Te érdekelt vagy még a dologban?
Ne kelljen keresni:
http://m.portfolio.hu/vallalatok/e-star_ebbol_nem_lesz_oromtanc.167296.html
Rajta vagyunk a PF-en "ebből nem lesz örömtánc címmel" ! Csak reménykedni tudok,hogy nem lesz igazuk!
a jelentésről az a véleményem, hogy vmi nem kerek...
Ha egy cég legnagyobb vevői nem fizetnek 4 hónapon keresztül, a vevők másik csoportja pedig csak max minimális nyereséget, de inkább veszteséget termel, akkor nem tartom azt valószínűnek, hogy a 3. vevőcsoport, a lengyel képes annyi pénzt termelni a cégnek, hogy a cash állomány egyenesben maradjon.
Ergo az Estar csak úgy őrízhette meg a pénzmennyiségét, ha ő maga sem fizetett a szállítóinak, ez viszont igen gyorsan azt eredményezheti akár, hogy valamelyik szállító bedobja a törölközőt és megindítja a felszámolást...
Persze ez sem olyan durva, mert minden projekt külön cégben van, tehát nem valószínű, hogy egy szállító az egész cégcsoportot egyszerre tudná bedönteni, de ha egy elkezdi, akit kiegyenlítenek emiatt, akkor a többi is lépni fog és szétszedik a cégcsoportot, mint a piranhák a dagadt német turistát.
Hitelt viszont lehet akár mérleg nélkül is kapni, attól függ, milyen fedezetet kap a bank cserébe... Elképzelhető, hogy ez a mai rakétázás megint vmi bennfentes infonak volt köszönhető (vagy az általatok említett manipuláció)...
Bendegúz,
pont ezért hoztak létre egy új céget (hogy 5 évnél fiatalabb cég legyen) és az árbevételi korlátot se üsse.
Egy üzleti terv felpakolása meg már csak fantázia és egy ujjgyakorlat kérdése...
http://gazdasagiradio.hu/cikk/77819/
Veszprémet csak újabb óriáshitel lendíti túl a csődön
sorry ez a város és nem a megye... szerencsére
már majdnem lefagytam... :)
látom nem sikerül megértened amire rá akarlak vezetni...
többiektől kérdezem, h nektek sem jött át? ennyire érthetetlenül magyaráznék?? azért valaki megnyugtathatna, h nem az agysebészetet írtam le latinul.. ha mégsem voltam/vagyok érthető, akkor viszont én kérek elnézést.
nem tudom, h mennyi a vevőállomány, mint azt sem, hogy mennyi a szállító állomány, különösen nem h ezekből van-e és ha igen, akkor mekkora a lejárt rész...
pont arra próbáltalak volna rávezetni, h hiába pörögsz itt a cash állományon meg az ebitdán, a többi infó nélkül senkinek halvány lila gőze nincs, h mi a pontos helyzet a cégnél.
normális országokban az elismert állami tartozások kvázi kockázatmentesnek tekinthetőek. ez mondjuk a világ 99%-ában így szokott lenni. ezt inkább előbb, mint utóbb de meg szokták fizetni.
csak reméljük, h mi is egy normális ország vagyunk és akkor itt is meg lesznek fizetve a lejárt állami/önkormányzati tartozások... és még azt is, h nem akkor amikor már mind1 a cégnek és már túl késő....
abból kell kiindulni ami van a cégben
pl ha október vége lenne akkor a vevőikre mutogatnál?
szóval mennyi is az a vevői állomány? és mitől lesz kifizetve?
Ex, te kezdesz onmagad parodiaja lenni. Tenyleg vegyel mar elo egy szamvitel konyvet, h mi az osszefugges az ebitda es a cash kozott.
Addig is ket SARKITOTT KEPZELETBELI peldaval segitek Neked. Szted melyik a jobb szitu a likvidatas szempontjabol:
Mindket peldaban 5 millio eurt kell kipengetni oktoberben.
1. Eset
Ebitda havi 1millio eur
Cash allomany indulaskor 3 millio eur
SZallito allomany (segitek: a ceg tartozasai) 15 millio eur (ebbol most lejart 12 millio eur)
Vevo allomany (segitek: a ceg kovetelesei) 1 millio eur, lejart
2. Eset
Ebitda havi 500 ezer eur
Cash allomany 3 millio eur
Szallito allomany allomany 3 millio eur, nincs lejart
Vevo allomany 15 millio eur
Mivel most kb 100. Alkalommal irsz be ostobasagot, segiteni szerettem volna neked, h felismerd folosleges csak es kizarolag a cash allomanyon es az ebitdan rugoznod az oktoberi kotvenylejarattal kapcsolatban....
Hacsak addig nem fizetnek a szépnevű önkormányzatok. Nem semmi tétel lehet már az is, ami onnan hiányzik.