AAA nem magyar, akkor ezt vedd le nyeretlen
Rábat elfelejtettem, Egist blue-nak vettem, mert hát határan van, EMASZ, eLMU helyzetét nem ismerem pontosan, de gondoltam, h. ök is igen stabilak, különben nem lenne miböl évi 5% oszit fizetni...
sok van még... FHB, Rába,Shopline,Egis,freesoft,pannonflax,Masterplast:),EMASZ,ELMU,BIF Forrásék minimum
persze hogy látszik az irány: zsugorodás, növekvö hitelmennyiség, csökkenö kp, csökkenö nyereség, növekvö kamatkiadások, zuhanó rv-ár.
Az esés azért van és volt, mert közel volt a csöd veszélye.
Leírtam már, mi alapján számolok funda értéket, nem vagyok papagáj.
Ha e pillanatban fel kéne számolni az egész kócerájt, kb. mennyi maradna a részvényeseknek. Ha jól sikerülne eladni a dolgokat, akkor e pillanatban kb. 500 Ft, ez persze durva becslés.
A nincs csöd közelben és a növekedési kilátásokkal rendelkezés ég és föld, nem illik keverni. Egyébként meg kit érdekel, hány ilyen magyar cég van?? Ki mondta, hogy a BET-en kötelezö pénzt égetni? Ha BET-en nem lenne ilyen, akkor is MUSZAJ lenne kockázni? Mi ez, kötelezö orosz rulett??
De sorolom: Danubius, Gspark, ANY, AAA, Zwack, Plotinus. Nyilván van több is, de ezekröl tudom, hogy nagyon messze állnak a csödveszélytöl.
Ha igaz, hogy a 2 legnagyobb eladó a mai forgalom felét teszi ki, akkor a másik fele egy jelentős része lehet szkeptikus, hogy lesz-e tényleg hitel. Itt nem 100 Ft a tét szerintem.
Mi van az 500 Ft-os árfolyam indoklásával?
azaz? ez most tömés? az otp-n mit értünk? mert lehet csak a kisbüfik veszik, akik épp otp-s rendszert használnak... van pár... :))
Értem én a problémák egy részét(mert mindennel nem vagyok tisztában), de ha ez a cég folyamatosan csak virágozna, minden fazsa lenne, akkor ugye 15k lenne az árfolyam mondjuk, és most nem lenne miről beszélnünk. A cég olyan helyzetben van amilyenben, az árfolyam annyi amennyi, ebben a helyzetben kell eldönteni, hogy venni kell, vagy eladni(vagy ha netán vannak olyanok, akik tényleg bíznak a cégben és látnak benne fantáziát, azok szerint talán , most ingyen van).
Viszont, ha minden nagyon ****a lenne, akkor sem vennék mondjuk 6-7k felett hosszútávra( de hol vagyunk jelenleg mi attól...)
már megint a napkirály és Mária Antoanett van soron?
10e-nél teljesen más volt a helyzet. Tömegek most biztos, hogy nem adnak el abban a reményben, hogy majd 100 ft-tal lejjebb visszaveszik....Ez teljesen más szituáció.
az ugye nem zavar hogy ezt a lengyel kv kibocsátást elfelejtette Soós mos megemlíteni?
vagy hitelt vagy kv-t akartak ott
Equilor 22 K db Woods(!!!) 9 kdb a legnagyobb nettó eladó
Erste 9kdb illetve OTP 9k db a legnagyobb nettó vevő
ha megtalálod a határidőt közöld
először kb tavaly júniusra ígérték majd kb aug magasságában Kassai bejelentette hogy akvi lezárult
aztán kiderült hogy mégsem majd otp hitelből
aztán hogy olyan nem lesz
Azért ezt az 500 Ft-ot ér, vagy annyit se állítást illene alá is támasztani, mert szerintem az esés a finanszírozási aggodalmak miatt volt, nyereségességi alapon nem ennyit ér a cég, mégha pénzügyileg az utóbbi időszak gyenge is lett, az azért látszik, hogy mi az irány.
Szerintem első sorban azért, mert rögtön forintra váltható a cash flow javulás. Az októberi kötvény azért is hátrább van sorolva, mert a nyáron még egy lengyelországi kötvényprogram is elindulhat, amivel a 2012 kv-t kiváltják egy az egyben. Szerintem a kondíciók is jobbak lennének.
Majd elfelejtettem..esetleg még keresni is lehet velük(mert hát ugye az sem utolsó szempont)