Re: nincs cím
Muskatli Előzmény: #517855Protein, nem tudom, hogy te ki vagy, tényleg nem akarok kötözködni veled, de áltudományos ostobaságot írsz (1633. hozzászólásodban), inkompetens ex meg már pajtizik is veled, mert beírtad a hozzászólásodba a demagóg "lufi hitel" agyrém dumádat. sztem ti már a mai napon országos pajtik lettetek... vagy sztem te ex vagy, ha már itt tartunk....
akkor tehát:
- neked fogalmad sincs mi az, hogy "annuitásos hitel". légyszívesd mutasd meg a közleményben, hol derül az ki, hogy annuitásos hitelt vesznek fel!!!! segítek: ilyen nincs a közleményben.
- alacsony lesz így a kamatteher... pffff na ezen jót röhögtem... talán akarod mondani, hogy alacsony lesz a tőketörlesztés... nem mindegy...
a balloonos hitel semmi mást nem jelent, mint hogy az 5. év végén van egy balloon, azaz egy kb.20-50%-os (nem derül ki a pontos nagyságrend a közleményből), egyszeri tőketörlesztési kötelezettség és emiatt az 5 év alatt a maradék 50-80% hitelt kell csak folyamatosan, hónapról-hónapra törlesztenie... azaz 5. év végéig nem 100%-nyi tőkét kell törlesztenie, hanem lényegesen alacsonyabbat, azaz kisebb lesz az adóssáágszolgálat a cégnek 5 évig (nem a KAMAT miatt, ahogy te írod, hanem az alacsonyabb TŐKEtörlesztés miatt), cserében viszont az 5. év végén lesz egy nagyobb egyszeri 20-50%-nyi tőketörlesztési kötelezettség, azaz ezt fel lehet fogni egy 5 év múlva esedéjkes refinanszírozási kockázatnak is. Ez jelen körülmények között egy kifejezetten jó konstrukció!!!
az annuitásos hitel meg - ezzel éppen ellentétben - annyit jelent, hogy az adósságszolgálat minden egyes hónapban, a teljes futamidő alatt pontosan ugyanaz, kizárólag a devizaárfolyam hat rá.