónk. (Amiben szigorúbb és célkitűzőbb motivációs rendszerrel hamarabb megoldást találhatnánk.) 3/ Kinyíltak a határok és be kell látni, h van 1 erős külföldön is piacképes réteg akiket nem tudunk itthon tartani. Akiknek kiképzett értelmiségiként itthon nincs munkahely v ha lenne sem méltó, nem tudnak megélni belőle egzisztenciát teremteni gyerekeket vállalni – mennek el. A nyugdíjasok, nyelveket nem beszélők alulképzettek maradnak, meg néhány utsó mohikán őrült h eltartsa őket :-)
Szal kedves _AT_ itt nem gonosz külső v belső erők teszik trendivé az antimagyarizmust, hanem a sorsunkat hordozzuk és a magyarságnak érdemben annyi, ha így megy tovább. Gondolom ismered a 18. századi herderi jóslatot, miszerint alig néhány század és bedarálnak a környező nemzetek úgy, h a nyelvünk is kihal. Gondolkodóink államférfiaink katonáink ki így ki úgy ez ellen küzdöttek. Értem én h a te célod is ez de őszintén szólva bosszant ahogy a gumimedencédben tapicskolsz. Számolj a felelősségeddel, őrületes mennyiségben nyomod az igét, magad mellé állíthatsz és állítasz is a mantrákkal, és cefetül kirekesztő vagy. Nagyjaink és Orbán Viktor se ilyen, vállaltan zsidó unokatesója van, és egészséges ember asszem nem látatlanba lövöldöz akit ér ha gondja van... Olvastál Németh Lászlót, mond vmit az h kovásznép? :-) de ha nem is: nem szebb szeretni elfogadni tanítani, mint vádolni mocskolni utálkozni? Abban persze igazad van h a magyarságban nincs egység, de ez nem meglepő a történelmi előzmények után. Az is igaz, h mind a néplelket mind az összetartást moralitást az elmúlt évtizedek erősen erodálták. De h most az az antimagyarizmus trendivé lett téve úgy erővel... - gondold végig kérlek, és ne az eddigi csavarmeneten járva :-)
Nem tudom, nekem ez a része maradt meg phiona hszlásából:
"De a témádra térve: az antimagyarizmus nincs trendivé téve. Több tényező játszik itt sztem. 1/ A folyamatos frusztráció. Visszahat ha 1 nép évszázadokon át bukik, hallgasd meg a Himnuszunkat, nem épp 1 magabiztos v lelkesítő üzenet, szal ennek történelmi hagyományai vannak, nem új. .... a kommunizmus gulag padláslesöprések elhurcolások miatti bűntudat, besúgások miatti bűntudat, az egész ország mára a kimondott és ki nem mondott bűntudatban tocsogás országa lett... 2/ A relatíve közelmúltból belejátszik Trianon, széthasadt a nemzet. Erőlködhetünk a közös nevezőn, úgy h ők más állam polgárai max ügyeskedésre jó, ill jó lehet a közös EU égisze alatt, de a hasadás bekövetkezett, ...3/ Kinyíltak a határok és be kell látni, h van 1 erős külföldön is piacképes réteg akiket nem tudunk itthon tartani. Akiknek kiképzett értelmiségiként itthon nincs munkahely v ha lenne sem méltó, nem tudnak megélni belőle egzisztenciát teremteni gyerekeket vállalni – mennek el. A nyugdíjasok, nyelveket nem beszélők alulképzettek maradnak, meg néhány utsó mohikán őrült h eltartsa őket :-)"
Pedig ez nem erről szólt, hanem az okait gondolta tovább phonia az on-topicnak, amit te is keresel.
AT,
Te nem fogtad fel amit írtam az messze nem a zsidózásról szólt, mind1 a te bajod. Ide nem írok többet.
phionia eszmefuttatását érdemes végiggondolni. Mert sok igazság van benne, és kár érte, ha valakinek a zsidózás marad meg belőle, mert én értem amit akar mondani; sőt 99,9%-ban egyetértek vele.
Azért sztem ez összetetteb kérdés. És talán a kiegyezés a kulcsszó. Ki kellene egyezni a zsidóknak és a népesség többi részének. Megegyezni h kölcsönösen elfelejtik a sérelmeket és közösen egy sokkal jobb országot építenek fel. Mert a kiegyezéskori említett zsidók elsősorban adni akartak az országnak most pedig sok esetben kivenni és ha éppen kikerülnek a hatalomból akkor bosszút állni antiszemitázni fasisztázni euhoz rohaangálni. Ez pedig nem megy. Szal itt kettőn állna a vásár. Ahogy a cigányoknál is. Ott tartunk h a cigányok vezetőinek részt kell vállalniuk a helyzet normalizálásában és bizony a cigány bűnelkövetők megbélyegzésében elszigetelésében.
