Regisztráció Elfelejtett jelszó

Miért utálják a spekik a phylaxiát?

Re: nincs cím

#516323 Dmode Előzmény: #516313

csordaszellem az jelen pillanatban,nem a phy emelkedésére játszókra vonatkozik.

#516307 Trisz Előzmény: #516220

:)

Ph utólag be szokott jönni neki. Múltkor legalábbis úgy olvastam.

Én egyébként nem vagyok a rosszakarója. De amikor valaki a korrekt vita helyett mínősítget, akkor nem azt kívánom, hogy elkapja. Egy másik igekötő szokott inkább eszembe jutni. Persze az sem az ilyen régi vitapartnerekkel kapcsolatban.

#516303 Trisz Előzmény: #516196

Az első résszel nincs sok bajom. Attól még, hogy nem a kicsik mozgatják a tőzsdét, vannak a kicsiknek is egyedi mozgatórúgóik, amiket igyekszünk kielemezni itt a fórumon is. Viszont az alapvető tőzsdei ciklusoktól egyáltalán nem függetlenek a kicsik ciklusai.

A másik kérdésben már komolyabbak a véleménykülönbségek. Nem szeretném megbántani a TA alapon kereskedőket. Semmi bajom velük. Leírom többedszer: ezer féle módon lehet nyerni is és veszíteni is a tőzsdén. Lényeg, hogy élvezzük. Viszont nincs tudományos módszer az árfolyamok előrejelzésére. A trendforduló előrejelzésére sincs. Persze TA alapon vannak ilyen fordulópont figyelések és bizonyos találati arányok igazolják is időnként. De ha ez elfogadható szinten tudná jelezni a tőzsdei trendfordulókat, akkor megszűnnének az elemzők vitái. Most a profikra gondolok. Tényleg unalmassá válna a tőzsde. TA alapon nem csak a kispapíroknál van anomália. Ha a nagyobb forgalmú papírokban megizmosodnak a nagyok, akkor ott is simám teszik az árfolyamot kedvük szerint, rajzolják a grafikont a TA hívők kedve szerint. Majd jön a magyarázat a cumi után. Én úgy gondolom, hogy ha a tőzsde manipulációtól mentesen működne, (Akkor persze már nem is tőzsde lenne a neve.) akkor ezek a görbék kifejezhetnének valós folyamatokat. Így viszont nagyon erősek a fenntartásaim.

Viszont rád hivatkozva feltételezem, hogy Ph-val kapcsolatos fórumokon kifejtett véleményed se TA alapon fogalmazod meg. Így a hibaszázalék is nagyobb. Tehát a balekozást továbbra is a túlzott önbizalmad rovására írom.

#516220 Keg Jenő Előzmény: #516182

Sly akkorát bukott a tőzsdén, hogy akár még bejöhet neki egy trend majd. Phy, certi vagy más. Elég egy trendet elkapni...

#516196 Sly-- Előzmény: #516182

Most csak röviden, mert kereskedem: a tőzsde mozgatórugói és egy phy-mozgatórugói között elég nagy különbség van, a tőzsdét nem az ilyen kispapírok alapján ítéljük meg, és nem a kispapírok mozgatják.

A másik: egy trendforduló jól látszik a charton, remélhetőleg hallottál a TA-ról.:-) Persze arról is lehet vitatkozni, hogy ez mennyire igaz egy kispapír esetében..., de egy trendforduló azért ezen is látszódni fog. A TA pedig működik, mivel a tőzsdén kereskedők többsége ez alapján kereskedik és amerre "sok birka megy" az itt is érvényesül...

#516182 Trisz Előzmény: #516142

Most te azt bizonygatod, hogy nem kell keresni a tőzsde mozgató rúgóit, hiszen csak az árfolyam, a végeredmény számít. Én elfogadom, ha valaki így tőzsdézik. Malkiel: Bolyongás a Wall Streeten c. könyvében be is bizonyítja, hogy a vaktában dobálódzó majom is hatékonyabb sok elméletnél. Tehát engem nem zavar, ha valaki felpörget egy pénzt és az alapján vesz vagy elad. Lehet akár eredményes is.

Én keresem a logikát, a magyarázatokat. Ezért érdekel is, ha valaki felvet egy gondolatot. (Pl. tömés van.) Viszont azt nehezen tudom kezelni, hogy amikor bebizonyosodik, hogy még sincs tömés, akkor jön a régi verzió: nem számít, hogy minek nevezzük, az árfolyam pedig ennyi.

Csak éppen nem az árfolyamról vitáztunk.

De ha ezeknek a háttér információknak nem tulajdonítasz jelentőséget, akkor mi alapján balekozol?

Komolyan veszem, amit leírsz, ezért reagálok, ha nem veszed zokon. Érdekesnek tartom, amit feszegetsz. Most az állampapír piac nagyon érdekes. A görögök magas kamatot ígérnek, de nem kapod vissza a pénzed. A németek már negatív hozamra kapnak pénzt. Azt viszont nagy valószínűséggel visszaadják. Tehát annyira könnyedén ne adjunk másoknak tanácsot, hogy mit csináljon, ha nem ft-ozik.

Az útólsó mondatodat akár a falra is ki lehetne tenni, annyira igaz. De van arra tudományosan elfogadott válasz, hogy mikor van/ volt/ lesz trendforduló? Mert amint ez a válasz kiszámíthatóvá válik, attól kezdve már unalmas is lesz a tőzsde.

