Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

CIG fórum

Re: nincs cím

#512969 banyaiz Előzmény: #512966

Önként én egy fillért nem utalok oda ebben a környezetben. Régen mikor jó adókedvezmények voltak és kecsegtettek vele, hogy 10 év után ki lehet venni adómentesen a tőkét akkor tetszett.

Most, hogy ilyen megvédések vannak, és csak úgy 10 éveket dobálóznak menet közben adómentesség határával felejtsenek el.

Bízzunk benne, hogy nem nyúlnak ehhez is, vmi korszakalkotó ötlettel.

#512967 banyaiz Előzmény: #512965

Vagy felveheted bármikor csak 100% az adó, hogy megvédjék. :) Na nem adjunk ötleteket a seggfejeknek mert még elolvassák és hasznosítják a végén.

#512966 Tomi Vercetti Előzmény: #512962

Egyébként most járt le a 10 évem, a hozamot kirámoltam. Jobb volt sokkal, mint a 13-14 éve nyűglődő magánpénztár. Van juttatásom azt most majdnem teljesen beletoltam, mert elvileg 3 év múlva hozamot lehet kivenni újból. Persze ha lesz hozam...

Jajj igen, magánágon Kereskedelmi és hitelbank amit ügyesen átneveztek Aranykornak, majd OTP lett, és ezekhez a nagyszerű bankokhoz képest több mint 5-ször többet fizetett ki hozam címén a Vit.

#512965 Zotya32 Előzmény: #512962

sőt.. egyszer még kitalálják azt is, a tőkéhez csak az örökös juthat hozzá adómentesen... :)

#512962 banyaiz Előzmény: #512961

Mkb-nál vagyok. Ott is elég ínségesek mostanában az eredmények, nem az önkéntes pénztárban banknál.

Szerintem az nem fordulhat elő, hogy a Cig eredményei befolyásolják a VIT önkéntest, még ha becsődöl akkor sem.

Inkább attól tartok nehogy vmelyik **** politikus kitalálja, hogy nem 20 hanem 30 év után lehet adómentesen hozzáférni a tőkéhez, az benne lehet a kalapban, mint annak idején 10 évből lett 20, csak úgy a befektetői bizalom stb építése címszóval. :)

#512961 Tomi Vercetti Előzmény: #512952

Az egyenlegközlőben küldtek valamit, meg talán egy külön levelet is, de aggódok jobb volt a VIT magában.. :-(

#512952 banyaiz Előzmény: #512947

Ha a forradalom vívmányai veszélybe kerülnek nem kizárt, hogy azt is meg kell egyszer védeni. :)

De nem tartom valószínűnek.

Nekem még bő 8 év míg a tőkéhez hozzáférek. Hozamok már csepegnek önkéntesből.

Cig egyébként megkereste a VIT tagokat ajánlatokkal?

Nem lett vmi fényes ez a gyorsjelentés.

#512947 hAliG Előzmény: #512928

És ezekhez került az én VIT Önkéntes nyugdíjpénzem is!

Ha már azt is ellopják (~5 év múlva akarok hozzányúlni a hozamhoz), akkor most már tényleg lőni fogok...

#512700 matgab Előzmény: #512589

semmi garancia. A görög államkötvények is egész jó hozamot fizettek egy időben...

Üzenném a questornak, hogy ne legyenek spúrok ennyire, tegyenek fel egy normális hirdetést az oldalra és ne fórumbeírásokkal spammolják szét a topikokat!

#512589 banyaiz Előzmény: #512444

Ez attól függ pl egy unit linkedbe befektetsz 20.000 Ft-ot mint mondjuk egy havi részletet és másnap feldobod a talpad akkor a családod kap mondjuk 2-3-4 millió Ft-ot. Egy Quastor vállalati kötvényből ilyen esetben kapnak 20.000 Ft-ot plusz durván 0,5% kamatot ami 100 Ft.

Mindkettő terméknek más a célja, szerepe más szegmens sok értelme nincs vsz összehasonlítani.