Az nem megy h csak kiveszünk a rendszerből, hozzá kell adni a saját (csoport) erőfeszítéseket is A problémákat közösen kell megoldani nem csak követelni (jogot,pénzt,támogatást, megértést, tiszteletet, előjogokat) és ha javul a helyzet mindenki szövetségest keres a másikban és nem ellenséget aki ki akarja szorítani. Antiszemitizmus ettől lehet még de az már tényleg marginalizálódott lenne.
Szal kéne egy nagy társadalmi kiegyezés.
Csóringer menekülős válasz, de te tudod :-)
A történelmet elevenítettem fel, h a zsidóknak akik ellen be vagy oltva (és ezzel blokkolod az amúgy okos agyadat) megadtam a tiszteletet 1 dolog, de alapvetően nem erről szólt. Kár érted ha nem tudsz leakadni a csavarmenetedről, többre lennél érdemes de mit mondhatnék még? :-) Várj 1 utsó: próbálj visszaemlékezni amikor először érezted h gondolkozol. Ovis voltál v iskolás? nah azt az ént találd meg magadban és azzal a tisztassággal oda visszajutva próbálj gondolkodni, ha ez sikerül az érzésekkel együtt jön be és nem visz félre gyűlölködősbe... Azt remélem vágod h nem rosszból mondom, az indulatok a negativizmus megmérgezi az életet, és láttam h a vallásosban a szeretetről írtál :-) Hát akkor? :-)
Kedves _AT_,
gondolkodom napok óta a felvetéseden és asszem nincs igazad. A külső hatásokat most hagyjuk, egyrészt télleg vannak, másrészt összetettek, harmadrészt zsigerileg erre jársz h minden ezért – ami sztem káros módon korlátozza a gondolkodásod, de mondom, ezt hagyjuk. Nézzük csak a történelmet, és azt h tipikusan az elmúlt századokban nem épp a nyertesek oldalán voltunk. Ha voltak is szép megmozdulások max a költészetet a sírva vígadóst ihlették, a vicces h a legprogresszívebb időszak épp az 1848 utáni frusztációból, szinte váratlanul nőtt ki (vö kiegyezés, dualizmus, kapitalizmus alapjai és fejlődés – persze a feudalizmus alapjainak felszámolása nélkül, ld Horthy-korszak és visszatérve máig, urambátyám vazallusi leosztások). Nemtom te szereted-e a fővárosunkat, én igen :-) nézd meg, mikor fejlődött a legdinamikusabban: a dualizmus korában, ekkora esett a millenium, és nézd meg, kik vittek itt gyárakat, kik voltak a meghatározó adófizetők, kik tervezték a meghatározó épületeket: segítek: javarészt zsidók. (Neveket direkt nem mondok, túl szeles a vitorlád így is.) Akik hazát leltek itt és sokan nevet magyarosítottak kikeresztelkedtek, integrálódni akartak. H mire mentek vele mutatja azoknak a humanista értelmiségieknek a példája, akik azért lettek a holokauszt áldozatai mert nem hitték el h ezt lehet, h ez megtörténhet. Van 1 kedvencem közülük, finom értő irodalmár, gyengéd igaz lélek, úgy írt és úgy tanított ahogy senki – elkötelezett keresztény volt de mert zsidónak született beleesve a szórásba fiatalon és megalázottan halt meg, nah őt se szolgáltatom ki neked.
De a témádra térve: az antimagyarizmus nincs trendivé téve. Több tényező játszik itt sztem. 1/ A folyamatos frusztráció. Visszahat ha 1 nép évszázadokon át bukik, hallgasd meg a Himnuszunkat, nem épp 1 magabiztos v lelkesítő üzenet, szal ennek történelmi hagyományai vannak, nem új. Ehhez bejött a vérontások holokauszt miatti államilag is gerjesztett kollektív bűntudat, a kommunizmus gulag padláslesöprések elhurcolások miatti bűntudat, besúgások miatti bűntudat, az egész ország mára a kimondott és ki nem mondott bűntudatban tocsogás országa lett... 2/ A relatíve közelmúltból belejátszik Trianon, széthasadt a nemzet. Erőlködhetünk a közös nevezőn, úgy h ők más állam polgárai max ügyeskedésre jó, ill jó lehet a közös EU égisze alatt, de a hasadás bekövetkezett, viszont cserében van egyre több cigónk. (Amiben szigorúbb és célkitűzőbb motivációs rendszerrel hamarabb megoldást találhatnánk.) 3/ Kinyíltak a határok és be kell látni, h van 1 erős külföldön is piacképes réteg akiket nem tudunk itthon tartani. Akiknek kiképzett értelmiségiként itthon nincs munkahely v ha lenne sem méltó, nem tudnak megélni belőle egzisztenciát teremteni gyerekeket vállalni – mennek el. A nyugdíjasok, nyelveket nem beszélők alulképzettek maradnak, meg néhány utsó mohikán őrült h eltartsa őket :-)
