Regisztráció Elfelejtett jelszó

Facebook a parketten

Re: facebook

#526138 Roberrtto Előzmény: #526121

Azért hidd el, hogy zynga nem fog máról holnapra egy közösségi oldalt összerittyenteni.

A legnehezebb odaszoktatni az embereket.

Ettől függetlenül bejöhet, söt, ha nem faceben ülnék be is szállnék zyngába, de ott még nagyobb a kockázat ezt hidd el. A zynga talán teljes bevétele a facebookból származik, teljes mértékben tölük függnek.

Én nem látok olyan nagy fantáziát a játékokban, ha jól tudom statisztikák szerint egyre kevesebben játszanak face-en is mint mondjuk 2 éve.

Én a zyngát "csak" egy alkalmazásnak látom majd a jővőben a facebookon, olyanak mint pl az instragram.

#526132 Roberrtto Előzmény: #526104

Az a "baj", hogy két különböző világban élünk, más a gondolkodásunk, ezért megintcsak egy hosszú értelmetlen vita lenne ebből. (ami szerintem neked célod)

"Tényleg nem gondolsz bele abba, hogy mit jelentene az, ha a Microsoft/Google/Apple megvenné a Zyngát"

Erre csak azt tudom mondani, hogy ha én álmokat kergetek facebook saját oprendszeres teleofnjával, akkor neked már ezek szerint rémálmaid vannak:)

Mi a francért microsoftnak az xbox mellé egy játékfejlesztő? Apple profiljába meg szerintem ez nem férne bele, semmi ez irányú fejlesztésről nem tudok. Lefoglalja őket, az appletv bevezetése szerintem.

Csak ,hogy tud, microsoft üzlei közösségi oldalt vett, azt nehezen lehetne összehozzni a játékokkal foglalkozó zyngával:)

Talán még google

#526121 rbbj11 Előzmény: #526104

"Hááát, ha egy jobban megírt szoftveren lehet közösségi site-oskodni, amin ott futnak a kedvenc játékok, az egészen más, mert ott a KÖZÖSSÉG dominálna"

teljesen egyetértek. Ha valóban működőképes rendszert hozna össze a zynga, ami bármelyik op-rendszerről és telóról is elérhető, egyértelműen kiütné fb-t a nyeregből, csak idő kérdése lenne, mikor. A nagy kérdés, meg tudják e csinálni. Ha sikerül, az az online játékokat forradalmasítaná, azonnal pénzre válthatóvá válna a dolog (jelenleg online pc-játékokat is ismerem, hihetetlen pénzeket költenek el rá a játékosok), ez sokkal fantáziadúsabb profittermelés szempontjából, mint fb jelenleg.

Én részben zynga jövőképe miatt vettem fb-t. És azt hittem, fb fel is vásárolja még idén.

#526104 Előzmény: #526086

"Azt se tudod hol lehet venni Zynga részvényt?"

Vicc volt :)

"Amúgy nem kell elszállni ettől a hírtől, azt erősen kétlem, hogy több 100 millió felhasználó ezért máshova is beregisztrál, mikor facebookról is eléri, plussz ott még sok más egyebet is csinál!"

A hír lényege pont az, hogy nem kell sehová sem beregisztrálnia, hiszen rögtön ott lesz azon a portálon, ahol ráadásul egészen más alapokra lehet helyezni az "ismerettséget". Én ebben, ebben sokkal nagyobb fantáziát és jövőképet látok.

"Nehogy azt gondoljuk már, hogy facebooknak van nagyobb szüksége zyngára, ez pont fordítva igaz."

Hááát, ha egy jobban megírt szoftveren lehet közösségi site-oskodni, amin ott futnak a kedvenc játékok, az egészen más, mert ott a KÖZÖSSÉG dominálna.

"10%át hozz a bevételeknek zynga, egy jó hírdetési rendszer optimalizálással ezt ki lehetne termelni, de az hétszentség, hogy zynga nem fogja elhagyni face-t."

Ez a számítás egy rettenetes tévedésen alapul, nevezetesen azon, hogy a zyngához kapcsolódó bevételről beszélünk, miközben a zynga MIATT az oldalon eltöltött időt kellene vizsgálni. Ha így nézed, már sokkal siralmasabb az arány a fuxbuksz számára, hiszen ha sokkal kevesebb időt töltenének ott, akkor bizony a reklámok értéke drasztikusan csökkenne.

"A zynga meg azért nem olyan olcsó, több mint 4 milliárd $ igy is, hogy méllyponton van az árfolyam."

Szvsz 18 milliárd dollárból ez az aprópénz. De még az Apple-t is kifelejtettem az előbb... pedig az mekkora durranás lenne, csak képzeljed el... Jobs szerintem bele is ugrana, hiszen még a készpénzállományban is alig látszana ez a felvásárlás. A Microsoft is most vett közösségi portált, ha azt ezzel összevonná, az is dúrva átrendeződéshez vezetne.

