Regisztráció Elfelejtett jelszó

topicban elkezdett tradek

Re: lezartak

#532298 rbbj11 Előzmény: #528949

össz. -0,15%. Nyersanyag long zárás, france telecom jelentős bővítés.

FB bővítés várható

#529712 rbbj11 Előzmény: #529257

új pozik: egis és bund short limit.

Tökekoncentrálás. (nincseneke szokás szerint hosszú ö,ü stb)

#529257 rbbj11 Előzmény: #529242

az nekem is forgolódik, azzal nincs gond :)

Nap nagy részében velük voltam, szünidő van ;)

Nekem hétköznap napközben nem jó.

Egyébként certire minden szempont alapján comdirect.de-n tudsz szűrni, keresni.

#529242 Ricsi Előzmény: #529216

Jó neked, nálam a család itt forgolódik, épp el akartam köszönni. Én általában nap közben érek rá, akkor jobban menne...

Na, kellemes hétvégét, szia:)

#529216 rbbj11 Előzmény: #529209

skype? ha gondolod, írd meg mailben, úgyis meg kéne beszélnünk certi témát, ha még érdekel. Én most épp ráérek.

#529213 rbbj11 Előzmény: #529205

ha már a módszered alkalmaznám egyedi rv-ben, akkor csak a fundásan nagyon erős cégek esetében, és nagyon konzervatív célárakkal.

Pl. ez esetben sokkal inkább gondolkoznék Bank of America-ban vagy DB-ben, mint Otp-ben.

Sokkal jobb hozam/kocka van sztem BAC-ban innen dolláronként bővítéssel. Elmúlt 3 hónapban azt figyelem, már jól állnék vele, lenne egy pakk 8-ról és 7-ről.

#529207 rbbj11 Előzmény: #529201

régen bejött, h. a hasonló matematikai szabályokat felülírtam szubjektív piaci értékelésem alapján.

Amit írtál, azt csináltam FSLR-rel pl, és azon szép nyerő is lett.

De ahogy írtam, egy ideje nem tartom magam szigorúan ilyen szabályokhoz, de lehet, ideje lenne visszatérnem hozzá.

FB-ben pl. azért nem bővítek, mert perpill más nem látom benne azt a storyt, ami alapján indokolt lenne ennél nagyobb pozi. Mikor még vettem, más volt a helyzet.

Most vagy az elemzési képességeim estek a nullára és/vagy a korábban bevált módszerem nem működik.

Akárhogy is, változtatnom kell rajta és fogok is. Fejlett piaci rv-indexekben (Dax, SP, DJ stb) komoly létjogosultságát látom a módszerednek. Elképzelhető, hogy áthelyezem a hangsúlyt ezeknek az indexeknek a kereskedésére.

Alapvetően 2 hónapja azért is ültem le, mert gondolkozom hasonló dolgokon és egyébként is nyár, szabi van. :)

Szal stratégia váltás kidolgozása folyamatban.

#529205 Ricsi Előzmény: #529201

Ebből a megfontolásból akarok most oti-t venni, jó lenne 3 400-on, de ha 3 500, akkor sem sírom el magam.

Célár 6K.

A legrosszabb esetben csődbe megy. Mondjuk veszek 100 db-ot, meg 3K-n, meg 2,5K-n, meg így lefelé 500-ig. A teljes befektetett pénz, amit kockáztatok ugye: 7 pozi nyitható, átlagára 2 000 pont, a kockáztatott tőke 1,4 milla.

Ha egyből felmegy 6K-ig, akkor nyerek 500 huf*50 db = 25K, + 2500 huf*50 db = 125 000, összesen 150 000 HUF, ez több mint 10%. Persze, ha felfelé is bővítessz, és veszel 4 000-n, meg 4 500-on is, akkor elég sokat tudsz keresni. Én fogok venni :)

#529202 rbbj11 Előzmény: #529194

elliott csak tőzsdepszichó modell, semmi extra TA, sok forgatókönyves, ha két kül. ember használja, gyakran még u.azon az idősíkon is különbözőt játszanak meg elemzésük eredményeként. Szal erre sztem egyáltalán nem érvényes az a szabály

#529201 Ricsi Előzmény: #529150

stratégia sokféle van...

pl vettél facebook-ot 40-en, és gondolom, 50-ig tartod. Amit én csinálnék...

vennék ugyanannyit 30-on, majd 20-on, majd 10-en.

Ha veszek 30-on, és felmegy 35-re, a felét eladom. Ha visszamegy 30-ra, akkor újra bevásárolok, de már 7,5%-al többet, hiszen annyit nyertem. Ennek a felét újra eladom 35-ön, és így tovább. Persze ugyanezt csinálnám a 20-on, 10-en vettel, és a 40-en vettel is.

Aztán amikor felmegy 50-re, mindent eladnék, és keresnék másik papírt.

Persze a számok opcionálisak, mondjuk a tőkéd 20%-át szánod a papírra, és most csak 2,5%-od lenne benne, akkor ezt 5 dolcsinként is megteheted. Szóval vettél 40-en, vennél 35-ön, 30, stb, stb. A lényeg, bírd 0-ig, és tudd, ezt akármikor elveszítheted, mert bármelyik cég tönkremehet. Nyersanyaggal már pl biztonságosabb, mert az valszeg sosem lesz 0.

Szóval, jó stratégia annyi, mint a szemét. Minden stratégia működik, ha ésszel fektetsz be. Ahogy elnéztem a pozijaidat, te ebben óriási mester vagy, sosem veszel fel óriási pozikat. Ez már az első pozijaidnál is nagyon tetszett, komolyan le a kalappal.