Szal kedves _AT_ itt nem gonosz külső v belső erők teszik trendivé az antimagyarizmust, hanem a sorsunkat hordozzuk és a magyarságnak érdemben annyi, ha így megy tovább. Gondolom ismered a 18. századi herderi jóslatot, miszerint alig néhány század és bedarálnak a környező nemzetek úgy, h a nyelvünk is kihal. Gondolkodóink államférfiaink katonáink ki így ki úgy ez ellen küzdöttek. Értem én h a te célod is ez de őszintén szólva bosszant ahogy a gumimedencédben tapicskolsz. Számolj a felelősségeddel, őrületes mennyiségben nyomod az igét, magad mellé állíthatsz és állítasz is a mantrákkal, és cefetül kirekesztő vagy. Nagyjaink és Orbán Viktor se ilyen, vállaltan zsidó unokatesója van, és egészséges ember asszem nem látatlanba lövöldöz akit ér ha gondja van... Olvastál Németh Lászlót, mond vmit az h kovásznép? :-) de ha nem is: nem szebb szeretni elfogadni tanítani, mint vádolni mocskolni utálkozni? Abban persze igazad van h a magyarságban nincs egység, de ez nem meglepő a történelmi előzmények után. Az is igaz, h mind a néplelket mind az összetartást moralitást az elmúlt évtizedek erősen erodálták. De h most az az antimagyarizmus trendivé lett téve úgy erővel... - gondold végig kérlek, és ne az eddigi csavarmeneten járva :-)
köszi a tippeket...
már könyvelő elküldte nekik , még mielőtt kijönne a levél, a "megmagyazáró" levelet...talán nem lesz akkora bírság...
majd megírom mennyit kellett fizetni :-))
Ha segítőkészen közreműködtél és más hibát nem találtak, akkor a jegyzőkönyv végére írják be, hogy jóhiszeműen jártál el, és az okozott kár jelentéktelen vagy nincs is, tehát a pozitívumokat, amiket találtak - van erre egy sablon szövegük. Ha ez benne van, akkor alig büntetést szab ki a NAV. Ha pedig mégis magas a bünti, akkor meg kell fellebbezni és Neked kell mindezt leírni a NAV-nak.
Szóval vedd elő a jegyzőkönyvedet, és nézd meg mi áll benne, ha pedig még nincs kész, addig ne írd alá, amíg ezt a sablon szöveget bele nem írják. Mond azt, hogy nem értesz egyet a jegyzőkönyv megállapításaival, és már az átvételkor észrevételt fűzhetsz hozzá, amennyiben nem hajlandók, mármint a jegyzőkönyv javítására.
3??? legalább 13 jelkép van rajta, de szerintem több is.
Ja, van is egy szerencse egy dollárosom, hogy tudjam mi az ábra ;-)
érdemes megnézni egy olyan zöldhasút :o) hogy mégis hogy kerülhetett rá a szabadkőművesek három jele is ... - annyira keresni se kell egyértelműen rajta van mindhárom jel egy képcsoportban.
Hogy nem fizetnénk vissza az államadósságot az sokat segítene...csak még a vén zsidó bankárok nem hagyják ezt.
Bajtársak! Lefújták a hosszú kések éjszakája akciót! Hogyan tovább? http://nol.hu/belfold/megszuntettek_gyurcsany_ellen_a_nyomozast_sukoro-ugyben
"Klánok? szabadkőműves és illuminátus klánok? :-)"
Uzsorásklánok, de egyebekben kezd meggyőzödésemmé lenni, hogy a FED valójában az eltűnt keresztesek leszármazottainak hatalmát vitte tovább a mai méretekben és rendszerben. Valahogy összekapcsolódnak ezek a dolgok és ezek szerintem a világ legfontosabb hatalmi pontjaiban pontosan ismertek és ezért áll fenn így ez a rendszer - mert valahol ez mindenkinek az érdeke.
"nem. Inkább a kocsmának kell fizetni (ajánlatos helyesebben) a védelmi pénzt. Ennyi. Ez az érv az IMF(EU) mellett."
Ilyen blog se nagyon jelent meg korábban a Portfolion:
http://nivo.blog.hu/2012/07/20/erik_magyarorszag_felminositese
Elég megnézni a kommenteket, már elindultak az értelem szikrái, de a hülyeség mennyiségben még mindig erősebb.
Már készül, az új világrend, ami mindenhol a munkára és a munka által létrehozott értékre épít. A félreértések elkerülése végett nem polpot féle munkamániára gondolok, hanem arra, amikor nem születik a semmiből pénz. És ez már elindult, hiszen egyre több ország kerül arra a pályára, hogy az adósságát vissza kell fizetnie. A kérdés csak az, hogy először visszafizetjük, vagy felismerjük, hogy a semmiből FED által teremtett adósság nem is adósság, hiszen nincs is ellenoldala. Ennek a kiárazása simán rendbetenné az egész rendszert.