#516142 Sly-- Előzmény: #516126

Sokadszor mondom, hogy nem az számít, hogy minek nevezünk valamit, tömésnek-e vagy sem, a tőzsdén az árfolyam mozgásából profitálunk, Te nem? Neked nem az számít, hogy emelkedik-e vagy sem? Hónapok óta itt áll, csak a mutyi megy egyik zsebből a másikba. Te ebből profitálsz? A hónapok évek óta tartó esésből egy benneüléssel profitáltál?

Aki nem kereskedik, az vegyen inkább állampapírt szerintem...

Aki MOST esetleg beleül, az járhat jól kellő türelemmel. De itt többnyire olyanok vannak, akik jóval magasabbról vannak a részvényben, már nem is figyelik, minden-mindegy alapon, ezért üres a fórum. Ha ezt nem látod át, sajnálom. De a régiek (rengeteg nick-nevet tudnék sorolni) mind benne ülnek és csodát várnak vagy csődöt, ismétlem mindegy mi lesz alapon.

MOST lehet spekulálni egy emelkedésre, de soha nincs olyan, hogy ne lehessen bármikor beszállni. Szerintem. Mert mikor döntöd el, hogy beszállsz, 80-nál, 70-nél, 50-nél, 30-nál, hogy majd egyszer 100 Ft lesz?

Sokkal nagyobb esélye van a nyereségnek, ha akkor szállunk be hosszabb távra, ha már megtörtént a trendforduló.

#516126 Trisz Előzmény: #516114

Azért így ne zárjuk le.

Nem az a kérdés, hogy most mennyi az árfolyam. De miért balek az aki nem ft-ozik, mint te? Ha más most alacsonynak tartja az árfolyamot, miért ne spekuláljon emelkedésre? Akár 100-ig?

Az pedig ismét hatalmas csúsztatás, hogy azon lett volna vitánk 33-nál, hogy lefelé vagy felfelé?

Ilyen rövidtávú árfolyam előrejelzésbe soha nem mentem bele. A vitánk azon volt, hogy tömés volt e 33-nál. Kezdetben erre sem reagáltam egyértelműen. Később, amikor láthatóan kiürült a fórum, már (utólagosan) tényként állapítottam meg, hogy nem volt tömés. Nem volt olvasható egyetlen 33- környékén kitömött kisbüfi bosszankodása sem.

#515996 Trisz Előzmény: #515950

Dexter a 100 ft-os árfolyammal kapcsolatban tett megjegyzést. Te ehhez kontráztál.

Ez egy nyilvános fórum. Én sem élvezem különösebben a veled való kommunikációt, de van amit már nem állok meg szó nélkül. Ha kevesebbet minősítgetsz, már kevesebb lesz a kommunikációs felületünk.

Valahogy olyan érzésem van, mintha többekkel lennél így mostanában. Mint a viccben: Hallgatja a sofőr a rádiót vezetés közben. "Egy őrült szembe megy a forgalommal, vigyázzon aki arra jár." A sofőr puffog magában, "mit egy, száz! "

#515950 Sly-- Előzmény: #515941

Ezt a jegyzés kapcsán írtam és annak kapcsán, hogy az új vezetéssel elő lehet majd adni ugyanazokat a régi sztorikat és módszereket a következő "balek" generációnak, amiket régen. Köze nem volt bárkinek a kereskedési módszeréhez.

A továbbiakban is tartózkodjunk az egymással való kommunikácótól amennyire lehet, sajna nem értjük egymás gondolatait és mindig elbeszélünk egymás mellett.

#515941 Trisz Előzmény: #515600

(#206616) Re: Jegyzés

Értékelés: -1

előzmény (#206615: dexter) | válasz erre | 2012. Április 17. - 09:36

:-))

Nagy az Isten állatkertje és mindig vannak balekok...:-(

sly36

Dexterrel kajoltatok egymás tenyeréből, miközben kajánkodtatok a 100 ft-os árfolyam felvetésén.

Szóval aki beleül (kényszerből, vagy spekiből ahelyett, hogy ft-ozna, arról ilyen véleményed van.)

Engem nem zavar, ha nem emlékszel előző véleményeidre, de a jövőben nem fogom kikeresni emlékeztetőül.

#515879 Zotya32 Előzmény: #515611

ma is volt 40k-s kötés... :)

ezt meddig fogják játszani? csinálják úgy, hogy minden nap 1 forinttal feljebb kötik meg az ügyletet.. :)

#515611 Sly-- Előzmény: #515451

Kedves Zsada!

Hasonló drasztikus értékvesztés zajlik a KEG apportoknál ( Anonymus és társai ) is ,azaz a "karmester" és közvetlen ( mindkét vállalat igazgatóságában fellelhető ) sameszai ugyanazon recept szerint fejik a kisbefektetőket gátlástalanul. Korábban a "pénztárnok" korában még értettem volna a hatóság vizsgálati vonakodását ,de most nem értem ,hiszen az aránytalanság vakitó és a "szövetkezés" szálai is a kezelt társaságokban ott vannak...példát lehetne és kellene statuálni!

Ez is a megujuló gazdaság - az új politikai irány - része lehetne és érdemes lenne olyan uj ,vagy ujragondolt programokat is a KEG-be integrálni ,ami az országnak hiányzik.

Ha ezekben áttörés lesz ,akkor lesz TEMELOK ( multimodális kikötő ) és sok minden egyéb.

Érzésem az egyébként ,hogy az idő most a " karmester" ellen dolgozik ,tehát - ha nem a hatóság ,akkor - a pénzhiány fogja kikényszeriteni a lapok felfedését.

"kisrészvényes"

sunwo