A libák és a sípos kecsegtető:
Valaki belevett piacin egy nagyobb adagot nemrég, úgy látom.
A libák és a sípos kecsegtető:
Valaki belevett piacin egy nagyobb adagot nemrég, úgy látom.
szokásos 2 fedelű duma
boldogan kaszálnak a határidőn közben
jutottak egy lengyel hitelhez- ez azt sejteti hogy lehívták amit kétlek
Hát ez az. Elképzelhető, hogy egy utolsó figyelmeztetésnek szánták ezt , hogy először fenyegetőznek aztán lépnek ha tényleg nincs más. Elég zavaros.
"A mostani helyzetben mi sem látjuk tisztán, hogy pontosan mi a helyzet az E-Starral − mondta a Napi Gazdaságnak Kuti Ákos, az Equilor vezető elemzője, hiszen annál többet ők sem tudnak, mint ami a sajtóban és a cég közleményeiben megjelent. Borzasztó patthelyzetben van a cég, aminek hatására az elmúlt időszakban elkezdett portfóliótisztítás még sürgetőbbé vált − mondta Kuti Ákos. Főleg annak fényében, hogy eddig csak a rövid távú likviditás miatt kellett aggódni a cégnél, a mostani fejlemények alapján azonban az is kérdéses, hogy hosszú távon miből fog pénzt termelni a társaság. Mivel az elemzők sem látnak bele a szerződésekbe, nagyon nehéz megmondani, hogy miként tud majd pénzhez jutni a társaság. Kuti szerint azért az októberi kötvénylejáratot valószínűleg teljesíteni tudja a cég, mivel a közelmúltban jutottak egy lengyel hitelhez. Az árfolyamba ugyan már sok minden beárazódott Kuti szerint, mégsem árt az óvatosság."
még elvoltam, látom, Sárospatakon is áll a bál
nomeg az elemzők elkezdték árnyalni a várakozásaikat
pf-esnek még a mérleg hiánya is feltünt és mindenféle pozitívumokat megpróbáltak összeizzadni
hitel lehívhatóságot kp-nek véve pl és egyéb feltételekről megfeledkezve
a kivonulásnak, pereskedésnek is van ám költsége
a szállítói tartozások valahogy nem kaptak súlyt és a spekik aggodalmát a fizetésképtelenség miatt bagatellizálták
equilort nem láttam nyilatkozni, ők igyekeznek távolodni???
Aztán az is lehet nem történt korábban semmiféle szerződés felmondás önkormányzat részéről, csak handabandáznak. Lézer sónál nem lehet kizárni semmit. :)
Mondjuk elnézném az arcát amikor a város számlájáról lekapnak hirtelen 100 millát inkasszóval. Azt hiszem lenne hangoskodás, hogy ez milyen eljárás, és milyenek ezek a bankok és a magyar törvények stb.
Nem egy egyszerű sztori ez, főleg, hogy idáig fajultak az események.
még az inkasszóra visszatérve, kérdés milyen felhatalmazást adtak.
Már eleve az, hogy egy önkormányzattól akarnának inkasszálni spéci téma mert van számlája a kincstárnál és ilyen esetben vannak lehetőségek , hogy vmennyi ideig kifogást terjesszen meg a jó ég tudja annyira nem vagyok ebben benne jogi oldalról.
Aztán a felhatalmazás lehet olyan ahol mindkét fél hozzájárulása kell a visszavonáshoz, lehet olyan ahol elég a fizető fél visszavonása, lehet olyan, hogy csak bizonyos iratok beterjesztése esetén vonható vissza.
Pl elképzelem azt a szitut, hogy érvényesíteni akarják, és az önkori jelzi a bankjánál, hogy visszavonják a felhatalmazást akár egyoldalúan is , mivel a szerződés már semmis (szerintük) és büntetőeljárás van az ügyben.
Lehet , hogy így is rákerül a végén a számlára, de előtte egy jogi meccs szerintem lemegy a bank, önkori, rfv jogászok között. És utána is akármi is történik , de az már lehet a bíróságon mert vki perelni fogja a másikat és a bankot.
Kiváncsi leszek én is , hogy mi lesz ebből be tudják e így szedni. Vagy egyáltalán megpróbálják.
arról nem is beszélve hogy a további hazai és román terjeszkedések kicsit nehézkessé válnak majd ezek után
persze egyelőre nincs is miből
Concord a felülvizsgálja a célárát?
kíváncsi vagyok a 30%-os csőd valószínműséget mekkorára emelik
equttasnak eszébe sem jut hogy a vevői követelés mög9tt szállítói tartozás lehet(((((((((
Szerintem ennyire egyszerűen nem fog menni az érvényesítése.
Nézd meg a kialakult szitut. Az önkori azt mondja ezt a szerződést felmondták 1 éve, és büntető feljelentést tettek. A cég azt mondja él a szerződés. Elég nagy szakadék az álláspontok körül.
Ha csont nélkül érvényesíteni tudják az inkasszót, miért nem inkasszálnak? A viszony már úgyis megromlott.
Vmit pedzegettek az önkormányzatok számla nyitása körül , nem emlékszem pontosan mit, de néhány hónapja volt téma, hogy lehessen bármennyi számlájuk ne legyenek ennyire megkötve, meg, hogy az államkincstártól érkező pénzekhez hozzáférjenek nem annyira követtem nem tudom mi lett belőle.
Mondjuk az elég abszurd lenne az önkormányzat ezért átirányítana mindent egy másik számlára , de Mo-n vagyunk. Ez a csodák földje. :)
Lásd pl Esztergomot ott ami folyik , csak úgy néha belehallgatok ott aztán van minden az inkasszóktól kezdve x ideje fizetésképtelen önkormányzatig, variálnak össze vissza, hogy béreket ki tudják fizetni stb. Ez megy már 2 éve. Talán már az áramot is egyszer lekapcsolták náluk, vmi ilyesmi rémlik. Mo 2012.
nem csuklottál? egész nap kerestek a libák ))
így van, "elfogyott a pénz, elfogyott a türelem"
Üdv ex,merre nyaraltál? Remélem nem Hódmezővásárhelyen? :)
De szomorú lehetsz(((
Pedig szívből örültél volna jó híreknek!!
látom még elvoltam zuhant
hír helyett meg a klónokat küldték ide(((((((((
Ha nagyon inkasszózni akarnának már történt volna valami ez ügyben, hogy elindították vgay valami.
MEg hitellehívásról is kuss van, erről mit gondolsz?
Nem lesz itt semmi, aztán meg majd ezer alatt írogatod itt, hogy mekkorát csalódtál.
Former inkább ilyenkor üzengessen ,hogy bocs de igazatok volt, elcseszték, elcsesztem én is, bocs ex,Al,igazatok volt.