Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#525191 Paladin Előzmény: #525189

A céghez fűződő esetleges érzelmeket félretéve, bár nyilván nehéz ezt így előre megmondani, de Neked mi a véleményed, reálisan van esélye a csődnek?

Úgy értem, hogy ha figyelembe vesszük az idei gigantikus költségcsökkentéseket és azt is, hogy azért a magyar önkormányzati kitettség ha nem is marginális, de azért az árbevétel szempontjából 10%, vagy az alatt van?

Kiváltképp, ha eldobálják a nemfizető önkormányzatokat, akkor kiadási oldalon sem jelentkeznek a továbbiakban, tehát elvileg - nyilván valamennyi jövőévi hitellel - az én meglátásom és reményeim szerint képesek lesznek rendezni a kötvényeket.

Ebben reménykedem a lentiek mellett, miszerint azért az OTP csak bevág oda egy kis pénzt, ha szükséges, hogy ne kelljen nulláznia az Alapkezelőjénél jópár milliárdot.

#525189 rbbj11 Előzmény: #525184

80% hozam két évre nem rossz, és csőd esetén is marad vmi a kötvényesnek, nem valószínű a nullázás.

#525184 Kissherceg Előzmény: #525181

Én is arra mondom. Tuti nem vennék kötvényt, felesleges ilyen hozam kockázat/mutató mellett...

#525181 rbbj11 Előzmény: #525176

ha nincs csőd, akkor a kötvényeket ki kell fizetni, leányokkal vagy anélkül, nem?

A kibocsátó nem az e-star anya volt?

Én nem jövőbeliekről beszélek, hanem a már kibocsátott kötvényekről.

#525164 Arsene Lupin Előzmény: #525162

Valóban, 1800 alatti lassú morzsolódásra számítottam. De akkor még nem volt képben az FB-tag lemondása, a cégig visszanyúló klónhálózat ámokfutása és Csabika kamikáze lépése. Úgy néz ki, nagyon felgyorsulnak az események.

A példa is mutatja, hogy mennyire nem értek én ehhez a papírhoz.

#525163 Arsene Lupin Előzmény: #525158

Az eredetiben nem "felett", hanem "fölött" van.

Fontos üzenete van a harmadik stófának is:

"Vásárhelyi éjszakák

Túlfűtött, bezárt szobák

Ég a gyertya lángja, ég

Gyenge fénye nem elég"

Itt azt üzeni a szövegíró, hogy a városnak sikerült megoldania a fűtési gondokat, de az áramellátásban fennakadások lehetségesek a gaz multik miatt.

http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/757/brody-janos/vasarhely-zeneszoveg.html

#525162 rbbj11 Előzmény: #525145

maga is stabilizálódásra számított, nem zuhanó kőre....

Vajon a kötvény itt jó hozam/kocka arány?

ZÁRÓRA : Emlék…

#525158 Kiss Zoltán

ZÁRÓRA : Emlékezzetek Bródy számára! " Vásárhely felett az ég se nem tiszta se nem kék"

Csabika szépen bebukta a…

#525145 Arsene Lupin

Csabika szépen bebukta a mai napot. Amikor piti sumák vádol sumáksággal dörzsölt sumákot, az nem biztos, hogy bejön. A TV celebeskedés sem lesz profitábilis számára.

Aztán ma sem jött össze az a tuti lehívás. Itthon kigolyózták magukat, Romániában szintúgy. Úgyhogy vagy benyelik a lengyelek feltételeit vagy mennek a levesbe.

Én meg írom a baromságokat, a papír meg csak esik és esik. Hülye a piac.

#525144 Paladin Előzmény: #525141

Persze lehet, hogy ezzel csak hitegetem magam és már rég elbuktam a zsetont, csak még nem tudok róla.:S

#525141 Paladin Előzmény: #525134

Igen, ez igaz.

Abban bízom, hogy - korábban itt is olvastam erről - pár éve az OTP-devizakötvények is ilyen hozamszinteken forogtak, aztán végülis nem lett azokból sem gond.

A másik, amiben talán nagyobb esély van, hogy a kötvények legnagyobb részét nem lakossági, hanem intézményi befektetők, köztük vélhetőleg banki befalapok, jegyezték le, így aztán a saját érdekükben is lélegeztetőgépen tartják a céget, ha szükség lesz rá.

Fene tudja.

#525134 Fornit Előzmény: #524982

"engem csak a kötvényfizetések érdekelnek és ezért aztán remélem, hogy azokkal a 2015-ös lejáratokig minden rendben lesz."

2év7hónapra kb 83%-os hozammal nem ezt árazzák egyenlőre. (15A) Ha tutira minden rendben lenne mindenki nyomná kecsegtetően az all int 69%-on.