Re: facebook
Előzmény: #526086"Azt se tudod hol lehet venni Zynga részvényt?"
Vicc volt :)
"Amúgy nem kell elszállni ettől a hírtől, azt erősen kétlem, hogy több 100 millió felhasználó ezért máshova is beregisztrál, mikor facebookról is eléri, plussz ott még sok más egyebet is csinál!"
A hír lényege pont az, hogy nem kell sehová sem beregisztrálnia, hiszen rögtön ott lesz azon a portálon, ahol ráadásul egészen más alapokra lehet helyezni az "ismerettséget". Én ebben, ebben sokkal nagyobb fantáziát és jövőképet látok.
"Nehogy azt gondoljuk már, hogy facebooknak van nagyobb szüksége zyngára, ez pont fordítva igaz."
Hááát, ha egy jobban megírt szoftveren lehet közösségi site-oskodni, amin ott futnak a kedvenc játékok, az egészen más, mert ott a KÖZÖSSÉG dominálna.
"10%át hozz a bevételeknek zynga, egy jó hírdetési rendszer optimalizálással ezt ki lehetne termelni, de az hétszentség, hogy zynga nem fogja elhagyni face-t."
Ez a számítás egy rettenetes tévedésen alapul, nevezetesen azon, hogy a zyngához kapcsolódó bevételről beszélünk, miközben a zynga MIATT az oldalon eltöltött időt kellene vizsgálni. Ha így nézed, már sokkal siralmasabb az arány a fuxbuksz számára, hiszen ha sokkal kevesebb időt töltenének ott, akkor bizony a reklámok értéke drasztikusan csökkenne.
"A zynga meg azért nem olyan olcsó, több mint 4 milliárd $ igy is, hogy méllyponton van az árfolyam."
Szvsz 18 milliárd dollárból ez az aprópénz. De még az Apple-t is kifelejtettem az előbb... pedig az mekkora durranás lenne, csak képzeljed el... Jobs szerintem bele is ugrana, hiszen még a készpénzállományban is alig látszana ez a felvásárlás. A Microsoft is most vett közösségi portált, ha azt ezzel összevonná, az is dúrva átrendeződéshez vezetne.
"Én több fantáziát látok facebook fejlesztéseiben (saját szoftverbolt, telefonos oprendszer) mint zynga kamikaze akciójában. (én ezt annak látom)"
Te álmokat kergetsz, hogy majd egyszer talán csinálnak valamit - én csak a tényeket vizslatom, és annak alapján azt látom, hogy inkább szépen csendben hagyják el a süllyedő hajót.
Ebben az üzletágban azonban bármi megtörténhet, a fenti példa éppen azt mutatja be, hogy milyen apróságok mekkora változást jelenthetnek. Tényleg nem gondolsz bele abba, hogy mit jelentene az, ha a Microsoft/Google/Apple megvenné a Zyngát és ezzel akkora közösségi oldalra tenne szert bagóért, ami összemérhető a fuxbuksz-al ÚGY, hogy az aktívan oldalon töltött időben, pláne a reklámra legérzékenyebbek körében szinte egyeduralkodó lenne? Mondhatni, az a gyanús, hogy nincs semmi gyanús, hogy a klasszikust idézzem - az, hogy ezek után sincs még mindig felvásárlás, az valamit előrejelez, de akármit is, az a fuxbukszra nézve semmiféleképpen nem lehet jó előjel.
Szerintem.