az eredmény javulást egyelőre el lehet felejteni
túlélő üzemmódra kapcsoltak
az eredmény javulást egyelőre el lehet felejteni
túlélő üzemmódra kapcsoltak
itt a slusszpoén a likviditáson továbbra is dolgoznak ....
Ex, Lupin ma biztosan shortolnak.
akkor látni lehetne mi is a sajáttőke és kötelezettségek valódi aránya
egyelőre 20:85
elhiszem hogy zavar hogy nem tapsikolok veled
kellett anno a kv a román fejlsztésekre
majd ha hitel lesz lesznek román fejlesztések amiből kitermelik a kv-eket
majd lesz hitel pár nap múlva
majd román beruházások sem lesznek
majd ismét lesz hitel csak a feltételeket hiányosan közölték
közben a resz helyzete homályos
ha lesz hitel elég lesz-e?
a kötelezettség szépen nő, a cég zsugorodik
Ha lenne auditált mérleg, akkor meg az lenne a baj, hogy még nem ugrálókötelezték körbe Lengyelországot.
Jó reggelt! Felhívom a tisztelt nagyérdemű figyelmét, hogy ma 9 óra 17 kor sziget(fesztivált )tart az E-star.
Látja, megint engem kóstolgat, aztán meg vírnyog, mint a lombard liba. Szerintem ma is, rutinból, álljon sorba a tömőgépnél.
Néha tényleg gondolkodjon, mielőtt elalél egy 10 millás hülyítéstől.
Kezdesz önmagad paródiája lenni.
Van amibe nem kötsz bele? Itt vagy a nap 24 órájában, hogy azonnal reagálj egy lenézőt bármilyen E-starral kapcsolatos írásra.
Ez szánalmas. Ennyi az életed?
A tegnapi témához még annyit, hogy az E-star 2000 alatt nyitott újabb 50 kontit. Tehát ?
Szia Muskátli!
Akkor röviden bemutatkoznék. Kb. egy hónapja találtam rá a fórumra és a papírra (így viszonylag keveset tudok róla, bár elég sokat olvastam hozzá). Hétfő óta írok ide, tehát két napja. Röviden annyit, hogy pénzt akarok keresni. Ex-ről gőzöm sincs, hogy kicsoda, csak olvasom, mert sokat ír.
A ballon hitelt jól leírtad. Korrekten. Valóban lett egy refinanszírozási kockázat 2017 q2-re, de mivel az messze van még most nem ez számít, hanem az, hogy egy 4.3 mrd forint kapitalizációjú cég 2.5 mrd hitelt kap. Az annuitás azért keveredett bele a 1633. hozzászólásba, mert az egy netről leszedett anyag a ballon hitelről. Természetesen tudom, hogy ez ballon hitel. A kamatteherről szóló javításodat köszönöm, úgy helyes.
http://www.portfolio.hu/vallalatok/zold_energia/lengyel_banktol_kaphat_hitelt_az_e-star.168245.html
a grafikont tekintsd meg
mi újság a szállítóikkal????
akkor hiába fényezgetted)))))))))
másoknak akik ránéznek a grafikonra véletlen sem ez jut eszébe róla
nem vagyok az előző nick
az e-star múlt hónapban kimutatott 0.3m EUR EBITDAjahoz "jól" fog jönni a havi törlesztés
nem véletlen kv-ben utaztak eddig
először is a hitel feltételei továbbra sem ismertek és pláne nincs aláírva
mi újság a resz-szel? az nem aktuális mostanában véletlenül?
és ha igen akkor miből fizetik ki októberben a kv-eseket?
haha, ennek is annyi valóságalapja van, mint a mai hírek után csődről beszélni...
szerintem SCS-nak van jobb dolga, mint itt a részvény nélküli emberek kínlódását és rosszindulatát olvasgassa és kommentelje!
Protein, nem tudom, hogy te ki vagy, tényleg nem akarok kötözködni veled, de áltudományos ostobaságot írsz (1633. hozzászólásodban), inkompetens ex meg már pajtizik is veled, mert beírtad a hozzászólásodba a demagóg "lufi hitel" agyrém dumádat. sztem ti már a mai napon országos pajtik lettetek... vagy sztem te ex vagy, ha már itt tartunk....
akkor tehát:
- neked fogalmad sincs mi az, hogy "annuitásos hitel". légyszívesd mutasd meg a közleményben, hol derül az ki, hogy annuitásos hitelt vesznek fel!!!! segítek: ilyen nincs a közleményben.
- alacsony lesz így a kamatteher... pffff na ezen jót röhögtem... talán akarod mondani, hogy alacsony lesz a tőketörlesztés... nem mindegy...
a balloonos hitel semmi mást nem jelent, mint hogy az 5. év végén van egy balloon, azaz egy kb.20-50%-os (nem derül ki a pontos nagyságrend a közleményből), egyszeri tőketörlesztési kötelezettség és emiatt az 5 év alatt a maradék 50-80% hitelt kell csak folyamatosan, hónapról-hónapra törlesztenie... azaz 5. év végéig nem 100%-nyi tőkét kell törlesztenie, hanem lényegesen alacsonyabbat, azaz kisebb lesz az adóssáágszolgálat a cégnek 5 évig (nem a KAMAT miatt, ahogy te írod, hanem az alacsonyabb TŐKEtörlesztés miatt), cserében viszont az 5. év végén lesz egy nagyobb egyszeri 20-50%-nyi tőketörlesztési kötelezettség, azaz ezt fel lehet fogni egy 5 év múlva esedéjkes refinanszírozási kockázatnak is. Ez jelen körülmények között egy kifejezetten jó konstrukció!!!
az annuitásos hitel meg - ezzel éppen ellentétben - annyit jelent, hogy az adósságszolgálat minden egyes hónapban, a teljes futamidő alatt pontosan ugyanaz, kizárólag a devizaárfolyam hat rá.
Nem lehet kiszámolni, mert csak az egyik futamidő ismert.