Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Trisz Előzmény: #516142

Most te azt bizonygatod, hogy nem kell keresni a tőzsde mozgató rúgóit, hiszen csak az árfolyam, a végeredmény számít. Én elfogadom, ha valaki így tőzsdézik. Malkiel: Bolyongás a Wall Streeten c. könyvében be is bizonyítja, hogy a vaktában dobálódzó majom is hatékonyabb sok elméletnél. Tehát engem nem zavar, ha valaki felpörget egy pénzt és az alapján vesz vagy elad. Lehet akár eredményes is.

Én keresem a logikát, a magyarázatokat. Ezért érdekel is, ha valaki felvet egy gondolatot. (Pl. tömés van.) Viszont azt nehezen tudom kezelni, hogy amikor bebizonyosodik, hogy még sincs tömés, akkor jön a régi verzió: nem számít, hogy minek nevezzük, az árfolyam pedig ennyi.

Csak éppen nem az árfolyamról vitáztunk.

De ha ezeknek a háttér információknak nem tulajdonítasz jelentőséget, akkor mi alapján balekozol?

Komolyan veszem, amit leírsz, ezért reagálok, ha nem veszed zokon. Érdekesnek tartom, amit feszegetsz. Most az állampapír piac nagyon érdekes. A görögök magas kamatot ígérnek, de nem kapod vissza a pénzed. A németek már negatív hozamra kapnak pénzt. Azt viszont nagy valószínűséggel visszaadják. Tehát annyira könnyedén ne adjunk másoknak tanácsot, hogy mit csináljon, ha nem ft-ozik.

Az útólsó mondatodat akár a falra is ki lehetne tenni, annyira igaz. De van arra tudományosan elfogadott válasz, hogy mikor van/ volt/ lesz trendforduló? Mert amint ez a válasz kiszámíthatóvá válik, attól kezdve már unalmas is lesz a tőzsde.