"Én több fantáziát látok facebook fejlesztéseiben (saját szoftverbolt, telefonos oprendszer) mint zynga kamikaze akciójában. (én ezt annak látom)"

Te álmokat kergetsz, hogy majd egyszer talán csinálnak valamit - én csak a tényeket vizslatom, és annak alapján azt látom, hogy inkább szépen csendben hagyják el a süllyedő hajót.

Ebben az üzletágban azonban bármi megtörténhet, a fenti példa éppen azt mutatja be, hogy milyen apróságok mekkora változást jelenthetnek. Tényleg nem gondolsz bele abba, hogy mit jelentene az, ha a Microsoft/Google/Apple megvenné a Zyngát és ezzel akkora közösségi oldalra tenne szert bagóért, ami összemérhető a fuxbuksz-al ÚGY, hogy az aktívan oldalon töltött időben, pláne a reklámra legérzékenyebbek körében szinte egyeduralkodó lenne? Mondhatni, az a gyanús, hogy nincs semmi gyanús, hogy a klasszikust idézzem - az, hogy ezek után sincs még mindig felvásárlás, az valamit előrejelez, de akármit is, az a fuxbukszra nézve semmiféleképpen nem lehet jó előjel.

Szerintem.

#526086 Roberrtto Előzmény: #526076

:))

Azt se tudod hol lehet venni Zynga részvényt?

Amúgy nem kell elszállni ettől a hírtől, azt erősen kétlem, hogy több 100 millió felhasználó ezért máshova is beregisztrál, mikor facebookról is eléri, plussz ott még sok más egyebet is csinál!

Ettől függetlenül nem lehet rossz befektetés zynga, de van benne kockázat is. Nehogy azt gondoljuk már, hogy facebooknak van nagyobb szüksége zyngára, ez pont fordítva igaz.

10%át hozz a bevételeknek zynga, egy jó hírdetési rendszer optimalizálással ezt ki lehetne termelni, de az hétszentség, hogy zynga nem fogja elhagyni face-t.

A zynga meg azért nem olyan olcsó, több mint 4 milliárd $ igy is, hogy méllyponton van az árfolyam.

Én több fantáziát látok facebook fejlesztéseiben (saját szoftverbolt, telefonos oprendszer) mint zynga kamikaze akciójában. (én ezt annak látom)

Ha google-nak microsoftnak nem sikerül összerakni egy normális közösségi oldalt, akkor erőssen kétlem, hogy zyngának sikerül

#526076 Előzmény: #526067

Ez egyben ékes példa arra, hogy az FB-sek nem csinálnak semmit, sőt egyáltalán nem foglalkoznak a céggel - hiszen már régen fel kellett volna vásárolniuk a Zyngát, de legkésőbb az IPO másnapján. Sőt mi több, abból hogy a Zynga nem bennük látja a jövőt, hanem önállósodik, abból azért már következtetni lehet a fuxbuksz jövőjére is - ha a legfontosabb bevételi forrásuk nem lát bennük fantáziát, akkor ki látna? Érik az, hogy kiderüljön, meztelen a király.

Egyébként, szerintem ez az a pillanat, amikor a Google-tól a Microsoftig elkezdtek gondolkodni egy felvásárláson, mert a Zynga nélkül a fuxbuksz talált, süllyedt. Pusztán ezért. Ha meg még normális közösségi oldal is lesz a Zyngáé, akkor game over fuxbuksz, mert a trendiség ezt kívánja.

Mennyiért és hol lehet most Zynga részvényeket venni?

#526067 rbbj11 Előzmény: #526056

tudok róla, h. mélyen vannak. De ez a hír fundás változást hoz mind fb-nél mind zynganál

#526055 rbbj11 Előzmény: #526054

sőt, ez alapján simán lecserélem fb rv-ket zyngára. Már csak a kérdés, pontosan mikor és mennyiért

#525923 Roberrtto Előzmény: #525897

Azért ezek az elemzők is emgérik a pénzüket.

Én legjobban azt bírom, hogy egy éves távlatban melyik magyar bank milyen $ árfolyamot vár.

Az egyik 210 a másik 290eset.

Vicc.

Szebb lenne az élet a hitelminösítők nélkül.

Amúgy ha mégis figyelembe veszem, akkor a többség hasonlóan látja mint én, óvatosan optimista.

Amúgy el nem tudom képzelni, hogy fog kinézni a mobilos hírdetés.

A google megoldása szerintem elég kezdetleges, az alsó 1 cm-es sávban van a hírdetés.

Valami komolyabbal kellene előrukkolni, csak ugye korlátozott a hely mobilon..

Amúgy egy 25$-os előrejelzés van a többi mind a mostani ár felett van.

