Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.

#533541 Ibiza Előzmény: #533532

az eleje jó és találó..közepétől okoskodó..nyögve nyelős..

Az ember mindig is próbálta megfejteni a környezetét..a sötétségben ott voltak a szörnyek..a természet erejében az istenek..akik vagy jók vagy gonoszak voltak..de minden képen hatalmasak...dolgozol mint barom és egy 10perces jégeső elsöpri a munkád..

Én imádom a vihart.. ott láthatod micsoda erők vannak.utána kisüt a nap és jön a szivárvány...vagy pl. amikor áradt a folyó félelmetes és csodás..

Innen fakadnak a vallások..a természetközeli népeknél láthatod.. erre telepedett rá a hatalmi erő..aki nem a természetet hanem az embereket akarta saját hasznára működtetni..csak azt kellett állítania ő cimborál ezekkel a nagy erőkkel..rá hallgatnak.. ha jók lesztek engedelmeskedtek, dolgoztok és fizettek nekem akkor elintézhetem nem bántanak benneteket..és ha meghaltok..bekerülhettek egy csodás kertbe..ahol nem kell szétszakadnotok..

Hatalmát bizonyítandó..kiszámolta a napfogyatkozásokat..a többlettudásával hatalmaskodik..a mai napig is.

#533538 Dr. ursi Előzmény: #533535

trójai van rajta.

nekem azt írta ki ez a víruskereső vagy mi és letiltott

#533535 Előzmény: #533531

Ennyit az Avastról... bibliában fenyegetés, ebből mit hoznának ki a szélsőjobbos portálok...

Egyébként, a Korinthus 13:8 található rajta.

#533532 Előzmény: #533441

Szvsz ez a megfogalmazás igaz a loch nessi szörnyre is :) Vagy ha akarod, akkor a kineziológia féle ősbizalom és önbizalom. Szerintem a HIT az, amikor anélkült TUDSZ valamit, hogy ténylegesen bármit tudnál róla, mert nincs szükséged a TUDÁS-hoz tudásra. Az emberi tudás ugyanis véges, ennek következtében a TUDÁS megértéséhez eleve kevés lenne. De ha ELÉRSZ a TUDÁS szintjére, akkor már nem kell lemenned a kicsinyes és sekélyes emberi tudásra és annak a rendszerébe.

Innentől a HIT==TUDÁS.

#533531 Ricsi Előzmény: #533528

Fel akartam menni arra az oldalra, de az Avast antivírus letiltotta, hogy veszélyes fenyegetés található rajta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#533455 Ricsi Előzmény: #533441

Zsidókhoz írt levél:

Zsid 11,1

Hinni pedig azt jelenti, hogy bizonyosak vagyunk abban, amit remélünk. Aki hisz valamiben, az meg van győződve arról, hogy az a dolog valóságosan létezik, annak ellenére, hogy nem látja.

(új fordítás)

#533441 Ibiza Előzmény: #533395

nálam a hit az amit feltétel (bizonyítás nélkül is)nélkül elfogadunk..egyfajta axióma..jellemzője az..megfelel a kivetített vágyunknak..ezért talál meg minket.

#533418 Ricsi Előzmény: #533385

Olvasd el:

1 Korintus 13 3-8 között, "szeretet himnuszának" szokták nevezni

#533395 Előzmény: #533374

Az izmusokban való hit egy kényelmes álláspont a HIT keresése helyett. És még mindig jobb, mint a teljes hitetlenség. De ettől még a vallásban való hit csak egy vallásban való hit marad és nem a HIT maga.

#533394 Előzmény: #533373

"az a nayg helyzet hogy én abban is elszoktam bukni hogy halászni tanítsak."

VÖ:

"amikor így álltam emberekhez akkor meg mindig kihasználtak."

Magyarul, azt hitted, hogy halászni tanítasz. Ezt nem hinni kell, hanem csinálni, amikor szükség van rá és nem csinálni, amikor nincs rá szükség. Az élet pedig arról szól, hogy megtanuljad a kettő közötti különbséget. Marcus Aurelius után szabadon :)

#533385 Előzmény: #533366

Nem, de utánaztem és azt találtam, hogy bizonyos emberi érzelmeket akarnak leírni, amit megpróbálnak A SZERETET köré csoportosítani. Pedig egyszerűen csak a "párkapcsolati" emberi vonzalmakat írják le, annak mentén, hogy mennyire önzetlen a kapcsolat. Azonban szerintem a SZERETET ennél jóval több és nem pontosan erről szól. Erről csak azt HISZIK az emberek, hogy ez a szeretet, pedig ez egyszerűen csak az elfogadás és a párkapcsolatok felételrendszere.

#533380 Dr. ursi Előzmény: #533378

hát van egy két tulajdonság amivel fel lehet idegesíteni.

ezek egyikével rendelkezel.

de nem írnám le hogy melyikkel :o) és persze lehet csak én vélem ezt rossz tulajdonságnak azaz csak engem macerál ez a tulajdonságod, amivel a fórumon amúgy jópáran rendelkeznek :o) még azt se zárom ki hogy én ne rendelkeznék eme tulajdonsággal :o) lehet pont azért idegesít fel ennyire másban.

#533378 Ricsi Előzmény: #533376

Szinte biztos, rettenetesen jellemző rám :D

#533376 Dr. ursi Előzmény: #533371

pedig most már érdekel hogy mit válaszoltam :o)))))))))))) mert nem emlékszem.

valami durvát ? biztos felidegesítettél.

#533374 Ibiza Előzmény: #533200

hinni vallásokban izmusokban szokás.. kommunizmus..kapitalizmus..szicializmus.. Buddhizmus okoskodás sztem a fejtegetésed.. az izmusokban hívők hisznek..a normális embereknek kialakult világképük van de van egy réteg aki vegetál..világkép és hit nélkül.

#533373 Dr. ursi Előzmény: #533365

na most nem értjük egymást :o)

ill van amit tudok.

szóval

az a nayg helyzet hogy én abban is elszoktam bukni hogy halászni tanítsak.

kinek van erre ideje amikor nekem is megvan a magam baja ráadásul azzal bezzeg senki sem törődik.

amikor így álltam emberekhez akkor meg mindig kihasználtak.

de rögtön de azonnal.

rámszálltak rámtapadtak.

de nem szoktam elmmenni emberek események mellett tétlenül.

szóval próbálok, de már vigyázok is.

én most nem akarod belemnni itt dolgokba, persze Isten mindenben ott van és talákozhatom vele, de most konkrétan Jézusról volt szó.

#533371 Ricsi Előzmény: #533367

Meg mertem kérdezni, szerinted meddig megy az OTP. A választ nem idézném ide :D

#533367 Dr. ursi Előzmény: #533357

:o) persze.

hamar felkapom a vizet, de ugyanolyan hamar el is száll.

látod már azt se tudom miért haragudhattam vagy kaptam fel az orrom vagy valami nem tetszett, lehet valami vélemény vagy felfogásbeli különbség, nemtom.

lehet csak beskatulyáztalak a mis marple féle 5-6féle emberfajta egyikébe :o)

#533366 Ricsi Előzmény: #533360

Ismered a különbséget az Agape, a Filia és az Erosz között? Ha nem, érdemes utánaolvasnod...