csak szeretnéd nem látni az orrodtól a monitort :)))
csak szeretnéd nem látni az orrodtól a monitort :)))
Eddig nem láttam a fától az erdőt, illetve az orromtól a monitort...
nem ismered a legfontosabb piacot? ....
A 6300 fölötti dax shortra raktam egy védőt 6 180-ra. Vagy ott üt ki, vagy 6 000-n.
Figyelgetni fogom, eddig sosem néztem, de majd megnézem.
Ott a zsé? Ki hitte volna... :-)
Ott a zsé, így iránymutatásnak jó. Ha nem történik valami egetrengető este, hétfőn általában ennek megfelelően nyitnak a többiek.
Ha vasárnap már nagyon várod a hétfőt, nézegesd ezt a tőzsdét:
http://www.tase.co.il/TASEEng/
Általában mutatja a hétfői kezdő irányt.
Van egy rés 5 500 körül is, gondolom, egyszer az is záródik, így az 5 800-as shortom sem idegesít jelenleg. Persze, ha nem lenne rés, akkor sem idegesítene, mert nem csak résig járnak az indexek.
A 6 400 nekem is tetszene, már a 6 350 is, mert pénteken sem voltam gép mellett, és így nem tudtam ott eladni (vagy csütörtökön, ki emlékszik már). Szóval kb egész héten nem voltam, látszik az írásaimból is.
Vizsgálgattam a módszerem, amíg van másik index, ami más értéken van mint a dax (jelenleg ez a Cac), addig kényelmesen megvan az évi 50%. Ha az ember ezt 20 000 Eur-al csinálja, akkor az évi 10 000 Eur, ami cca havi 250 000 HUF. Ezzel már el lehet ketyegni, főleg, ha évente van 10-20 kötés, és nem foglalja le az ember idejét.
Egy kis matek: Ha évente csinálsz 50%-ot, akkor az 3 év alatt már 330%. Az első évben lesz a 7 500 Eur-ból 10K, a második év végére 15K, a harmadikra 22K. És már mehet is bárki nyugdíjba. Persze ez a módszer nem kecsegtet (kerestem jobb szót az E-star miatt, de nem találtam) sokszáz százalékos hasznokkal, de ennyit simán kihoz. Ha megnézed a táblát, vagy a dax short, vagy a cac long termel. Akkor meg nem lehet probléma.
Épp rákényszerültem, úgy átfutott azon a szinten ahol még stoppoltam volna, gondoltam akkor megvárom amíg vagy +ban lesz, vagy 6400 fölé megy ahol bővítenék. Az 5900 alatti rés is csak nem az örökkévalóságnak lett nyitva a télen... Persze azért a 6010 körüli pakkon a 6számjegyű minusz idegesített rendesen csütörtökön.
Most a fele már + ban van szerencsére, remélem úgy is marad :)
És most komolyan, miért nem csinálod azt, amit én? Nem elég izgalmas? Nincs elég veszteség? Vagy mi tart vissza?
Én már csak októberig vezetem ezt, mert az életben máshogy kereskedem, és baromira figyelni kell, hogy a leírtak hogyan teljesültek volna. A módszer egyébként ugyanaz, csak a dax-ot már 300 pontonként nyitom, a CAC-ot meg 75 pontonként, és 67% nyerőnél zárom, szóval a dax-ot 200 pont, a Cac-ot meg 50 pontonként. Termelgetnek szépen, kellemesen, pont jól elvagyok vele :)
Ennyit nem akarok már beírni, meg a nyerőm is annyi lenne már a leírtakban is, hogy Rbbj-nek elmenne a kedve. Így marad a régi módszer leírása. Ha itt leírva megcsinálok 60%-ot 1 év alatt, akkor már nagyon szép eredményt értem el. Aztán ha valaki akarja, figyelje tovább.
Én a 2. adag felét nyitottam be 6420 körül (azt is 2 részletben), a másik felét du akartam, de mire rászántam magam (adjak most v ne, megy még feljebb v nem), hirtelen beesett vagy 40-50pontot, úgyhogy hagytam. Kár érte, jobb lett volna érzelemmentesen egyszerre.
Persze shortban az esés sosincs ellenemre.
A meglévő shortok fele 6010 körülről van így, 1/6 6380 körülről, 1/3 meg 420 tól.
Dax short újra megnyílt, de 6 325-ön, mert ott nyitott, így alatta nem tudtam adni...
Biztos nyitás előtt lehetett. Szép fogás így is.
Nagyon csábított engem is a short, de úgy voltam h ha esik max csökken a minusz a 6010 környéki eladáson, az is "eredmény". :)
Nem voltam gép mellett, tegnap 6 310-en eladtam dax-ot. Ahogy nézem, 1* szúrt fel 6 312-re, és épp bekötött. Most beraktam vételeket 6 010-re és 6 210-re, a 6 210-est beállítottam 100 pont követőre. Valamelyik majd kiüt.
Remélem bejön:)
Én is adtam reggel, de le sem merem írni, hol vettem vissza, 5 percesen is csak 1 kanóc, de reggel beírtam, aztán mentem a dolgomra. Tejelt rendesen:)
Ha nincs nagy nyereményszorzó a lefújásra, akkor azt választjuk, hogy fociznak. Tegnap du+ma eszerint cselekedtem. Persze nem tudhatjuk, lehet már a második félidő így kevesebbet adtam mint 400felett terveztem
100 dax pont kb 75 euro arányban, hogy viszonyítani tudd, persze nem az alapterméket kereskedem, így ez csak kb. :) 5900 alatt amúgy is esedékes egy kapurarúgás, sőt még lejjebb is elképzelhető. :-)
Kicsit több már, most zártam be, 5 950 volt a dax, és 6 050-en zárt. Persze még nem nyitott ki, bármi lehet, de szerintem réssel le fog nyitni. Aztán vagy betölti most, vagy később:))
Na, megyek aludni, csak kíváncsi voltam a nyitásra, meg ha már erre jártam fogtam egy adagot dow shorton. Nem volt sok, 50 pont, de nekem megfelel. 2 kontival az 100 USD, megérte fennmaradni:)
Hétvégén mindig fennmaradok, mert hétfőre nem hagyok bent megbízást. Elvileg nyithatott volna a dax mondjuk 5 900-on, és akkor kézzel zártam volna a shortot, miért zárjam akkor 6 000-n? De kicsivel 6 000 felett nyitott, így maradt a 6 000-s zárás.
Jó éjt:)