Amúgy arra milyen garanciák vannak, hogy pl az a cég aminek a kötvényeit emlegeted nem mehet csődbe ugyanúgy mint egy biztosító, ha már mégis hasonlítjuk őket? Akkor mennyit kapsz a kötvényekből?

#512444 wnprt Előzmény: #512371

Alaposan végig gondolva a pénzügyi célokat, nem okos döntés véleményem szerint unit-linked típusú eszközbe fektetni, semmiféle előnye nincs pl egy fix hozamú Quaestor vállalati kötvénnyel szemben. A Quaestornál nincs értékpapírszámlavezetési díj, semmi havi kezelési költség, kiszámítható, előre tudja az ember h mennyi hozamot kap.

Egy befektetés nem jó, ha biztosítással van kombinálva, mert a befektetés célja a kiszámíthatóság és a hozam, honnan tudja vki, h x év múlva milyen lesz a politikai rendszer és nem-e fog elértéktelenedni a befektetés a biztosító csődje miatt.

#512371 banyaiz Előzmény: #511998

Most látom csak az írásod.

Nézd ez a tőzsde olyan dolog, hogy a tényekkel nehéz vitatkozni jelenleg a bevezetési ár töredékén forog ez a piac értékítélete. Zűrős a helyzet a világban is , Mo-n is még ha forradalmat nem is említem stb.

Nekem más a véleményem a cég jövőjével kapcsolatban mint neked. Azzal egyetértek, hogy a jegyzési árat jó magasra sikerült felsrófolniuk.

Egyvmi biztos ilyen környezetben egy biztosítót felépíteni nem egyszerű történet.

Meglátjuk mi lesz belőle.

Újabb ATL. A 938-as jeg…

#512368 Fornit

Újabb ATL.

A 938-as jegyzőknek lassan 2/3 leolvadt.

CIG

#512066 wnprt

Jómagam azon az állásponton vagyok, h nem az a jó befektetés, amelyből legkorábban 15-20 év múlva tudok majd pénzt kivenni, hanem amellyel évről évre nagyobb pénztömeg áll rendelkezésemre, és lehetőleg maximum 1 éven belül hozzá tudok férni. Az egyik legfontosabb dolog az, h lehetőleg minél rövidebb időn belül a pénzéhez hozzáférjen veszteség nélkül a befektető. Ezért jó a Quaestor vállalati kötvény, amely 10,5%-ot fixen eredményez, nincs árfolyamkockázat, pár hónapra is el lehet helyezni összeget.

Elnézést h ezeket leírtam, csak szerintem nincs egy terméke sem a cignek, amely valódi pénzügyi megoldást jelentene ügyfelei számára.

#512065 wnprt Előzmény: #511998

A cig bevétele szinte kizárólag a unit-linked értékesítésből származik, amely konstrukcióra az jellemző, h mindenki jól jár, kivéve az ügyfelet, hisz a biztosító célja h minél tovább kezelje az ügyfél pénzét úgy, hogy közben úgy kezeli az ügyfelek pénzét h nem vállal érte felelősséget, ergo az árfolyamveszteséget áthárítja az ügyfélre, a nyereséget pedig nagyrészt zsebre teszi, a kockázatot kizárólag az ügyfél viseli. Eleve olyan termék, ami évtizedekre szól, a rossz befektetési döntéseik miatt az ügyfelek szenvednek el óriási veszteségeket.

#512001 matgab Előzmény: #329198

2010.11.25 12:08 matgab (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @banyaiz

szerintem továbbra is junk kategória.

Szerintem arról van szó egyszerűen, hogy a főtulajok megalapítottak egy biztosítót, de tudják, hogy az első pár év mindenképpen horribilis veszteségekkel jár, ezért azt inkább megosztják a tömeggel.

Viszont a cég 80%-a még mindig az övék és mivel sok a cégben a politikus meg a brókernetes (mondjuk úgy szélhámos), ezért amikor már nyereséges lesz majd a cég, akkor is simán ki fogják venni a lóvét a cégből...

Szóval itt a kisbüfiknek nem sok babér marad, a vége meg lesz egy max fhb, de inkább nabi-szerű részvényéletpálya. Worst case pedig egy Orco-s, vagy KEG-es.