Most pl a facebook 31 dolcsi, ha ez 10-el a beker áram alatt lenne, én BIZTOSAN vennék annyit, amennyi most van.

#529194 Ricsi Előzmény: #529150

Sokan sokfelé írják, egyre jobban vigyázni kell a TA-val, mert már rengetegen ismerik, és amit sokan csinálnak, ... na, az nem érdeke a nagy cápáknak...

#529150 rbbj11 Előzmény: #529137

ok, abban is benne vagyok. Én szívesen tanulok bárkitől, és e pillanatban nagyon úgy látom, hogy ha tartósan tudod ezeket az eredményeket hozni, akkor ez minden tőzsdei stratégiámnál jóval sikeresebb.

Épp azon gondolkozom most du., hogy a te módszered vegyítem némi Elliottal, és abból csinálnék egy új ker. rendszert.

#529137 Ricsi Előzmény: #529120

Változatlan tőkével, csak nem 7 500 Eur volt az induló. Bár nem volt sokkal több, de az életben máshogy csinálom. Itt beírtam, hogy nyertem 2K Eur-t, és ezért 500 pontról 400-ra vittem a dax-ot.

Az életben sokkal kevesebb nyerőnél is változtattam a pontszámokon, és nem csak a dax-on, hanem a cac-on is. De ha ezt leírom, akkor nagyon bonyi lett volna a táblázat.

Ha én kinaplóznám a teljes kereskedésemet, akkor sokan irigykednének, és azt nem szeretném.

Nézd meg csak a topicom, mennyi hsz volt, hogy mekkora baromság, meg hogy mi lesz a nyitott pozikkal. Nem akarok senkinek magyarázkodni. Ha akarod és érdekel, akkor neked mailban elküldöm, meg is beszélhetjük, ki mit miért csinál, de nyilvánosan nem szeretném a valósat ismertetni.

#529120 rbbj11 Előzmény: #529001

persze, negyedennyiből is megértettem volna. :)

Azt hittem, változatlan tőkéből kiindulva pörgetted be.

Egyébként sztem magadnak se haszontalan a naplózás, és én nem ragaszkodom hozzá, hogy egy bizonyos módszer szerint naplózz, nyugodtan tedd közzé a valós trédeket én örülnék a folytatásnak.

#529001 Ricsi Előzmény: #528992

Nézd, a módszer biztonságát az adja, hogy van-e pénzed ATH esetén, vagy történelmi minimum esetén. Van. Én nem feszítem ki jobban magam az életben sem, csak ha egyszer több pénzzel kereskedek, akkor miért ne forgassam.

Értelemszerűen, ha 7 500 Eur kell 500 pontonkénti dax nyitáshoz, akkor 15 000 Eur kel 250 pontonkénti nyitáshoz, és pont ugyanannyira biztonságos. Mert az arányok változatlanok.

Aztán ha a 250 pontonkénti nyitást 2 kontival csinálod, ahhoz kell 30 000 Eur, 3 kontinál 45 000 Eur. És így tovább. Amennyi pénzt szánsz a tőzsdére, annyit tudsz nyitni, és a kockázatod nem változik.

Én mindig 1 instrumentumot számolok, a másikkal nem is foglalkozom. Mert ugye, ha a dax felmegy ATH-ra, és arra van pénzem, akkor már nagy baj nem érhet, mert közben a CAC-al keresek nem is keveset. De ezt nem számolom, csak 1 instrumentumra legyen pénzem biztonsággal.

Érthetően írtam le?

#528992 rbbj11 Előzmény: #528988

ok, értelek. Én kezdetektől abban kételkedem csak, hogy ez hosszú távon is ennyire rentábilis. Az, hogy rentábilisabb, mint a legtöbb egyszerű tőzsdei módszer vagy természetesen a banki kamatoknál és összetett alapok hozamánál, azt nem kétlem.

Sztem biztonságosabb volt a módszered a lassabb nyitásokkal, vagyis a nagyobb pontkülönbségekkel. De te vagy a mester ;)

#528991 Ricsi Előzmény: #528988

Most is 210-en vennék cac-ot, mert tegnap 260-on lezártam, de 212 alá nem akar menni...

2 pontokkal szivatnak :D

#528988 Ricsi Előzmény: #528985

Én sem gondoltam, hogy csak ebből élsz :D

Én is kötögetek mást is, a dax topicban olvashatod, ha van kedved hozzá.

Én feladom a versenyt. Nincs kedvem már írogatni, mert ugye, az életben nem azt csinálom. Illetve igen, de teljesen más pontokkal, és sokszor kavar van a fejemben, hogy melyik a leírt, és melyik a valós. A valóságban 200 pontonként nyitok dax-ot, és 25 pontonként Cac-ot, a dax-ot 300, a cac-ot 50 pont nyerőben zárom. Miután kisebbek a lépések, logikusan sokkal többet kerestem:) A célom, hogy a dax-ot meg tudjam nyitni 100 pontonként, és 200 pontonként zárjam.

Amit be akartam mutatni, bemutattam így is, 1 év alatt lesz kb 50% nyerőm. Az teljes évet (szeptember 30) még befejezem a táblázattal.

Jelenleg az Eur kamatok ha jól tudom, olyan 3% körül vannak, tehát ha 5 évre nézem az 50%-ot, akkor is az évi 10%, háromszor olyan jó mint a bank, és ugyanolyan biztonságos. Én csak be akartam mutatni, lehet 2 millával is elkezdeni tőzsdézni, és lehet vele pénzt keresni. Akinek jó, annak jó, akinek nem, annak nem.