#525897 Előzmény: #525865

Ma kijöttek az elemzők az árfolyam tippekkel (Portfolio) a 33 körüli átlagárnak nézem a leírást, 25 és 40 között szórnak, de inkább a 30 feletti árfolyamok dominálnak.

#525865 Roberrtto Előzmény: #525757

Na ma elolvadt a tegnapi plussz.

Ez a 33 most egy stabil ellenállásnak tünik, lehet elidőzik itt az árfolyam egy darabig.

#525757 Roberrtto Előzmény: #525679

Bizony, fnayalgunk is, de mégis használjuk. Nincs konkurencia, ahogy asztali szinten windowsnak, vagy a közösségi piacon facebooknak. Persze vannak alternativák, linux, OSX, de ezek rétegigényeket elégitenek ki, plussz az emberek a windowst szokták meg.

Higyétek el nagy úr a megszokás. Ezért is mondom azt, hogy előbb útóbb siker lesz a win8/wp8 és ha facebook valamit nem baltáz el, úgy mint a myspace, ráadásul fejleszt is más szegmensek irányába, kilépve a közösségi portál titulusból, akkor jók lehetnek!

Én azt mondom amúgy, hogy semmiről se maradtak még le, és most nem csak a telefonbizniszre gondolok, hanem arra, hogy eljön az idő, mikor nem csak telefonon, notebookon fognak operációs rendszerek futni hanem más nem feltétlenül informatikai eszközökön is.

Kiváncsi leszek ki fog tudni betörni a nagyok közé! (microsoft, apple, google, facebook)

#525679 BudFox Előzmény: #525639

Hát ilyen világban élünk..sajnos..

engem pl. az zavaz hogy a Youtube -on állandóan a videóba belemászik a reklám, nem győzöm kinyomni a kis négyzetet...mégis mekkora pofátlanság hogy a videón magán jelenik meg a reklám ?

#525639 Roberrtto Előzmény: #525621

Remélem visszavesznek, vagy ha rá is akarják erőltettni a dolgaikat a felhasználókra, kicsit meggondolják, hogy mennyire erőszakosan teszik ezt.

Amúgy a google vagy a microsoft is ezt csinálja, ők diktálnak. Sok fanyalgó véleményt lehet olvasni a neten, hogy a win8 csempéi nem tetszenek a felhasználóknak, plussz miért veszik e a start menüt.

Ettől függeltenül biztos vagyok benne, hogy microsoft lenyomja a torkunkon a csempéket, ez az alapja az egységes új microsoft ökoszisztémának. Szerintem ekkora változás még nem volt a microsoft windowsában mint most, lehet 1-2 évig pangás lesz az eladásokban, de ahogy terjed úgy fogja midnenki átvenni.

A google drivban meg a feltöltött adatok egy az egyben a google tulajdonát képezik ,szabadon másolhatják vagy törölhetik a feltöltött tartalmakat. Azért ez is diktatórikusan hangzik nekem. De ez nem fogja eltántorítani a felhasználókat a használatától, mert ők álltalában nem olvasnak utána, next, next, agree, ok és ennyi náluk a felhasználási feltételek:)

Jó esetben ezt a facebookos emailes dolgot se érzékelte legtöbb user, ha nem olvasta a híreket.

Én amúgy a negyedéves jelentést váro mmár, van egy érzésem, hogy nem lesz jó... de talán túl rossz sem.

No meg a saját telefon gyártásáról szoló hrek is jöhetnének, azzal együtt, hogy felvásárolták RIM-et pl:)

#525621 Előzmény: #525390

Nem pofátlan, ostoba. Pont ez az az arrogancia és erőszakosság, ami ki szokta csapni a biztosítékot, és szerintem érdemes belátni, hogy ebben a fuxbuksz már a megalapításától kezdve az élen jár. Mondhatni, pontosan erre szoktam utalni, hogy mi a "Zuckerberg" faktor, magasról tesz mindenkire, számára nincs magándulajdon, egyszerű törpediktátor, aki élvezi a hatalmát. (No politika) És mivel az egész céget erre építik fel, és rendes szoftver helyett ilyeneket bohóckodnak, hogy méginkább kisajátítsák a felhasználókat és adataikat, ezért én már elpártolási hullám szeleit is kezdem érezni. És tudod miért? Azért, mert aki nem fél, és aki jó, annak nincs szüksége ilyen aljas és alattomos módszertanra.

Zuckerberg olyan, mint egy neoprimitív forum tulajdonosa, aki szabadon variálja át az oldalt, mert azt hiszi, hogy ő az isten és a felhasználókon uralkodhat, azt csinálhat amit akar, mert úgyis oda fognak járni.

Pedig nem.

#525400 BudFox Előzmény: #524676

Én kívánom hogy minden magyar nyerjen ezzel aki vett..

de ez így nekem egy ideges kapkodásnak tűnik amit művelnek, hogy minél magasabbra húzzák fel az árfolyamot..azon vannak, azért gyártják a híreket..